aaalafkherstext

ورود
x
یا
x
ثبت‌نام
x

یا

هفت مرحله تأثیرگذار برای مدیریت بدهی

(زمان خواندن: 3 - 5 دقیقه)

این‌ روز‌ها تقریباً غیرممکن است بدون بدهی بتوان زندگی کرد. اکثر ما پول ‌نقد آماده برای پرداخت هزینه‌های اتومبیل، خانه یا دانشگاه را نداریم، پس داشتن مقداری بدهی لزوماً چیز بدی نیست.
برای ‌مثال، یک وام‌ مسکن می‌تواند به شما در صاحب‌خانه شدن کمک کند و ممکن است جایگزین اجاره‌ای شود که مجبور به پرداخت آن بوده‌اید. وام دانشجویی می‌تواند به‌ شما کمک کند تا مدرک دانشگاهی کسب کنید که می‌تواند استخدام شدن در یک شغل را برای‌ شما به همراه آورد. اما بدهکار ‌شدن به‌خاطر چیز‌هایی‌ که نه نیاز دارید و نه می‌توانید هزینه‌اش را پرداخت کنید، مثل یک کیف ‌پول مارک‌دار یا خودروی اسپرت جدید، چطور؟ این‌ نوع‌ بدهی می‌تواند به‌شدت کیف‌پولتان را خالی کند، به روابطتان آسیب ‌برساند و توانایی‌هایتان را برای رسیدن به اهداف مهم‌تری مثل پس‌انداز برای دوره‌‌ی بازنشستگی، محدود می‌کند.

چند پیشنهاد برای نحوه‌ی‌ مدیریت بدهی و آن‌چه برای شما و کیف‌پولتان مناسب‌ است:

صداقت مهم‌ترین اصل از اصول اولیه است، بدیهی است که نباید به هیچ قیمتی آن را به حاشیه برانید

۱) درمورد هزینه‌ها و بدهی‌ها صادق باشید

بدهی‌ها ممکن است به ‌دلایل مختلف روی ‌هم انباشته شوند. پرداخت‌شان ممکن است بسیار ساده باشد؛ اما برای انجام دادن آن باید درمورد هزینه‌هایتان صادق باشید. همه‌ی اطلاعات مربوط ‌به کارت ‌اعتباری‌تان، اتومبیل و وام‌های‌ دانشجویی و دیگر بدهی‌ها را جمع ‌کنید. سپس میزان بدهی، نرخ بهره، تاریخ پرداخت، حداقل پرداختی و مدت زمان پرداخت هرکدام از بدهی‌ها را یادداشت‌ کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا هزینه‌هایتان را هدفمند کنید و بتوانید برنامه‌ای برای بهتر‌ شدن وضعیت مالی‌تان بریزید. اگر ازدواج کرده‌اید، می‌توانید از همسرتان بخواهید که همین ‌کار را انجام ‌‌دهد. بنابراین می‌توانید در جهت کاهش بدهی‌هایتان باهم کار‌ کنید.

۲) خوش‌بینی از بدهی شما کم نمی‌کند اما کمک می‌کند

به‌جای غصه خوردن برای ‌این‌که بدهی زیادی دارید، تصور ‌کنید که ‌با بدهی کمتر چقدر زندگی‌تان بهتر ‌می‌بود. سپس اهداف مالی خاصی را با تمرکز بر کاهش بدهی، تعیین کنید. برای‌ مثال «من قصد‌ دارم که تمام بدهی ١۵ میلیونی‌ام را ‌طی دو سال پرداخت کنم. این‌ کار را هر ‌ماه با قرار دادن 625  هزار تومان در حسابم انجام می‌دهم و تا زمان اتمام همه‌‌ی صورت‌حساب‌های فعلی‌ام، پولی در حساب جدیدی قرار‌ نمی‌دهم.»

پرداخت خودکار یکی از روش‌هاییست که علاوه بر صرفه‌جویی در وقت شما، اثر روانی بهتری در پرداخت دارد

۳) پرداخت خودکار را جدی بگیرید

کاری ‌کنید که اقساط وامتان به‌صورت خودکار از حساب‌ بانکی ‌شما پرداخت شود. به‌این‌ترتیب مطمئن خواهید شد که از پرداخت جریمه‌های زیادِ دیرکرد اقساط جلوگیری می‌کنید. پرداخت بدهی با استفاده از سیستم های خودکار باعث می‌شود شما هر ماه خودتان این کار را انجام ندهید و این مسئله از نظر روحی بار منفی کمتری به شما القا می‌کند. در واقع نظم در پرداخت و جلوگیری از بار روانی منفی پرداخت بدهی‌ها، از مهم‌ترین تأثیرات این روش پرداخت است.

