aaalafkherstext

ورود
x
یا
x
ثبت‌نام
x

یا

7 نکته درباره پس‌انداز روز مبادا

(زمان خواندن: 3 - 5 دقیقه)

برخی از ما در زندگی خود پس‌اندازی را برای روزهای مبادا داریم. احتمالا بارها پیش آمده است که در مواقع ضروری به پول خاصی نیاز داشته‌ایم و از پس‌انداز روز مبادا استفاده کرده‌ایم. حتما در آن شرایط نیز خود را به دلیل استفاده از ایده پس‌انداز روز مبادا تحسین کرده‌ایم؛ اما در مقابل افرادی نیز هستند که هیچ پس‌اندازی برای روز مبادا ندارند. این افراد معمولا در بحران‌های مالی که با آن مواجه می‌شوند با مشکلات بیشتری مواجه می‌شوند. این افراد در اکثر مواقع با روش‌های پس‌انداز کردن آشنا نیستند، اگر هم با آن آشنا باشند، نحوه استفاده از آن را در مواقع ضروری بلد نیستند. در این مطلب، به نحوه پس‌انداز برای روز مبادا و روش‌های استفاده از آن اشاره می‌کنیم. 

روز مبادا

۱) یک صندوق اضطراری بسازید

برای پس‌انداز روز مبادا شیوه‌های مختلفی وجود دارد. می‌توانید مبلغی را در خانه جمع کنید، شیوه‌ای که مادربزرگ‌هایمان داشته‌اند (ولی ما پیشنهاد نمی‌کنیم)، یا حساب پس‌انداز جاری یا قرض‌الحسنه باز کنید. درمورد حساب‌های جاری، امکان برداشت همیشگی را در نظر داشته باشید. سرمایه‌گذاری‌هایی که قابلیت نقدشدن سریع را دارند هم، برای این کار مناسبند.

برای پس‌انداز روز مبادا حتی از مبالغ کم شروع کنید. قرار نیست شما از ابتدا، پس‌اندازی با رقم بزرگ داشته باشید. این پس‌انداز می‌تواند با مبالغ کم شروع شود و به تدریج به مبلغی بزرگ تبدیل شود. پس‌انداز روز مبادا می‌تواند به شکل‌های مختلفی بر سبک زندگی و مدیریت مالی خانواده تاثیر بگذارد.

۲) از پس‌انداز روز مبادا در مواقع ضروری استفاده کنید

موارد ضروری یعنی مواقعی که هزینه‌ای ناگهانی تراشیده می‌شود که در صورت برطرف‌نکردن آن، زندگی‌تان با مشکل مواجه می‌شود. مثلا اگر ماشینتان ناگهان خراب شد، احتمالا خیلی از کارهایتان عقب می‌افتد. موارد ضروری با توجه به شرایط و پیشامد هر خانواده ممکن است متفاوت باشد. تشخیص این موارد کار چندان سختی نیست. در این مواقع، می‌توانید به پس‌انداز روز مبادایتان مراجعه کنید.

توجه داشته باشید که اگر مثلاً یخچال شما قدیمی اما کارآمد است، نیازی به تعویض آن ندارید، یعنی تعویض یخچال قدیمی جزء موارد اضطراری نیست؛ اما اگر یخچالتان ناگهان خراب شود، تبدیل به یک مورد اضطراری می‌شود.

تشخیص موارد ضروری و میزان تخصیص بودجه از پس‌انداز روز مبادا به آن، یکی از روش‌های مدیریت مالی است؛ مدیریتی که قطعا بر سبک زندگی صرفه‌جویانه تاثیرگذار است.

۳) بیش از آنچه برای پس‌انداز روز مبادا نیاز دارید وام نگیرید

برخی از افراد برای تهیه پس‌انداز روز مبادا از وام استفاده می‌کنند. وام گرفتن ایده خوبی است؛ اما اگر وسوسه شوید بیشتر از نیاز ضروری خود وام بگیرید، ممکن است بدون برنامه‌ریزی، از مبلغ اضافی وام، برای کارهای غیرضروری استفاده کنید.

