aaalafkherstext

ورود
x
یا
x
ثبت‌نام
x

یا

مدیریت پول در دوران دانشجویی

(زمان خواندن: 4 - 8 دقیقه)

اگر بیست ساله هستید احتمال این‌که دانشجو باشید زیاد است. حتی در این دوران که بیشتر وقت شما صرف مطالعة دروس دانشگاهی می‌شود هم می‌توانید برنا‌مه‌های مالی برای آینده داشته باشید. در این دوران نگرش مالی‌تان بسیار متفاوت‌تر با کسی است که تازه وارد محیط کار شده است. شما هنوز کسب پول واقعی را شروع نکرده‌اید، و تمرکزتان روی درس خواندن و تفریح کردن است. با این حال،بسیار مهم است که این دوره زمانی را جدی بگیرید؛ به این خاطر ‌که اشتباهات دوره دانشجویی می‌تواند بر روی باقی عمرتان تاثیر بگذارد. دانشجوهای زیادی بعد از فارغ‌التحصیلی با مشکلات تصمیم‌گیری‌های مالی مواجه می‌شوند. شما می‌توانید با استفاده از چک‌لیست مالی دانشگاه و با تثبیت عادت‌های خوب مالی از بروز این مشکل جلوگیری کنید.

چهار موضوع هست که باید در دانشگاه روی آن متمرکز شوید:

بودجه‌بندی دانشجو

۱) بودجه‌بندی در دانشگاه

شما هم‌اکنون باید برای دانشگاه یک بودجه‌بندی تدارک ببینید. حتی اگر والدین‌تان به‌صورت کامل هزینه دانشگاه‌تان را بپردازند، باز هم شما باید یک بودجه مشخص داشته باشید که بتوانید به آن متکی باشید. البته این مطلب بدان معنا نیست که شما نباید تفریح داشته باشید. بودجه‌بندی کنید؛ و به یاد داشته باشید که بسیاری از افراد دوران دانشگاه را به‌عنوان کم‌پول‌ترین برهه زندگی یاد می‌کنند، در حالی‌که بیش‌ترین خوش‌گذرانی‌ها را داشته‌اند. شما نیازی ندارید که برای داشتن لحظات خوب، آخرین نسخه گجت‌ها و کامپیوترها و جدیدترین لباس‌ها و ماشین‌ها را داشته باشید. این چیزها می‌توانند بعد از پیدا کردن اولین شغل واقعی‌تان تهیه شوند. با محدود کردن تمام دسته‌های مصرفی و داشتن پشتکار، شما یک راه عالی را شروع کرده‌اید و عادت‌های خوب مصرفی را به وجود می‌آورید. انتخاب مسکن‌های ارزان‌تر برای کمک به صرفه‌جویی در هزینه‌ها را نیز در نظر داشته باشید.

۲) پس‌انداز در دانشگاه

پس‌انداز کردن در دانشگاه باید اولویت شما باشد. با این حال، این پس‌انداز با آن‌چه در دنیای واقعی انجام می‌شود، متفاوت است. کسی که می‌خواهد هزینه تحصیل خود را متقبل شود، نمی‌تواند پول زیادی سرمایه‌گذاری کند. ابتدا باید برای شهریه ترم خود و یا کلاس‌های جانبی که می‌روید، پس‌انداز داشته باشید. شما باید به دنبال کارهای تابستانی و مشاغل پاره‌وقت باشید؛ پولی که از این راه‌ها درمی‌آورید، به شما کمک خواهد کرد که کم‌تر درگیر قرض و بدهی شوید. هم‌چنین باید بودجه‌ای برای شرایط اضطراری کنار بگذارید. زمانی که دانشجوی دوره کارشناسی هستید، ممکن است دل‌تان بخواهد اتومبیلی داشته باشید، اما باید دست نگه دارید و خود را برای داشتن یک خانه یا آپارتمان کوچک آماده کنید.

