aaalafkherstext

ورود
x
یا
x
ثبت‌نام
x

یا

راهنمای زندگی دانشجویی صرفه‌جویانه

(زمان خواندن: 4 - 7 دقیقه)

عبارت زندگی دانشجویی حامل تصاویر و معناهای متفاوت و در عین حال مشترکی برای افرادی است که آن را تجربه کرده‌اند؛ اما مفهومی که تنه به تنۀ این عبارت در ذهن همۀ آدم‌ها ایجاد می‌شود، سبک زندگی‌ای صرفه‌جویانه و مختصر است. حتماً عبارت تخفیف دانشجویی را شنیده‌اید. در دوران دانشجویی، این عبارت دست‌آویزی بود تا برای هر خرید و خرجی، تخفیف بگیریم.
هر دانشجویی به‌مرور و با کسب تجربه، با ترفندهای مختلف صرفه‌جویی در هزینه‌های زندگی و تحصیل آشنا می‌شود؛ ولی در ابتدای ورود به دانشگاه ممکن است همه‌چیز گیج‌کننده به‌نظر برسد. به همین دلیل، سعی کردیم در این مطلب، براساس تجربیات شخصی، تا جایی که می‌توانیم، دانشجویان تازه‌وارد به دانشگاه را راهنمایی کنیم. 

زندگی دانشجویی

وام دانشجویی بگیرید

صندوق رفاه دانشجویی در دانشگاه‌های مختلف، وام‌هایی را برای هزینه‌های متفاوت زندگی دانشجویی تهیه کرده است. اگرچه مقدار این وام‌ها نمی‌تواند همۀ هزینه‌های دانشجو را پوشش دهد؛ اما کمک‌هزینۀ خوبی خواهد بود. برای هزینه‌های عمومی، هزینۀ خوابگاه، خرید لوازم تحصیل، هزینۀ پژوهش و... وام‌هایی پیش‌بینی شده است. مزیت این وام‌ها این است که پس از پایان تحصیل و با اقساط کوچک پس گرفته می‌شود.
شروع دوره‌ای جدید از زندگی در کنار هیجان‌هایش، می‌تواند خرج‌های غیرضروری زیادی هم بتراشد، پس حواستان به نحوۀ خرج این وام‌ها هم باشد.

استفادۀ نادرست از وام می‌تواند مشکلات مالی شما را چندبرابر کند. اگر در پرداخت شهریه دانشگاه یا خوابگاه با مشکل مواجه هستید، پس حتما از آن وام برای پرداخت شهریه استفاده کنید. مدیریت پول در دوران دانشجویی باید یکی از مهم‌ترین مهارت‌هایتان باشد.

از غذای دانشگاه استفاده کنید

غذای دانشگاه یا همان غذای سلف معروف، بسیار ارزان‌تر از غذاهای بیرون از دانشگاه است. این غذاها معمولاً کیفیت متوسطی دارند؛ اما همیشه بعضی از وعده‌هایشان بهتر و لذیذتر است و مهم‌تر از همه برای یک دانشجو، غذای سلف حاضر و آماده به‌دست شما می‌رسد. اگر قرار باشد هر روز بیرون از دانشگاه و در رستوران غذا بخورید، هزینه‌یتان سرسام‌آور می‌شود و می‌بایست از مخارج دیگرتان کم کنید تا از پسش بربیایید. اگر غذای دانشگاه را به هیج وجه، دوست ندارید، غذای خانگی با خود ببرید و اگر در خوابگاه زندگی می‌کنید، زمانی را به آشپزی اختصاص دهید؛ البته در بودجه‌تان، دو سه وعده غذای بیرون در هفته را لحاظ کنید؛ چون در زندگی دانشجویی گاهی اجتناب‌ناپذیر است.

تفریحات هزینه‌بر را محدود کنید

قاعدتاً دوران دانشجویی فقط به‌خاطر درس‌خواندن خاطره‌انگیز نمی‌شود. دیدن آدم‌های تازه و پیداکردن دوستان زیاد، زمان و البته هزینۀ قابل توجهی از شما می‌گیرد. نمی‌توانید دوستان و همکلاسی‌ها را از زندگی دانشجویی‌تان حذف کنید؛ چون در این صورت، زندگی بی‌رونقی خواهد بود؛ در عوض سعی کنید برای تفریح‌های مشترکتان برنامه‌ریزی کنید. دربارۀ بودجۀ زندگی و تحصیل و مخارجتان با دوستانتان صحبت کنید تا بتوانید شرایط یکدیگر را درک کنید. به‌علاوه، دنبال تفریح‌هایی باشید که هزینۀ کمتری دارند یا اصلاً هزینه‌ای ندارند. تفریحات پرهزینه را محدود کنید و ماهی یک یا دو بار، متناسب با بودجه‌تان سراغشان بروید.
از امکانات دانشگاه نهایت استفاده را کنید. بسیاری از دانشگاه‌ها استخر، باشگاه ورزشی، زمین چمن و... دارند که رایگان یا با هزینه‌ای اندک می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. اردوهای دانشجویی هم فرصت خوبی برای تفریح کم‌هزینه در کنار دوستانتان است.

