ما همگی عاشق آنیم که برای تهیه خواستههایمان پول کمتری بپردازیم و صرفهجویی کنیم؛ از طرفی نباید اجازه دهیم که بودجه محدودمان جلوی بلندپروازیمان را بگیرد. خرید لباس یکی از موضوعات مورد علاقه برای بسیاری از افراد است. اگر شما هم جز افرادی هستید که علاقه زیادی به خرید لباس دارید اما نگران خرجی هستید که بر روی دستتان میگذارد، پس بهتر است به راه های صرفهجویی در خرید لباس فکر کنید. راههایی که میتواند مقداری پول نیز در حساب پساندازتان نیز نگه دارد. این سوالات را از خود بپرسید: چطور میتوان بهترین بهره را از بودجه ببرم؟ چطور با کمترین خرج بهترین پوشاک را بپوشم؟ ترفندهایی برای این کار وجود دارد.
ترفندهای صرفهجویی در خرید لباس
مشاهده انواع فروشگاههای لباس در فضای مجازی و ارائه لباسهای مختلف در طرح و رنگهای متنوع باعث میشود افراد حتی زمانی که نیازی به خرید لباس جدید ندارند، لباس بخرند.
راههایی برای صرفهجویی وجود دارد. در این مطلب برای درک بهتر راهها و ترفندهای صرفه جویی در خرید لباس، در ادامه سعی میکنیم، نکاتی را که لازم است برای صرفهجویی در خرید لباس بدانید، به شکل دستهبندی شده ارائه دهیم.
نکات عمومی خرید لباس
۱) قبل از خرید لیست تهیه کنید
مطمئنا با این ترفند آشنا هستید. اما چون اغلب از این روش پیروی نمیکنند لازم دیدیم که آن را در فهرست قرار بدهیم. همیشه یک برنامه معین و واضح از خریدتان ترسیم کنید. بودجه ببندید و از خریدتان لیست تهیه کنید. از قبل فکر کنید و بدانید قرار است چه چیزهایی بخرید. وارد بازار شوید و فقط همانها را بخرید. پس از تهیه تمام موارد لیست، مشخص میشود که چقدر پول در جیبتان باقی میماند. این پول را میتوان پسانداز، یا برای خرید اجناس دیگر خرج کرد.
۲) کمد لباستان را بررسی کنید
آیا تا به حال برایتان پیش آمده که لباسی بخرید و بعدها متوجه شوید که دقیقا یک دانه عین همان در کمد لباستان بوده؟ این کار نیز جز مراحل مهم و سادهای است که ممکن است در نظر نگیرید.
لباسهایی که زیاد نمیپوشیمشان در انتهای کمد لباسمان دفن، و به دست فراموشی سپرده شدهاند. پس بد نیست که هر از چند گاهی کمد لباستان را زیر و رو کنید تا لباسهای مدفون را دوباره نگاه بیاندازید. حتی اگر دلتان نخواهد که دوباره آنها را بپوشید، حداقل میفهمید که چه لباسی دارید و چه لباسی ندارید. شاید لباسی داشته باشید که از نظرتان زیباست اما کاربرد خیلی کمی دارد. در هنگام خرید خود این نکته را در نظر بگیرید. لباسهای بلااستفادهتان را نیز میتوانید به دیگران اهدا کرده یا بر روی فروشگاههای اینترنتی به فروش برسانید.
۳) بیخیال مد بشوید و لباسهای با عمر بالا بخرید
مدها میآیند و میروند. فروشگاهها از لباسهایی که مد میشوند کاملا آگاهند؛ بنابراین این محصولات محبوب را گرانتر از دیگر محصولاتی که در هر شرایط کاربرد دارند، میفروشند. در هنگام خرید لباس سعی کنید که به دیگر لباسهایی که در کمد لباستان دارید، بیاید. اصول را رعایت کنید و از خرید لباسهایی که اضافات دارند (مثل تیشرتهای گرافیکی) امتناع کنید؛ چون قابلیت ترکیب تیپ با دیگر لباسها را ندارند.
به جز لباسهایی که با یکدیگر ست هستند (مانند کت و شلوار) باید لباسی بخرید که با لباسهای فعلی کمد لباستان جور دربیاید. از رنگهایی که به شما میآیند مطلع باشید و همانها را بخرید؛ چون اگر با دیگر لباسهایتان جور در نیاید در گوشه کمد لباستان خاک خواهد خورد.
۴) همیشه از اینکه پولتان خرج چه چیزی شده اطمینان حاصل کنید
حساب و کتاب کردن در محل خرید برای آنکه به میزان خرج پولتان آگاه شوید، هیچ ایرادی ندارد؛ خصوصا هنگامی که اجناس تخفیفخورده میخرید.
این امر جلوی ولخرجیهای ناشی از سوءتفاهمات «فلان درصد تخفیف» را میگیرد. برای مثال ممکن است از فروشگاه لباسهایی با برچسب تخفیف بخرید اما اشتباهی رخ داده باشد و جنس تخفیف نخورده خریده باشید. با بررسی رسید خرید متوجه این موضوع خواهید شد.
