aaalafkherstext

ورود
x
یا
x
ثبت‌نام
x

یا

آغاز موفقیت مالی و غلبه بر موانع با دیدگاه رابرت کیوساکی

(زمان خواندن: 4 - 8 دقیقه)

رابرت کیوساکی سرمایه‌گذار شهیر و مدرس برجسته سواد مالی بخشی از کتاب «پدر پولدار، پدر بی‌پول» را به این پرسش اختصاص داده است: «از کجا شروع کنم؟». او معتقد است قبل از آغاز مسیر موفقیت مالی لازم است قدرت‌های ذاتی خود را تقویت کرده و نقاط ابهام را برطرف کنید. او برای پاسخ به این سوال، پروسه فکری خود را که گام به گام با آن پیش رفته، آورده است. ما نیز نگاه مختصری به این ۱۰ مورد خواهیم انداخت. 

رابرت کیوساکی

تقویت و رشد قدرت‌های ذاتی

۱) من بیش‌تر نیازمند دلیل هستم تا واقعیت. بدون داشتن یک هدف یا یک دلیل منطقی قوی، هر کاری در زندگی مشکل است. اگر یک دلیل منطقی قوی نداشته باشید، درک و احساسی از آینده نخواهید داشت.
۲) من روزانه انتخاب می‌کردم. مسئله، قدرت انتخاب داشتن است. بیش‌تر مردم انتخاب می‌کنند که پولدار نباشند. برای ۹۰ درصد افراد، ثروتمند بودن مصادف است با گرفتاری زیاد.
مسئله، قدرت انتخاب داشتن است.
۳) دوستانت را با دقت انتخاب کن. دوستان خود را طوری انتخاب کنید که بتوانید از آن‌ها درس بگیرید.
۴) در یک اصل (موضوع)، خوب وارد شوید و سپس چیز جدیدی یاد بگیرید. قابلیت فراگیری سریع را در خود تقویت کنید؛ وارد یک موضوع شوید، آن را کامل یاد بگیرید و سپس چیزهای به آن بیفزایید.
۵) نخست به خودتان بپردازید. قدرت خویشتن‌داری، اراده و استقامت‌تان را تقویت کنید. اگر شما روی خودتان کنترل نداشته باشید، نمی‌توانید برای پولدار شدن تلاش کنید.
۶) به کارگزارتان خوب بپردازید. قدرت نصایح و راهنمایی‌های خوب را دست کم نگیرید.
۷) یک «بخشنده سرخپوست» باشید. (قدرت به دست آوردن رایگان)
زمانی که نخستین مهاجران سفیدپوست پا به قاره آمریکا گذاشتند، توسط یک عادت فرهنگی که برخی از بومیان سرخپوست داشتند، متعجب شدند. به‌عنوان مثال، اگر مهاجر تازه‌واردی مریض می‌شد، بومیان پتویی در اختیارش می‌گذاشتند. مهاجران، به اشتباه، آن را هدیه تلقی می‌کردند و هنگامی که بومی تقاضای پس‌گرفتنش را می‌کرد، جا می‌خوردند و می‌رنجیدند.
در دنیای «ستون هزینه‌ها»، یک بخشنده سرخپوست بودن، (Indian Giver) برای ثروتمند شدن امری حیاتی است. نخستین سوال سرمایه‌گذاران متبحر این است: «با چه سرعتی پولم باز خواهد گشت؟» آنان هم‌چنین مایلند آن‌چه را که در این سرمایه‌گذاری، رایگان به دست می‌آورند، نیز بخشی از این عملکرد بدانند. به همین دلیل است که «بازده سرمایه» اهمیت پیدا می‌کند.
۸) دارایی‌ها، آسایش و نعمت به دنبال دارند. تمرکز خود را روی دارایی‌ها بگذارید؛ در پی آن آسایش و نعمات وارد زندگی‌تان خواهد شد.
۹) نیاز به قهرمانان. قهرمانان اسطوره‌ای کودکی‌های خود را از دست ندهید! تقلید یا نمونه‌برداری از قهرمانان، آموزش درست قدرت است.
۱۰) آموزش بده تا رشد کنی. هر زمان احساس کردید کمبود مالی دارید، یا نیازمند چیزی هستید، اول آن‌چه را که بدان نیازمندید، ببخشید تا خروار خروار به سوی‌تان بازگردد. این مطلب در مورد پول، لبخند، عشق و دوستی هم صادق است.