اگر از وام برای پس‌انداز روز مبادا استفاده می‌کنید، حتما تمام آن را برای روزها و لحظات سخت زندگی کنار بگذارید.

۴) پس‌انداز روز مبادا را خودکار کنید

مبلغی ثابت را از درآمد ماهانه‌تان به روز مبادا اختصاص دهید و واریز آن را به حساب مخصوص مواقع اضطراری، به شکل خودکار درآورید تا بدون نیاز به دخالت شما، توسط کارفرما یا بانک به آن حساب واریز شود.  همان‌طور که پیشتر گفتیم، دسترسی سریع و راحت به حساب پس‌انداز برایتان اولویت باشد.

سود سهام

۵) از فرصت‌های ناگهانی برای پس‌انداز استفاده کنید

ممکن است زمان‌های خاصی در طول سال وجود داشته باشد که پولی ناگهانی به حساب شما وارد شود؛ مثلا در قرعه‌کشی برنده مقداری وجه نقد شوید یا پول نقد هدیه بگیرید. سعی کنید این پول‌ها را به‌عنوان پس‌انداز روز مبادا در نظر بگیرید. بسیاری از مردم پول‌های بادآورده را برای امور تفریحی خرج می‌کنند؛ در حالی که اختصاص این پول به عنوان پس‌انداز روز مبادا می‌تواند یک گام خوب برای افزایش مقدار پس‌انداز باشد.

۶) بهترین کار برنامه‌ریزی است

 به یاد داشته باشید که قرار نیست صندوق اضطراری یا وام پس‌انداز، خیال شما را راحت کند و مانع از اراده برای پیشگیری از هزینه‌های اضافی شود. مثلاً تعمیر و نگهداری منظم از ماشین لباسشویی یا یخچال می‌تواند از خرابی‌های غیرمنتظره جلوگیری کند. یعنی در این موارد باید پیشگیری کرد. پس همیشه منتظر این نباشید که حتما یک اتفاق ضروری پیش آید تا آن پول را هزینه کنید. گاهی پیشگیری از ایجاد هزینه‌های اضافی بسیار مهم‌تر از بودجه‌بندی بعد از ایجاد هزینه است. حتی اگر آن بودجه بندی یا نحوه تخصیص بودجه به بهترین شکل ممکن صورت گرفته باشد.

۷) اولویت، نیازها باشد، نه خواسته‌ها

بسیاری از افراد ممکن است نتوانند نیازهای ضروری خود، خانه و خانواده را تشخیص دهند و به جای نیازها، خواسته‌ها را اولویت قرار دهند. حواستان باشد فقط در موارد اضطراری پس‌انداز روز مبادا را خرج کنید. اگر ناگهان کودکتان برای خرید اسباب‌بازی خاصی شروع به گریه و اصرار کرد، مورد اضطراری‌ای پیش نیامده است.

از پس‌انداز روز مبادا درست استفاده کنید

خیلی‌ها پس‌انداز روز مبادا دارند؛ اما نحوه استفاده درست از آن را بلد نیستند. آگاهی‌نداشتن از موارد استفادۀ این پس‌انداز به‌اندازه نداشتن پس‌انداز روز مبادا خطرناک است. اگر برای حساب پس‌انداز اضطراری‌تان کارت تهیه کردید، رمز دوم نسازید و آن را همیشه همراه خود نداشته باشید؛ زیرا وسوسۀ خرج‌کردن هر آن ممکن است سراغتان بیاید و حاصل ماه‌ها صرفه‌جویی و پس‌انداز را هدر دهد.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

  دسترسی فعلی شما اجازه مشاهده نظرات تحت این بخش را نمی دهد

مقالات مرتبط برای دودوتا چهارتا

logo-samandehi

treebottom

address    سعادت آبادبلوار پیام | میدان بهرود خیابان عابدی | پلاک ۳  | واحد ۳

tel    ۶۳ ۲۴ ۱۱ ۲۲