در سالهای اخیر دنیای اقتصاد دچار تغییر و تحولات فراوانی گشته که عموما تأثیر نامطلوبی بر زندگی مالی مردم گذاشته است. در شرایطی که نرخ تورم روزبهروز بالا میرود میبایست طوری با بحران اقتصادی مبارزه کرد تا سلامت امور مالیمان به خطر نیافتد؛ یا حداقل از خطر تخریب آن کاسته شود.
با افزایش جمعیت و شلوغتر شدن صف متقاضیان شغل، پیشبینی میشود که نرخ تورم از این نیز بیشتر بگردد. هزینه زندگی از سوخت خودرو گرفته تا خوراک و پوشاک و مسکن نیز همگی رو به افزایش میروند.
از طرفی افزایش میانگین حقوق دریافتی کارمندان جامعه در مقایسه با نرخ تورم بسیار ناچیز بوده است. برای پر کردن خلاء میان درآمد و تورم میبایست به فکر راهی برای افزایش درآمد باشیم. در این مقاله هشت روش پیشنهادی برای این منظور فراهم کردهایم.
۱) مزایای شغلی خود را بازبینی کنید
اگر از سوی شرکتتان مزایایی برای کارمندان تخصیص داده شده است، میبایست حتما آنها را لحاظ کنید. مزایایی از جمله بیمه درمانی میتواند ما را از لحاظ مالی جلو بیاندازد؛ خصوصا در شرایطی که به بیمه نیاز پیدا کنیم. از دیگر مزایای شغلی مانند بخشودگی مالیات، پاداشها، پورسانتها، کارگاههای آموزشی و حتی نهار نیز بهره ببرید.
۲) شبکهی شغلی خود را گسترش دهید
هر چه سوابق شغلیتان بالاتر برود مطمئنا با افراد بیشتری آشنا خواهید شد؛ که از میان این افراد، مشتریان احتمالی فراوانی وجود دارد که میتوانید از طریق آنها درآمد خود را افزایش دهید. همچنین باید تا حد امکان از همکارانی که به شبکه شغلیتان اضافه میشوند نیز بهره تجاری ببرید. پس برای افزایش شانس درآمد خود در کنار مشتریان و همکاران فعلی، سعی کنید شبکه شغلی خود را گستردهتر بسازید.
۳) شغل جانبی
به خاطر ترس از فرسودگی یا افزایش هزینهها از ورود به شغل جانبی غافل نمانید. بسیاری از مشاغل جانبی امروزی نیازی به صرف وقت یا هزینه ندارند و گاهی حتی با داشتن یک صفحه در شبکههای مجازی میتوانید مهارتها و ویژگیهای ذاتی خود را برای دیگران به اشتراک گذاشته و از طریق آن کسب درآمد کنید.
برای مثال اگر در رشته عکاسی مهارت دارید و علاقمند به کار در این رشته هستید آخر هفتهها را به این کار اختصاص دهید. میتوانید در زمینه سئو فعالیت کنید یا اگر صدای خوبی دارید به کار خوانش متن و گویندگی بپردازید و یا هر کار دیگری که متناسب با توانایی و علایق شماست.
مزیت شغل جانبی این است که قوانینش را خودتان وضع میکنید. تعیین ساعت و محل کار، انتخاب مشتریان، رئیس و مرئوس و... همگی به خودتان بستگی دارد. خودتان باید تشخیص دهید که وقت و مهارتتان به چه اندازه ارزش دارد.
پیشنهاد مطالعه: بیشتر افرادی که درآمد خوبی دارند پول زیادی ندارند
۴) هزینههای خود را کاهش دهید
برای مقابله با غول تورم، افزایش درآمد بهتنهایی کافی نیست؛ بلکه باید آن را با کاهش مخارج نیز ادغام کرد. بسته به سبک زندگی و علایق خود و بازنگری مخارجتان میبایست راهی برای کاهش هزینههای خود بیابید.
برای مثال اگر روزانه ناهارتان را از رستورانها میخرید به دنبال راهی باشید که یا غذا را در خانه بپزید، یا حداقل از رستورانهای تخفیفدار خرید کنید. کم شدن هزینهها کار سختی نیست؛ فقط به کمی برنامهریزی لازم دارد.