۴) اولویت‌بندی در پرداخت بدهی

اگر نمی‌توانید هر ‌ماه همه‌‌ی بدهی‌هایتان را پرداخت کنید، آنچه را می‌توانید پرداخت کنید، در اولویت قراردهید. اولویت اصلی را به بدهی‌هایی که ‌برایشان از خانه یا خودرو به‌عنوان وثیقه استفاده‌ شده و بدهی‌های ضروری‌ای مثل خدمات ‌رفاهی و بدهی‌هایی‌ که فوراً باید پرداخت شوند، اختصاص دهید.

در این ‌صورت با اجتناب از پرداخت بهره‌ی زیاد در طول مدت بدهی خود، پول پس‌انداز خواهید کرد. همان‌طور ‌که به‌‌پیش می‌روید متعهد به پرداخت کامل همه‌ی بدهی‌ها در هر‌ ماه باشید و در حد توانتان خرج کنید.

بدهکار ‌شدن به‌خاطر چیز‌هایی‌ که نه نیاز دارید و نه می‌توانید هزینه‌اش را پرداخت کنید، به‌شدت جیب‌تان را خالی می‌کند، به روابطتان آسیب ‌می‌رساند و توانایی‌هایتان را برای رسیدن به اهداف مهم‌تری مثل پس‌انداز برای دوره‌‌ی بازنشستگی، محدود می‌کند.

۵) کارت بانکی را فراموش کنید

ممکن‌است قدیمی به‌نظر برسد؛ اما از پرداخت با کارت‌بانکی (غیرنقدی) اجتناب کنید و از پول‌ نقد یا چک استفاده کنید؛ البته این کار برنامه‌ریزی بیشتری را طلب ‌می‌کند تا مطمئن شوید که پول ‌نقد کافی در کیف‌پولتان وجود دارد. اما انجام دادن این‌ کار می‌تواند به‌شما کمک کند تا به‌طور واضح با هرجایی‌که پولتان می‌رود، ارتباط برقرار کنید. در نهایت، به ‌شما کمک می‌کند تا از خرید‌های کورکورانه و دیگر هزینه‌های ناسالم دور باشید.

افزایش درآمد «گاهی» می‌تواند به بهبود کیفیت زندگیتان منجر شود

۶) درآمدتان را افزایش دهید

این بهترین راه برای افزایش کیفیت زندگی است. بسیاری از مردم معتقدند که پول کافی برای کاهش بدهی‌هایشان ندارند. خوب حالا بهترین زمان است که آن‌ها به فکر افزایش درآمدشان باشند. راه‌های زیادی وجود دارد. فقط کافی است زمانی را به آن اختصاص دهید یا بهتر بگویم از زمان‌هایی که در روز به بطالت می‌گذرند، استفاده کنید. نمی‌خواهم بگویم که آسان است؛ اما انجام‌پذیر است.

۷) حواستان به بازنشستگی باشد

داشتن بدهی بهانه‌ی مناسبی برای اینکه پس‌انداز بازنشستگی را فراموش کنید، نیست. حتی‌ اگر نرخ بهره‌ی زیادی در بازپرداخت بدهی متحمل می‌شوید، باز هم باید درصدی از حقوقتان را برای حساب بازنشستگی کنار بگذارید.

مهم‌تر‌ از همه، اگر متوجه شدید بیشتر از ‌آنچه می‌توانید مدیریت کنید بدهکار هستید، در گرفتن کمک بی‌میلی نشان ندهید. داشتن یک متخصص مالی باتجربه برای هدایت شما از طریق فرایند حذف بدهی‌هایتان می‌تواند مفید باشد.

خوش‌بینی از بدهی شما کم نمی‌کند؛ اما غصه خوردن هم تأثیری در پرداخت بدهی‌هایتان ندارد. به‌جای غصه خوردن به‌خاطر ‌اینکه بدهی زیادی دارید، تصور ‌کنید که ‌با بدهی کمتر چقدر زندگی‌تان بهتر ‌می‌بود. سپس اهداف مالی خاصی را با تمرکز بر کاهش بدهی، تعیین کنید.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

  دسترسی فعلی شما اجازه مشاهده نظرات تحت این بخش را نمی دهد

مقالات مرتبط برای دودوتا چهارتا

logo-samandehi

treebottom

address    سعادت آبادبلوار پیام | میدان بهرود خیابان عابدی | پلاک ۳  | واحد ۳

tel    ۶۳ ۲۴ ۱۱ ۲۲