از تخفیف دانشجویی استفاده کنید

یکی از بزرگ‌ترین امتیازهای دانشجو بودن برخورداری از تخفیف‌های دانشجویی است. قبل از اینکه پولتان را خرج کنید، حتماً امکان تخفیف دانشجویی را بررسی کنید. سایت‌های تخفیف گروهی را نگاه کنید یا خیلی ساده از فروشنده یا صندوق‌دار دربارۀ تخفیف دانشجویی بپرسید. بعضی مراکز نیز به‌صورت رسمی با همکاری دانشگاه محصولات و خدمات خود را با هزینه‌ای کمتر در اختیار دانشجویان قرار می‌دهند. برای خریدهای مهم خود مثل گوشی و لپتاپ و کتاب، جدا از گرفتن وام، این مورد را بررسی کنید.

درخواست تخفیف دانشجویی در خرید از مراکز و مغازه‌های کوچک هم گاهی مؤثر است. شانس خود را امتحان کنید.

زندگی دانشجویی

از کتابخانه عمومی استفاده کنید

کتاب‌های دانشگاهی به‌خصوص کتاب‌های تخصصی قیمت بالایی دارند؛ اما قرار نیست همۀ کتاب‌ها را بخرید. به جای خریدن کتاب می‌توانید از کتابخانۀ دانشگاهتان، کتابخانه‌های عمومی یا اگر در مقاطع تکمیلی تحصیل می‌کنید، از کتابخانۀ ملی استفاده کنید.

از حمل‌ونقل عمومی و سرویس دانشگاه استفاده کنید

همه می‌دانیم که رفت‌وآمد از طریق حمل‌ونقل عمومی هزینۀ کمتری دارد؛ اما این هزینه برای دانشجوها می‌تواند کمتر هم باشد. کارت مترو و اتوبوس با طرح دانشجویی بگیرید و هزینۀ رفت‌وآمدتان را کمتر کنید. به‌علاوه، سرویس دانشگاه رایگان است. برای رفتن به خوابگاه و بعضی میدان‌های اصلی شهر از سرویس دانشگاه استفاده کنید.

کار دانشجویی را فراموش نکنید

کارکردن در دوران دانشجویی سخت است. سخت‌تر از کارکردن، پیدا کردن شغل مناسب است. گرچه آمار بیکاری بالا است؛ اما وضعیت کار طی سال‌های اخیر با تغییرات زیادی مواجه شده است. بسیاری از مشاغل، نیروی کار خود را به شکل دورکار و یا پاره‌وقت انتخاب می‌کنند. برای شروع می‌توانید از یک کار ساده و کوچک آغاز کنید و به تدریج کار خود را وسعت ببخشید. کار دانشجویی به افزایش درآمدهای شما کمک زیادی می‌کند و باعث جبران بخشی از هزینه‌های اساسی شما می‌شود. کارهای دانشجویی در دانشگاه هم هرچند، درآمد پایینی دارند، اگر با رشته‌تان مرتبط باشد، تجربۀ خوبی خواهد بود. می‌توانید با استادان یا دانشجوهای مقاطع بالاتر نیز برای تحقیق و پروژه‌هایشان همکاری کنید.

سبک زندگی مینیمالیستی را در پیش بگیرید

وقتی صحبت از پس‌انداز پول در دانشگاه و سبک زندگی مینیمالیستی می‌شود، منظور داشتن کمترین چیزها است. در اینجا موضوع ذهنیت بسیار مهم است. اتخاذ یک ذهنیت مینیمالیستی می‌تواند برای موجودی بانکی شما معجزه کند. به زبان ساده، داشتن سبک زندگی مینیمالیستی به معنای داشتن چیزهای کمتری است. یعنی فقط چیزهایی را بخرید که کاملاً ضروری هستند.

فضای زندگی مشترک را انتخاب کنید

چه برونگرا باشید و چه درونگرا، برای کاهش هزینه‌هایتان، مجبور هستید بخشی از زندگی خود را با دیگران تقسیم کنید. تقسیم زندگی خود با دیگران، به معنای تقسیم فضای زندگی و بسیاری از امکانات دیگر است. برای نمونه، اگر دوست ندارید در خوابگاه بمانید یا شرایط آن را ندارید، یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش اجاره خانه، زندگی در یک خانه یا آپارتمان مشترک است. با تقسیم کرایه بین چند نفر، هر ماه مبلغ قابل توجهی پس انداز خواهید کرد. به علاوه، از این طریق قادر خواهید بود قبض‌های آب و برق و... را نیز تقسیم کنید.

زندگی دانشجویی

بودجه بندی را یاد بگیرید

یکی از بهترین راه‌ها برای پس‌انداز پول و صرفه‌جویی در دانشگاه، یادگیری بودجه‌بندی است. با بودجه‌بندی درآمدتان، می‌توانید مخارجتان را مدیریت کنید تا هم پول کم نیاورید و هم بتوانید برای آینده و مخارج مهم پس‌انداز کنید.

اگر این مطلب برایتان مفید بود، آن را برای دوستان و دانشجویانی که می‌شناسید بفرستید.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

  دسترسی فعلی شما اجازه مشاهده نظرات تحت این بخش را نمی دهد

مقالات مرتبط برای دودوتا چهارتا

logo-samandehi

treebottom

address    سعادت آبادبلوار پیام | میدان بهرود خیابان عابدی | پلاک ۳  | واحد ۳

tel    ۶۳ ۲۴ ۱۱ ۲۲