۵) مهارت جدید بیاموزید
تکبُعدی بودن در دنیای امروز بهضررتان تمام میشود. نباید تنها به یک سری مهارت بسنده کنید. برای پیشرفت مالی و شخصی حتما باید روزبهروز به اطلاعات و ظرفیت مهارت خود بیافزایید.
برای مثال اگر در شرکتی به عنوان منشی کار میکنید پس احتمالا با نرمافزارهای تایپ و ویرایش آشنایی دارید. حال در کنار این مهارت، سعی کنید مهارت برنامهنویسی را نیز بیاموزید. با یادگیری این مهارت میتوانید سمت خود را ارتقا داده یا حتی با حقوق بیشتر در شرکتی دیگر به استخدام درآیید.
همچنین اگر در شرکتتان دورههای آموزشی برگزار میشود، حتما در آنها ثبتنام کنید. به این ترتیب هزینه آموزش نیز در کار نخواهد بود.
پیشنهاد مطالعه: مهارت و یادگیری یا درآمدی بیشتر؟ مسئله این است!
۶) خود را به پسانداز کردن عادت دهید
روزانه یا هفتگی یا ماهیانه، فرقی نمیکند، سعی کنید برای پسانداز کردن بخشی از درآمد خود برنامه مستمر ترتیب بدهید. این عادت نهتنها به نفع موجودی حساب بانکیتان است بلکه همچنین شما را به فردی مسئولیتپذیرتر (حداقل از لحاظ مالی) تبدیل میکند.
جالب است بدانید، موفقترین کشورهای جهان در اقتصاد، پسانداز کنندهترین کشورها نیز هستند مانند چین و آمریکا.
برای پسانداز پول لزومی ندارد که حتما به حساب بانکی بسنده کنید. با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از گوشیهای هوشمند و اینترنت بهراحتی میتوان پول را در بازار بورس و دیگر منابع سرمایهگذاری کرد. در کنار یادگیری اصول کاهش هزینهها، پسانداز برای سرمایهگذاری را نیز فراموش نکنید.
پیشنهاد مطالعه: پسانداز یا سرمایهگذاری؛ اولویت با کدام است؟ + فایل صوتی
۷) فروش لوازم بلااستفاده
با فروش وسایلی که دیگر از آنها استفاده نمیکنید هم فضای خانهتان را خلوتتر میسازید و هم کمی پول به جیب میزنید. پیشرفت تکنولوژی در این زمینه کمک شایانی به مردم کرده است و شما نیز میتوانید با آگهی کردن لوازم خود بر روی سایتهای خریدوفروش اینترنتی بهراحتی کسب درآمد کنید. همچنین به همسایهها و اطرافیان خود بسپارید، شاید همین همسایه کناریتان به وسیلهای که برای فروش گذاشتهاید احتیاج داشته باشد.
۸) به صورت مرتب سرمایهگذاری کنید
آخرین بار کی به بودجهتان سر زدید؟ اصلا برای دخل و خرج خود بودجهای دارید؟ با بودجهبندی میتوانید بفهیمد که چه مقدار از درآمد کلتان مازاد میماند. این مازاد را میتوان خرج یا پسانداز کرد و یا به دیگران اهدا کرد. همچنین میتوان مازاد درآمد را به طور مرتب در جایی سرمایهگذاری کنید. با این روش سرمایهتان بهمرور افزایش مییابد و حتی در درازمدت به درآمد ثابت نیز تبدیل میشود.
شاید نتوانید همان ابتدای کار به ثابت شدن درآمد حاصل از سرمایهگذاری دست بیابید. اما شک نکنید که با کمی صبر در درازمدت میتوانید به درآمد ثابت نیز برسید.
کلام آخر
برخی روشها برای افزایش درآمد در همان مدت کوتاه جواب میدهند؛ برای مثال برخی مشاغل جانبی مانند مسافرکشی از طریق تاکسیهای اینترنتی در همان روز اول درآمد دارند. اما در مجموع برای تثبیت روند افزایش درآمد حتما باید صبر و حوصله به خرج دهیم و در کنار آن با کاهش هزینهها بتوانیم میان زندگی خود و تورم موجود در جامعه توازن برقرار کنیم. باید از لحاظ مالی باهوشتر شویم و به آینده امیدوار باشیم.
منبع: فوربز