مهارتهای خرید هوشمندانه
خرید کردن و پول خرج کردن در بسیاری از موارد کاری احساسی است. یک خرید خوب و ارزان برای ما یک بازی بردبرد است که از لحاظ احساسی میتواند بسیار رضایتبخش باشد و خرید چیزی برای کسی که دوستش داریم، احساس خوبی به ما میدهد. حتی اگر از لحاظ اقتصادی توجیهی نداشته باشد. خرید کردن میتواند راه مطلوبی برای وقتگذرانی باشد. همیشه کالایی برای خریدن وجود دارد؛ ولی اینکه همیشه هوشمندانه خرید کنیم کار راحتی نیست! خرید هوشمندانه خرد و خلاقیت میخواهد.
خرید کردن صرفاً یک فعالیت اقتصادی نیست. خرید ذهن و روان خریدار را درگیر میکند. طوری که میتوانیم بگوییم در بسیاری از موارد، خرید عملی کاملاً آگاهانه نیست و ضمیر ناخودآگاه هم در آن نقش دارد. برای همین است که بسیار پیش میآید که بیشتر از نیازمان خرید کنیم، به خرید اعتیاد پیدا کنیم یا برای بهتر شدن حال روحیمان چیزی بخریم. جنبۀ ذهنی و روانی خرید موجب شده که فروشندگان بتوانند روی خرید ما با عوامل نامحسوس بهنفع خودشان تأثیر بگذارند و ما را مجبور به خریدهای بیشتر کنند.
خرید چه به صورت هوشمندانه و به چه به صورت ناخودآگاه انجام شود، بر روی وضعیت جیبمان و مدیریت کیف پولمان، تأثیر مستقیم دارد. هر چیزی که بخریم، از پولهایمان کم کردهایم؛ پولهایی که میتواند تبدیل به سرمایهمان شود. پس بسیار مهم است که بتوانیم هنگام خرید کردن کاملاً آگاهانه عمل کنیم، بدانیم به چه چیزهایی نیاز داریم، چه چیزهایی برایمان اولویت دارد و حواسمان باشد چقدر خرج میکنیم. مراقب باشیم ترفندهای فروشندگان ما را به تله نیندازد و دچار پشیمانی پس از خرید نشویم. یک خرید هوشمندانه بدون شک در برنامهریزی مالی ما تأثیر قابل توجهی به جا خواهد گذاشت.
در این بخش چه میخوانیم؟
به علت ارتباط مستقیم موضوع خرید با وضعیت مالیمان و تأثیری که بر شرایط ما میتواند برجای بگذارد، در این بخش به آموزشهای مربوط به خرید هوشمندانه میپردازیم.
در بخش خرید ما به شما میگوییم در پشتپردۀ هر خریدی چه میگذرد. ما برایتان از روانشناسی خرید میگوییم؛ زیرا معتقدیم با اینکه مهم است بخش منطقی مغز خود را طوری تمرین دهیم که بتوانیم پولمان را مدیریت کنیم. لازم است بدانیم چه محرکهای احساسیای ما را به سمت عادات خرید کردن سوق میدهند. فهمیدن اینکه چرا پول خرج میکنیم میتواند به ما کمک کند تا بهترین روش را برای تغییر این عادات پیدا کنیم.
در این بخش اختلالهای روانی مربوط به خرید را بررسی میکنیم، با انواع مختلف خریداران آشنا میشویم و دربارۀ خریدهایی که تأثیر روانی بهتر و ماندگارتری دارند، صحبت میکنیم.
بعد از آن، به تکنیکهای خرید هوشمندانه میپردازیم تا بتوانیم عادات اشتباه خرید را تغییر دهیم و در تلۀ فروشندگان نیفتیم.
به طور کلی ما در آموزشهای خودمان ما به بررسی جنبههای فرهنگی، اجتماعی و روانشناسانهی خرید میپردازیم و اینکه با چه تکنیکهایی میتوانیم خرید موفقتر و بهصرفهتری داشته باشیم.
برای آشنایی بیشتر با «مهارتهای خرید هوشمندانه» ما مسیریادگیری زیر را به شما پیشنهاد میکنیم:
روانشناسی خرید
چرا چیزهایی میخریم که نیاز نداریم؟
چرا محصولات رایگان برای ما جذابیت دارند؟
چگونه ضمیر ناخودآگاهمان ما را وادار به خرید میکند؟
شما جزء کدامیک از انواع خریداران هستید؟
اعتیاد به خرید؛ اعتیاد خندان)چگونه اعتیاد به خرید را درمان کنیم؟)
خرید درمانی چیست؟ اختلال خرید اجباری از کجا ناشی میشود؟
آیا هرقدر پول بدهید آش میخورید؟
شرکت ناشناختهای که قیمت عینک را ۱۰۰۰ برابر کرد.
ثروتمندان «اثر دیدرو» را میشناسند! شما چطور؟
با خرید، شادی بخریم یا با تجربههای خوش؟
تکنیکهای خرید هوشمندانه
۶ نکته و ترفند برای خریداران باهوش
چگونه در دام خریدهای عجولانه و از روی هوس نیفتیم؟
نکتههایی که شما را تبدیل به یک خریدار باهوش میکند.
چگونه عادات اشتباه خرید را تغییر دهیم؟
چگونه با کودکان خود به خرید برویم.
نکاتی که فروشندهها باید درباره خرید زنان بدانند.
با ترفندهای تبلیغاتی خرید کنیم تا ضرر کنیم!
۶ مسئله کلافهکننده در خرید که جیبتان را خالی میکند.