«به همه شما دو نعمت خدادادی اهدا شده است: مغزتان و وقت‌تان. دیگر بستگی به خودتان دارد که با این دو، چه بکنید. با هر پولی که به دست‌تان می‌رسد، خودتان و فقط خودتان، قدرت تعیین سرنوشت‌تان را خواهید داشت. اگر احمقانه خرجش کنید، انتخاب کرده‌اید که بی‌پول باشید. اگر خرج بدهی‌هایتان کنید، به طبقه متوسط پیوسته‌اید و اگر آن را روی مغزتان سرمایه‌گذاری کنید و آموزش ببینید چگونی دارایی بیاندوزید، تمول را برای آینده و هدف‌تان انتخاب کرده‌اید. این انتخاب، همه و همه، مال شما و تنها در اختیار شماست. هر روز با هر پولی که درمی‌آورید، تصمیم می‌گیرید پولدار، بی‌پول یا متوسط باشید. اگر انتخاب کنید که این صحبت‌ها و آموزش‌ها را با فرزندان‌تان سهیم شوید، در حقیقت انتخاب کرده‌اید که آنان را برای ورود به دنیایی که انتظارشان را می‌کشد، آماده سازید. هیچ‌کس دیگر این کار را نخواهد کرد. آینده شما و فرزندان‌تان با انتخاب‌های امروزتان تعیین می‌شود، نه فردا.»

- رابرت کیوساکی

موانع پیروزی

رابرت کیوساکی، در ادامه فصل دیگری از کتاب معروف خود (پدر پولدار، پدر بی‌پول) را به «موانع پیروزی» اختصاص داده است. او در این فصل به تشریح پنج عامل اساسی که منجر به عقب افتادن روند موفقیت افراد آموزش‌دیده در زمینه مسائل مالی می‌شود، پرداخته است. در ادامه نگاهی به عوامل بازدارنده مطرح‌شده توسط کیوساکی و راهکارهای غلبه بر آن‌ها خواهیم پرداخت.
پنج مانع در مسیر موفقیت افرادی که آموزش مالی دیده‌اند:

۱) ترس
۲) بدبینی
۳) تنبلی و سستی
۴) عادت‌های غلط
۵) تکبر و گستاخی

راهکار غلبه بر موانع پیروزی

۱) راهکار غلبه بر ترس ناشی از ضرر مالی
همه می‌دانیم که هیچ‌کس دوست ندارد پول از دست بدهد! اما این اتفاق می‌افتد؛ و چگونگی کنترل زیان و شکست است که تفاوت اصلی میان پولدار و بی‌پول را مشخص می‌کند. افراد موفق می‌دانند که چطور ترس خود را کنترل کنند. مهم‌ترین علت نرسیدن به موفقیت‌های مالی این است: اکثر مردم ترجیح می‌دهند کارها را با امنیت کامل انجام داده و ریسک نکنند. مردم آن‌قدر از باختن می‌ترسند، که سرانجام می‌بازند. نباید فراموش کنیم که پیروزی به دنبال شکست می‌آید. برای افرادی که موفق نمی‌شوند، اندوه ناشی از ضرر مالی از شادی به پول رسیدن بزرگ‌تر است. شکست را دفن نکنید؛ از آن الهام بگیرید و در زندگی استفاده کنید.

