aaalafkherstext

ورود
x
یا
x
ثبت‌نام
x

یا

10 نکته کاربردی برای صرفه‌جویی در هزینه‌های جاری خانواده

(زمان خواندن: 4 - 7 دقیقه)

بخش مهمی از درآمد افراد به‌خصوص زنان و مردان متاهل صرف امور خانواده می‌شود؛ زیرا بیشتر کارهای هزینه‌بر مانند غذا خوردن، استراحت و خوابیدن در خانه انجام می‌شود. بنابراین نحوه هزینه‌کردن ما برای مخارج خانه، بر وضعیت مالی خانواده تأثیر مستقیم می‌گذارد. ما می‌توانیم با مدیریت درست سبک زندگی صرفه‌جویی بسیاری از هزینه‌های اضافی را کاهش دهیم. همه اعضای خانواده در تحقق سبک زندگی صرفه‌جویانه مشارکت دارند؛ اما نقش مادران یا زنان خانواده کلیدی‌تر از سایر افراد است. در این مطلب به نکاتی اشاره می‌کنیم که در مدیریت صرفه‌جویانۀ امور خانواده به کارتان می‌آید.

صرفه‌جویی در خرید

صرفه‌جویی در هزینه‌های خوراک و مواد غذایی

هر خانواده ماهانه، بخش بزرگی از درآمدش را برای خوردوخوراک هزینه می‌کند. پس بیشترین میزان صرفه‌جویی را هم باید در همین بخش انجام داد. 

۱) از اپلیکیشن‌های خواربارفروشی استفاده کنید

اپلیکیشن‌های خرید آنلاین مواد غذایی روشی بسیار آسان برای صرفه‌جویی در خرید خواربار هستند. می‌توانید همزمان قیمت‌های فروشگاه‌های مختلف را ببینید و هر بار بهترین معامله را بکنید و از تخفیف‌ها هم بهره ببرید؛ اما به‌خاطر داشته باشید همیشه بهترین قیمت‌ها را در اپلیکیشن‌ها پیدا نخواهید کرد؛ اما اگر رفتن به خرید و صرف زمان برایتان سخت است، این روش را از دست ندهید.

۲) میوه و سبزی فصل را بخرید یا دنبال حراج باشید

خرید میوه و سبزیجات به‌سرعت جیب را خالی می‌کند. در خرید محصولات کشاورزی، به جای خریدن چیزهایی که توجهتان را جلب می‌کند، سراغ چیزهایی بروید که حراج شده‌اند. همچنین خرید میوه و سبزی فصل معمولاً ارزان‌تر تمام می‌شود.

۳) حداقل یک روز در هفته را بدون گوشت بگذرانید

گوشت یکی از مواد غذایی گران‌قیمت است که می‌تواند هزینه‌های خانواده‌ها را بالا ببرد. بنابراین انتخاب یک روز در هفته بدون گوشت، راهی بسیار آسان برای صرفه‌جویی است! از طرفی مواد غذایی ارزان‌تر و سالم‌تری نیز وجود دارند که می‌توانند جایگزین خوبی برای گوشت باشند.

۴) گوشت را عمده بخرید

خرید گوشت به‌صورت عمده روشی خوب و صرفه‌جویانه است؛ زیرا تقریباً همیشه خرید عمده آن ارزان‌تر درمی‌آید. در یک فروشگاه مواد غذایی، به دنبال بسته‌های عمده یا اصطلاحا خانوادگی باشید؛ چون قیمتشان کمتر از بسته‌های کوچک‌تر است. اگر بیشتر از مصرف چند روزتان خرید کردید، گوشت‌های اضافه را در کیسه فریزر به‌اندازۀ مصرف یک وعده بسته‌بندی کنید و در فریزر نگهداری کنید.

غذای نیمه آماده چیز پیچیده‌ای نیست، خودتان همه مواد آن را در خانه دارید

۵) غذاهای نیمه‌آماده را خودتان درست کنید

درست کردن غذاهای نیمه‌آماده راه آسانی برای اقتصادی و سالم غذاخوردن است. چند نمونه از مواد غذایی‌ای که می‌توانید آماده کرده و در یخچال نگهداری کنید تا غذاهای سالم و سریع بپزید، این‌هاست: بادمجان سرخ‌کرده، انواع سس‌های پاستا، مایۀ لوبیاپلو، سوپ، پیاز و سیر سرخ‌کرده، فلافل، انواع خورش‌ها، حمص و مرغ مزه‌دارشده.

۶) بیرون از خانه غذا نخورید

به غذا خوردن در بیرون به عنوان یک موقعیت ویژه نگاه کنید که حداکثر چند بار در ماه اتفاق می‌افتد. در عوض، شروع به پختن وعده‌های غذایی خود کنید. حتی می‌توانید تقلب کنید و چند پیتزای یخ‌زده بخرید، با این کار باز هم کمتر از زمانی که برای غذا خوردن بیرون می‌رفتید، خرج می‌کنید!

۷) از خانه ناهارتان را ببرید

حتی اگر هفته‌ای دوسه روز مجبورید بیرون از خانه ناهار بخورید، جمع هزینۀ ماهانه‌اش رقم قابل توجهی می‌شود. ناهارتان را از قبل آماده کنید و با خود ببرید تا سالم‌تر و اقتصادی‌تر زندگی کنید. اگر کارمند هستید، به این نکته بیشتر دقت کنید.

