aaalafkherstext

ورود
x
یا
x
ثبت‌نام
x

یا

فریلنسرها چگونه بودجه‌بندی و پس‌اندازی هوشمندانه داشته باشند؟

(زمان خواندن: 3 - 6 دقیقه)

فریلنسر بودن به این معنی است که می‌توان بدون حضور در محل کار، به شغلی مشغول بود. با چنین تسلطی می‌توان کار آزاد را تجربه کرد و حتی دورکاری نمود. افرادی که فریلنسر هستند، وضعیت مالی خاصی دارند. آن‌ها درآمد ثابتی ندارند که هر ماه آن را حساب کنند. بنابراین روش بودجه‌بندی و پس‌انداز کردن فریلنسرها برای نیازهای اضطراری یا بلندمدت مانند بازنشستگی، با افرادی که مشاغلی عادی با حقوق ثابت دارند، متفاوت است.
گرچه انجام این کارها برای فریلنسرها راحت نیست، اما امری شدنی است. چنانچه فریلنسر هستید؛ در ادامه پنج نکته را برای بودجه‌بندی هوشمندانه و پس‌انداز برای مواقع اضطراری و اهداف بلندمدت در اختیارتان می‌گذاریم:

دورکاری

۱) شروع به بررسی درآمد و هزینه‌هایتان کنید

اگر به بودجه‌بندی احتیاج دارید ولی نمی‌توانید این کار را بکنید، قدم اول این است که بدانید هرماه دقیقاً چقدر پول خرج می‌کنید. برای حدود سه ماه هزینه‌های خود را بررسی کنید. قرار نیست فقط به هزینه‌های ثابت خود دقت کنید (اجاره، بیمه، آب و برق و گاز، مالیات و...)؛ باید به‌دنبال هزینه‌های انعطاف‌پذیر هم باشید. این هزینه‌ها هر ماه متفاوت هستند و در صورت نیاز می‌توان آن‌ها را کاملاً حذف کرد.
اگر کار آزاد انجام می‌دهید یا کسب و کار خودتان را دارید، درآمدتان ممکن است از ماهی به ماه بعد فرق کند. به آنچه که در طی 12 ماه گذشته کسب کرده‌اید، نگاهی بیندازید و از پایین‌ترین میزان درآمد ماهانه‌‌تان به‌عنوان پایه‌ی درآمد برای بودجه‌ی خود استفاده کنید.
این کار می‌تواند به شما در برنامه‌ریزی هزینه‌هایتان کمک کند، بنابراین در معرض خطر ولخرجی قرار نمی‌گیرید و در ماه‌هایی که درآمدتان بالاتر است، می‌توانید مخارج خود را بر اساس آن تنظیم کرده و به پس‌انداز خود اضافه کنید. با این کار می‌توانید یک بودجه‌بندی واقعی را شروع کنید.

دورکاری

۲) به سمت بودجه‌بندی ۵۰/۳۰/۲۰ حرکت کنید

مؤسسان شرکت‌های بزرگ این مسئله را هدف خود قرار می‌دهند که تنها با ٪۵۰ درآمد خود زندگی کنند. ٪۵۰ دیگر درآمد باید بین هزینه‌های انعطاف‌پذیر و پس‌انداز تقسیم شود. به ترتیب ٪۳۰ و ٪۲۰ از درآمد برای این دو منظور در نظر گرفته می‌شود. اگر می‌توانید به این درصدها نزدیک شوید و خود را در این موقعیت حفظ کنید، خواهید توانست به اهداف بلندمدت مانند هزینهٔ دانشگاه فرزندان و بازنشستگی هم برسید.

دورکاری

۳) حواستان به هزینه‌های اختیاری باشد

اگر جایی استخدام بودید و درآمد ثابت ماهانه‌ای داشتید، دقیقاً می‌دانستید چقدر پول دارید و چقدر از آن را می‌توانید صرف خرید وسایل غیرضروری و لوکس کنید. نیازی نبود حواستان به پولتان باشد. حتی می‌توانستید به خرید کردن اعتیاد داشته باشید و این موضوع روی هزینه‌های شما تأثیر زیادی نگذارد؛ به این دلیل که هزینه‌های مالیات، تأمین اجتماعی و بازنشستگی قبل از این‌که حقوق را دریافت کنید از آن کسر می‌شد.
اما برای فریلنسرها اوضاع فرق می‌کند. اعتیادتان به خرید ممکن است شما را به دردسر بیندازد. وقتی برای خودتان کار می‌‌کنید خیلی راحت است در اینترنت هر مدل محصولی را پیدا کنید و آن را بخرید. وسوسه‌ی انجام این کار را محدود کنید حتی اگر در حال حاضر پول کافی برای آن دارید. به‌جای این خرج‌ها این پول را برای تعطیلاتی نگه دارید که همیشه آرزوی رفتن به آن را داشتید. 