۲) راهکار غلبه بر بدبینی
دومین مانع پیروزی، بدبینی نسبت به نوع بشر است. همه ما با تردیدهایی مانند: من زرنگ نیستم، به حد کافی ماهر نیستم، بقیه از من بهترند، مواجه شده‌ایم؛ این تردیدها ما را فلج کرده و مانع موفقیت‌مان می‌شوند. اگر با این تردیدها برخورد نکنیم، در نهایت تبدیل به پرسش‌هایی مانند: «اگر بلافاصله پس از سرمایه‌گذاری من، یک بحران اقتصادی پیش بیاید چه خواهد شد؟»، «اگر کنترل شرایط را از دست بدهم و نتوانم سرمایه‌ام را برگردانم چه باید بکنم؟»، «اگر برنامه‌ریزی‌هایم دقیق نباشند و خوب پیش نروند چه؟» خواهند شد.
مردم بی‌پول هستند، چون از سرمایه‌گذاری می‌ترسند. بدبین‌ها هیچ‌گاه در زندگی موفق نمی‌شوند. ترس‌ها و تردیدهای کنترل‌نشده، به‌وجودآورنده‌ بدبینی است. بدبین‌ها همیشه از اطراف‌شان ایراد می‌گیرند، در حالی که برندگان، به تجزیه و تحلیل آن می‌پردازند. خرده‌گیری چشم انسان را کور می‌کند، اما تجزیه و تحلیل چشم‌ها را باز می‌کند. تجزیه و تحلیل به برندگان اجازه می‌دهد موقعیت‌هایی را ببینند که دیگران فرصت دیدنش را از دست داده‌اند؛ و یافتن آن‌چه بقیه مردم از دست داده‌اند، کلید موفقیت است.

۳) راهکار غلبه بر تنبلی و سستی
مردم پرمشغله، معمولا تنبل‌ترین‌ها هستند؛ در واقع رایج‌ترین فرم تنبلی، تنبلی به وسیله مشغول نگه داشتن خود است. راه رهایی از این تنبلی، کمی زیاده‌طلبی است! شما باید جمله «من از عهده انجامش برنمی‌آیم» را کنار گذاشته و با خود تکرار کنید: «چگونه می‌توانم از عهده انجامش برآیم؟». جمله «از عهده‌اش برنمی‌آیم» مغز را متوقف کرده و از حرکت بازمی‌دارد. هر زمان متوجه شدید از چیزی که می‌دانید انجامش لازم است، اجتناب می‌ورزید، تنها کاری که باید بکنید این است که از خود بپرسید: «این کار چه فایده‌ای برایم دارد؟»

کمی حریص و زیاده‌طلب باشید؛ این بهترین راه درمان تنبلی است.

«کاری را انجام بده که قلبت به تو می‌گوید درست است. زیرا تو به هر صورت مورد انتقاد قرار خواهی گرفت؛ و چه بخواهی و چه نخواهی، محکوم خواهی شد.»

- الیانور روزولت

۴) راهکار غلبه بر عادت‌های غلط
زندگی ما بیش‌تر بازتاب عادات‌مان است، تا تعلیم و تربیت. پس باید نقش عادت‌های خوب و محرک را در زندگی‌مان بیش‌تر کنیم، تا نتیجه‌های بهتری بگیریم.

۵) راهکار غلبه بر تکبر وگستاخی
تکبر عبارت است از خودبینی به‌اضافه‌ی جهل. دانسته‌های ما برای‌مان پول می‌سازند. اما آن‌چه نمی‌دانیم، باعث زیان‌مان می‌شوند. هر زمان دچار خودبینی شویم، زیان خواهیم دید. زیرا هنگامی که تکبر بی‌مورد داریم، خیال می‌کنیم آن‌چه را که نمی‌دانیم بی‌ارزش است.
هنگامی که شما می‌دانید در مورد موضوعی بی‌اطلاع هستید، تلاش کنید با یافتن متخصصی در این امر یا کتابی در این خصوص، خود را آموزش داده و سطح آگاهی‌تان را بالا ببرید.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

  دسترسی فعلی شما اجازه مشاهده نظرات تحت این بخش را نمی دهد

logo-samandehi

treebottom

address    سعادت آبادبلوار پیام | میدان بهرود خیابان عابدی | پلاک ۳  | واحد ۳

tel    ۶۳ ۲۴ ۱۱ ۲۲