۸) دور ریختن غذا را متوقف کنید

هر ایرانی سالانه 71 کیلوگرم غذا دور می‌ریزد که می‌تواند 18 میلیون نفر را سیر کند! خوشبختانه، کارهای آسان زیادی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها برای کاهش ضایعات غذایی خود انجام دهید؛ مثلاً با برنامه‌ریزی غذا بپزید یا غذاهای اضافی را فریز کنید.

صرفه‌جویی در مواد شوینده و تمیزکننده

صرفه‌جویی در وسایل و مواد بهداشتی

هزینه‌های خانه فقط شامل خوردوخوراک نیست و پول زیادی صرف بهداشت و تمیزی خانه می‌شود؛ در نتیجه، در این بخش هم باید به‌دنبال روش‌های اقتصادی و صرفه‌جویانه باشیم.

پیشنهاد اول) استفاده از دستمال کاغذی را متوقف کنید
دستمال کاغذی بسیار پرکاربرد است. خیلی از ما از دستمال کاغذی در موارد غیرضروری نیز استفاده می‌کنیم. خریدن دستمال کاغذی بسیار راحت است، اما دقیقاً ارزان‌ترین چیز در اطراف نیستند، به‌ویژه با توجه به این واقعیت که یکبار مصرف هستند.
به‌جای استفاده از دستمال کاعذی می‌توانید از پارچه‌های نخی استفاده کنید. می‌توانید از حوله‌ها، تی‌شرت‌ها و ملحفه‌های قدیمی به هر اندازه‌ای که دوست دارید برش دهید و از آن‌ها دستمال قابل شست‌وشو بسازید.

پیشنهاد دوم) از پاک‌کننده‌های خانگی استفاده کنید
پاک‌کننده‌ها نیز از جمله محصولاتی هستند که بخش مهمی از بودجه خانه را شامل می‌شوند. به گفته موسسه نظافت آمریکا، بسیاری از مردم دو برابر مقدار مورد نیاز از مواد شوینده لباسشویی استفاده می‌کنند. برای پاک‌کننده‌ها نیز می‌توان از محصولات جایگزین استفاده کرد. برای مثال برای شستن سطوحی مانند سرامیک، سنگ و چینی، می‌توان از شوینده‌هایی استفاده کرد که از سرکه یا جوش‌شیرین تهیه می‌شوند. دستور تهیة این مواد را می‌توانید در اینترنت پیدا کنید.
از طرفی می‌توان حجم شوینده‌ها را نیز کنترل کرد. بسیاری از مردم علاوه بر آنکه زیاد می‌شویند، از میزان بالای مواد شوینده نیز استفاده می‌کنند. اطمینان درمورد استفاده صحیح از مواد شوینده لباسشویی در هر بار یک راه ساده برای صرفه‌جویی در هزینه است.

صرفه‌جویی در هزینه‌های فرزندان

بخش مهمی از هزینه‌های خانواده مربوط به فرزندان است. این هزینه‌ها شامل هزینه‌های تحصیلی، پوشاک، لوازم بازی، امور تفریحی، باشگاه و... است. اگر می‌خواهید به فرزندتان کمک کنید تا وقتی وارد دانشگاه شد، مشکل تامین هزینه‌های دانشگاه را نداشته باشد، اکنون زمان آماده‌سازی است. تحصیلات عالی به‌طور فزاینده‌ای گران است و ممکن است در هر مقطع تحصیلی هزینه‌هایی را به شما تحمیل کنید.

مادران علاوه بر آنکه می‌توانند با پس‌انداز کردن و یا تشکیل صندوق اضطراری بخشی از هزینه‌ها را تامین کنند می‌توانند با آموزش مالی فرزندان خود نیز به کاهش هزینه‌ها کمک کنند.

با مطالعۀ مطالب بخش قلک در سایت علف خرس، می‌توانید به فرزندانتان آموزش دهید تا آن‌ها نیز سبک زندگی اقتصادی و صرفه‌جویانه را در پیش بگیرند.

مدیریت اقتصادی مادران مهم‌تر از پدران است

در بسیاری از جوامع به‌خصوص جوامع سنتی، پدران مدیر اقتصادی خانواده محسوب می‌شوند. این تصور به دلیل آن است که از گذشته تاکنون پدران نان‌آور خانواده بوده‌ و هستند. البته این نقش در حال تغییر است و زنان حتی در جوامع سنتی پابه‌پای مردان کار می‌کنند. امروزه در برخی از کشورهای توسعه یافته تعداد زنان شاغل با مردان شاغل برابری می‌کند. با این حال حتی در خانواده‌هایی که درآمد خانواده بر عهده مردان است، نقش مدیریت زنان بسیار مهم است. منظور از مدیریت اقتصادی خانواده، کسب درآمد نیست؛ بلکه آگاهی از نحوه تخصیص هزینه‌ها در امور مختلف و کاهش هزینه‌های زندگی است. درواقع، این مادران و زنان خانه‌دار هستند که از جزئیات بسیاری از مخارج و نیازهای خانواده و مقدار نیازها آگاهی دارند. مادران می‌توانند بسیاری از هزینه‌های بزرگ را با اقدامات و مدیریت درست خود کم یا حذف کنند و مروج سبک زندگی صرفه‌جویانه برای تمام اعضای خانواده باشند.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

  دسترسی فعلی شما اجازه مشاهده نظرات تحت این بخش را نمی دهد

مقالات مرتبط برای دودوتا چهارتا

logo-samandehi

treebottom

address    سعادت آبادبلوار پیام | میدان بهرود خیابان عابدی | پلاک ۳  | واحد ۳

tel    ۶۳ ۲۴ ۱۱ ۲۲