وام دانشجویی

۳) وام‌های دانشجویی

با این‌که شما مجبور به پرداخت هزینه‌های دانشگاه هستید، اما باید برآورد کنید که نیاز به چقدر قرض کردن دارید؟ مهم است که تمام راه‌های ممکن برای کم کردن هزینه‌های تحصیلی را در نظر داشته باشید. می‌توانید دانشگاهی را که بورسیه تحصیلی ارائه می‌کند، انتخاب کنید و یا در یک دانشگاه دولتی تحصیل کنید. همیشه به خاطر داشته باشید: شما در نهایت مجبورید تمام پولی را که قرض گرفته‌اید پرداخت کنید.

۴) کار کردن در دانشگاه

کار کردن هم‌زمان با تحصیل در دانشگاه مزیت‌های بسیاری دارد. اگر کاری پیدا کنید که در زمینه رشته تحصیلی خودتان باشد، بسیار عالی است. پیدا کردن یک شغل هنگام درس خواندن در دانشگاه باعث می‌شود مدیریت پول‌تان خیلی راحت‌تر باشد و تجربیات زیادی را نیز از این راه کسب کنید. به‌علاوه، شما می‌توانید از کمک‌هزینه‌های تحصیلی و سایر مزایای کارکنان (ارائه‌شده توسط شرکت‌تان) بهره‌مند شوید. هرچقدر پول بیش‌تری به دست بیاورید، کم‌تر مجبور به قرض گرفتن می‌شوید؛ که می‌تواند در بلندمدت باعث پیشرفت شما شود. اگر فقط کار کردن در طول تابستان را انتخاب کنید، باید بیش‌ترین کار ممکن را در طی آن زمان انجام دهید.هم‌چنین می‌توانید یک دوره کارآموزی را قبول کنید. شاید به‌صورت تمام‌وقت کار کرده و پاره‌وقت درس بخوانید، تا وارد چرخه بدهی نشده و پول خود را بهتر مدیریت کنید. این تجربه کاری می‌تواند هنگام اتمام تحصیل و وارد شدن به بازار کار به شما کمک زیادی کند.

بسیار مهم است که متوجه باشید بیست سالگی چقدر در آینده مالی شما موثر است. بیست سالگی زمانی است که شما هم روی ساختن شغل و حرفه خود متمرکز می‌شوید و هم می‌توانید دنبال تفریح باشید. بنابراین مدیریت مالی در این دوران اهمیت فراوانی دارد.

انتخاب‌های شما در دوران دانشجویی تاثیر پایدار دارند

این‌که بدانید چقدر ضعف مدیریت مالی شما، در آینده به ضررتان خواهد بود، بسیار اهمیت دارد. زمانی می‌رسد که انتخاب‌های مدیریت مالی شما به کمک‌تان می‌آیند. انتخاب با شماست: که باعث شوید آن زمان مثبت و یا منفی باشد. با انتخاب‌های عاقلانه و حرکت به سمت هدف‌هایتان، آینده‌ای امن برای خود می‌سازید که در نهایت به شما حق انتخاب‌های بیش‌تری می‌دهد. پرهیز از اشتباهات مالی، رسیدن به آرزوهای‌تان را آسان‌تر می‌کند. یک تصمیم ساده کوچک می‌تواند هم تاثیر مثبت و هم تاثیر منفی در امور مالی شما داشته باشد. عادت قهوه خوردن می‌تواند تا ۲ میلیون در سال و حتی بیش‌تر از آن در یک دهه، هزینه داشته باشد. خریدهای کوچک تاثیرهای بزرگی در زندگی شما دارند. 