همچنین برخی فروشگاهها در رسید خود در مورد تخفیفاتشان توضیح میدهند؛ برای مثال بر روی رسیدشان درج شده که اگر بیش از دو جنس را از آنها بخرید ۳۰ درصد تخفیف میگیرید. پس به این موارد هم دقت کنید.
زمان مناسب خرید لباس
۵) لباس زمستانی را در آغاز گرما بخرید
اغلب فروشگاههای پوشاک محصولات خود را به دو فصل سرد و گرم تقسیم میکنند. آنها هنگامی که فصلی به پایان میرسد میبایست محصولات مناسب فصل جدید را به فروشگاه تزریق کنند؛ به همین خاطر با گذاشتن حراج بر روی محصولات قدیمیتر سعی میکنند از آنها خلاص شوند. البته شاید تمام محصولات باقی نمانده باشد اما همانهایی که موجود هستند قیمت بسیار پایینی خواهند داشت.
۶) در روز دریافت حقوق دست به خرید نزنید
پیشنهاد ما این است که حتی در هفته ابتدایی دریافت حقوق نیز دست به خرید نزنید. هنگامی که پول در جیبمان باشد تحریک بیشتری به خرید اجناسی که برایمان مهم نیستند میشویم. اما پس از گذشت یک هفته از دریافت حقوق مطمئنا خرجهای واجبتر از جمله پرداخت قبوض، کرایه خانه، اقساط و... را پرداختهایم و جیبمان سبکتر میشود. در این شرایط دید شفافتری نسبت به خرج پولمان خواهیم داشت.
تحقیقات پیش از خرید لباس
۷) اهل شکار باشید
قیمت یک جنس مشابه در فروشگاههای مختلف با یکدیگر تفاوت میکنند. همچنین نحوه قیمتگذاری فروشگاهها نیز فرق دارد. سعی کنید اطلاعات لازم را کسب کنید. فروشگاهها بر روی تنبلی ما حساب باز میکنند و این حقیقت را میدانند که خرید همزمان چندین جنس برای مشتری «راحتتر» است. برای مثال برخی فروشگاهها با اجناس کمقیمتتر مانند پیراهن و شلوار شما را گول میزنند و در کنار آن، اجناس دیگر مانند جوراب و لباس زیر را که گرانتر هستند، به شما می اندازند.
اگر به رسیدتان نگاهی بیاندزید متوجه میشوید که قیمت سه جفت جوارب از قیمت یک پیراهن برایتان بیشتر تمام شده است. پس تنبلی را کنار بگذارید و از تحقیق و گشتن در چند مغازه نترسید.
۸) چشمتان را بر روی حقایق باز کنید
دیدن جنس تخفیفخورده اما خارج از بودجه شاید تحریک به خریدمان کند؛ چون در نظر عاقلانه میآید. اما پیش از این کار ابتدا این سه سوال را از خود بپرسید:
الف) تا چه اندازه قرار است از آن استفاده کنید؟
ب) آیا به خرید آن احتیاج دارید یا فقط به دلیل حراجی بودنش میخریدش؟
پ) برای تهیه هزینه خرید این جنس باید چند ساعت کار کنید؟
فروشندگان به این دلیل بر روی اجناسشان تخفیف میگذارند چون میخواهند از شر آنها خلاص شوند. سود کمتر بهتر از این است که هیچ سودی نکنند. پس گول نخورید. پولتان را ارزشمند بشمارید و برای خرید اجناس غیر ضروری هدرش ندهید.
۹) خرید از فروشگاههای دست دوم
بسیاری از مردم در مورد عدم خرید از فروشگاههای دست دوم و لباسهای استفادهشده تعصب دارند. اما آنهایی که مشتری این فروشگاهها هستند بهخوبی میدانند که چه اجناس مناسبی در آنجا یافت میشود. این فروشگاهها را بررسی کنید و خودتان یک بار امتحان کنید تا متوجه مزایای آن بشوید. برخی از لباسهای آنجا کم استفاده شدهاند و کاملا سالماند و با خرید آنها کلی پول صرفهجویی میکنید. این فروشگاهها حتی لباسهای بلااستفاده شما را خریدارند.
۱۰) آگاه شدن از حراجیها
جستوجوی تخفیفات در فضای مجازی یک روش متداول برای صرفهجویی در پول تلقی میشود. همچنین در برخی از فروشگاهها امکان مطلع شدن از تخفیفات وجود دارد. آنها از طریق شماره تلفن یا حساب کاربری شبکههای اجتماعی میتوانند موعد حراجیها را به شما یادآور شوند.
ترفندهای دیگری نیز وجود دارد که می تواند به ما کمک کند تا با سایر راههای صرفهجویی در خرید، آشناشویم. در بخش بعدی این مقاله، ۱۰ ترفند دیگر را معرفی خواهیم کرد.