دورکاری

۴) هزینه‌هایتان را هوشمندانه کاهش دهید

همه‌ی افراد با شرایطی مواجه می‌شوند که در آن شرایط مجبور به کاهش هزینه‌ها هستند. افرادی که به‌طور فریلنسری کار می‌کنند شاید بیش از دیگران با این شرایط مواجه شوند. در ادامه چند شیوه را می‌خوانید که می‌توانید با کمک آن‌ها بیشتر پس‌انداز بکنید:

• هفته‌ای یک‌بار به خرید خواربار بروید آن‌هم بر اساس غذایی که از قبل برنامه‌ی درست کردن آن را ریخته‌اید. می‌توانید با دیگر افرادی که فریلنسر هستند یا دوستانتان توافق کنید که یک جعبه از محصول موردنظرتان را بخرید و بعد بین خودتان تقسیم کنید. خرید اجناس به صورت عمده، هزینه‌ی کمتری نسبت به خرید تکی دارد.
• به‌جای گرفتن دفتر شخصی و ملاقات با مشتریان می‌توانید دفتر مشترک بگیرید و برای ملاقات با مشتریان با هم‌دفتری‌های خود هماهنگی به عمل آورید.
• عادت چانه زدن و مذاکره کردن هنگام خرید را پیدا کنید. با دیگر همکاران خود که فریلنسر هستند پیش از خرید مشورت کنید و در مورد بیمه‌های مختلف هم از آن‌ها بپرسید تا بهترین انتخاب ممکن را داشته باشید. می‌توانید قید استفاده از سیم‌کارت‌های دائم را که هزینه مکالماتتان در آن واحد مشخص نیست، بزنید و از بسته‌های اینترنتی گزاف چشم‌پوشی کنید.
• از شر هرگونه دارایی مانند جواهر و عتیقه‌جات که موردپسند و استفاده‌ی شما نیست خلاص شوید. پولی که درمی‌آورید می‌تواند صرف پرداخت قرض‌ها شود یا برای ریخت‌وپاشی هزینه شود که همیشه آرزویش را داشتید. نیازی هم نیست به پس‌اندازهایتان دست بزنید.

دورکاری

۵) پس‌اندازهای کوتاه‌مدت و بلندمدت را ترکیب کنید

اگر تابه‌حال این کار را نکرده‌اید، لازم است یک حساب برای مواقع اضطراری و هزینه‌های غیرمنتظره باز کنید. به گفته‌ی برنامه‌ریزهای امور مالی نیازی نیست بیش از حقوق یک ماهتان را در این حساب بگذارید. اگر این کار را بکنید دیگر نیازی نیست پولی را از پس‌انداز اصلی‌تان برای کارهایی مانند تعمیر اتومبیل یا ویزیت دندان‌پزشک بردارید. 

پس‌انداز اصلی‌تان هم باید برای مواردی مانند هزینه‌ی دانشگاه فرزندان باشد، البته اگر فرزندی دارید. بخش اصلی آن ٪۲۰ باید در این پس‌انداز باشد.
اگر این ایده به ذهنتان رسیده است که نیاز به دو حساب پس‌انداز در کنار پس‌انداز اصلی‌تان دارید، این کار را بکنید. تقسیم‌بندی پولتان به شما کمک می‌کند بدانید دقیقاً چقدر پول دارید و در صورت خرج بخشی از آن، چقدر باید سر جایش بگذارید.
سالم‌سازی امور مالی‌تان نیازمند کنترل شخصی، تعهد و پایداری است. اگر از نکات بالا استفاده کنید شانس بیشتری برای رسیدن به اهداف مالی خود خواهید داشت.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

  دسترسی فعلی شما اجازه مشاهده نظرات تحت این بخش را نمی دهد

مقالات مرتبط برای دودوتا چهارتا

logo-samandehi

treebottom

address    سعادت آبادبلوار پیام | میدان بهرود خیابان عابدی | پلاک ۳  | واحد ۳

tel    ۶۳ ۲۴ ۱۱ ۲۲