دانشجویان

انتخاب‌های مالی عاقلانه، فرصت‌های شما را افزایش می‌دهند

شاید آرزوی سفرهای مکرر به خارج از کشور داشته باشید. اکنون با انتخاب روش‌های هوشمندانه خیلی زودتر به این آرزو برسید. به‌علاوه، شما برای رسیدن به این آرزو نیازی به قرض کردن ندارید. آرزوی شما می‌تواند خانه‌دار شدن یا بازنشستگی زودتر از موعد باشد. کنترل کردن پول و تصمیمات مالی عاقلانه درهایی را به روی شما باز می‌کند، که به آرزوهای‌تان برسید. اگر هم‌اکنون شروع به برنامه‌ریزی و پس‌انداز کنید، نیازی نخواهید داشت که در آینده نگران بودجه مالی خود باشید. می‌توانید به بورس‌های تحصیلی و فرصت‌های مطالعاتی فکر کنید که هم به مطالعه فراوان و هم پول کافی نیاز دارند. 

انتخاب‌های مالی ضعیف باعث کاهش فرصت‌های شما می‌شوند

متاسفانه همه ما افراد زیادی را می‌شناسیم که تصمیمات ضعیف‌شان در حوزه مدیریت مالی در بیست سالگی و زمان تجرد، تاثیر منفی روی آینده‌شان داشته است. این تصمیم‌های ضعیف باعث می‌شوند که فرد سال‌های سال تاوان پس بدهد. بدهی‌هایی که اکنون در حال انباشته شدن هستند، زمانی که تلاش می‌کنید وام‌هایتان را بپردازید، روی عملکرد شما تاثیر منفی می‌گذارند. به‌علاوه، شاید به خاطر فشار بدهی‌ها و کمبود پس‌انداز، به‌ر‌احتی قادر به تعویض شغل یا راه‌اندازی کسب و کار جدید نباشید.

فارغ‌التحصیلی

چگونه مدیریت مالی کنونی شما در آینده ارزش خالص دارایی‌تان تاثیر خواهد داشت

مهم است که این عامل تعیین‌کننده را درک کنید: میزان موفیقت مالی شما (ارزش خالص) ربطی به میزان درآمدتان ندارد. شما به اندازه دلخواه یا بیش‌تر از درآمدتان می‌توانید هزینه کنید، و مهم نیست که میزان درآمدتان چقدر است. پول وسیله‌ای است که شما آن را کنترل می‌کنید. شما تصمیم می‌گیرید که زندگی‌تان در پنجاه سال آینده چگونه باشد. کلید اصلی تعیین بودجه، پس‌انداز متداوم و خلاص شدن از شر بدهی‌ها است. در حقیقت، برای این‌که بودجه‌تان به درستی پیش برود، هر ماه مقداری پول کنار بگذارید. میزان پول به سبک زندگی، اولویت‌ها و تعهدات شما مرتبط است. زمان کافی را برای تصمیم‌های مالی خوب صرف کنید، تا این‌که از زندگی خود در حال و آینده لذت ببرید.

زمانی را صرف ایجاد یک طرح مالی جامع کنید

با یک برنامه‌ریزی کوچک قادر به حفظ منابع مالی خود خواهید بود و نیازی نخواهید داشت که نگران آینده باشید. هم‌اکنون زمان دنبال کردن رویاهای‌تان است. بودجه‌بندی و برنامه‌ریزی مالی باعث می‌شود وقتی به نقطه‌ای رسیدید که خواستید خانه‌ای بخرید یا قدم به سطح بالاتری در زندگی بگذارید، درهای جدید رو به شما باز شود. همین حالا مراحل را دنبال کنید، تا در آینده قادر به انجام هرکاری که می‌خواهید، باشید.

اگر شما دانشجو هستید از اهداف مالی‌تان برای آینده و هزینه‌هایی که بیشترین سهم را در بودجه‌تان دارند، برای ما بگویید.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

  دسترسی فعلی شما اجازه مشاهده نظرات تحت این بخش را نمی دهد

مقالات مرتبط برای دودوتا چهارتا

logo-samandehi

treebottom

address    سعادت آبادبلوار پیام | میدان بهرود خیابان عابدی | پلاک ۳  | واحد ۳

tel    ۶۳ ۲۴ ۱۱ ۲۲