aaalafkherstext

ورود
x
یا
x
ثبت‌نام
x

یا

راهنمای کامل پس‌انداز برای مبتدیان + فایل صوتی

(زمان خواندن: 4 - 7 دقیقه)

پس‌انداز کردن یا عادت به پس‌انداز، اساس همه‌ی موفقیت‌های مالی از جمله سرمایه‌گذاری است. ناپلئون هیل، نویسنده‌ی کتاب بیندیشید و ثروتمند شوید، سال‌ها قبل درباره‌ی اهمیت آن نوشته است. پس‌انداز کردن، ابزاری است که به شما کمک می‌کند تا از هر شرایطی بهترین استفاده را بکنید. دستتان باز خواهد بود تا حتی به میزان اندک در بازار بورس سرمایه‌گذاری کنید یا حتی اگر قصد ادامه تحصیل داشتید نگران هزینه‌ی دانشگاه نباشید. گاهی پس‌انداز کردن می‌تواند سرآغاز یک فعالیت کاری جدید باشد.

در ادامه‌ی این مطلب نکاتی به شما گفته خواهد شد که از اصول پس‌انداز کردن هستند و به سؤالاتی مانند «چقدر پول باید پس‌انداز کنم؟» و «تفاوت بین پس‌انداز و سرمایه‌گذاری چیست؟» پاسخ داده خواهد شد.

پس‌انداز و سرمایه گذاری

پس‌انداز یا سرمایه‌گذاری

یک دنیا تفاوت بین پس‌انداز کردن و سرمایه‌گذاری وجود دارد. البته فقط در صورتی این نکته را می‌دانستید که آن‌قدر ‌شانس با شما یار بوده‌ که فرزند یک کارمند بانک یا یک سرمایه‌گذار ثروتمند باشید. در غیر این صورت بعید است که کسی قبلاً این تفاوت را به شما گوشزد کرده باشد. هم پس‌انداز پول و هم سرمایه‌گذاری، در زندگی شما جایگاه مخصوص به خود را دارند؛ اما تفاوت زیادی بین نقش‌هایشان وجود دارد.

این‌که چطور آن‌ها را مدیریت می‌کنید پیامدهای متفاوتی برای موفقیت مالی شما، سطح اضطرابتان و این‌که در نهایت چقدر ثروتمند خواهید شد، دارد. حتی نحوه‌ی مدیریت امور مالی‌تان می‌تواند تعیین‌کننده‌ی این باشد که در طول یک بحران اقتصادی با افسردگی دست‌وپنجه نرم کنید یا شب با خیال راحت سر به بالین بگذارید و خیالتان از این بابت راحت باشد که به اندازه‌ی کافی پول در حساب پس‌اندازتان دارید.

همه‌ی موفقیت‌ها با عادت به پس‌انداز کردن ممکن می‌شود. این نکته خیلی مهم است که شما در ابتدا پس‌انداز با مبلغ بسیار کم را بی‌اهمیت نشمارید. پس‌اندازهای کوچک را جدی بگیرید

پس‌اندازهای کوچک را دست کم نگیرید

حتی اگر به پس‌انداز کردن متعهد هستید باز هم ممکن است داخل تله‌ی خرج ۵ هزار تومان برای این چیز یا ۱۰ هزار تومان برای یک چیز دیگر بیفتید. با خودتان می‌گویید: «۱۰ هزار تومان که مبلغ زیادی نیست. چیزی را از دست نمی‌دهم.» بسته به سنتان این کار می‌تواند اشتباه بزرگی باشد.

گاهی اوقات ممکن است یک میلیون تومان پول اضافه داشته باشید که برای آن خرج‌های پیش‌پاافتاده و غیر ضروری بتراشید. دست نگه دارید. همین یک میلیون تومان می تواند یک سال دیگر تبدیل به سه میلیون تومان شود. شرکت‌هایی را می‌شناسم که در همین بازار بورس ایران طی یک سال گذشته ارزش سهم‌شان دو تا سه برابر شده است. شاید همین پول‌های اندک طی یک سال به سود بیشتری از گذاشتن در بانک منجر شود. هر چند باید در نظر داشت که برای این کار بهتر است با افراد آگاه نیز مشورت کنید.

همه‌ی این‌ موفقیت‌ها با عادت به پس‌انداز کردن ممکن شد. این نکته خیلی مهم است که شما در آغاز، پس‌انداز با مبلغ بسیار کم را خوار و بی‌اهمیت نشمارید. مهم نیست که درحال حاضر موجودی حساب پس‌انداز شما چقدر کم است؛ با نظارت خردمندانه و کاهش منظم هزینه‌ها، می‌توانید روزی بسیار ثروتمند شوید.

پس انداز کنیم تا آسوده باشیم

چه مقدار پول باید پس‌انداز کرد؟

اغلب افراد آگاهند که اولویت باید با پس‌انداز کردن باشد و بیشترشان هم آن‌قدر باهوش هستند که به دنبال راه‌ و روش‌های پس‌انداز پول بگردند، اما چند نفر واقعاً می‌دانند که چه مقدار پول باید پس‌انداز کنند؟ چه میزانی از پول برای پس‌انداز کردن لازم است؟ باوری که اکثر مردم دارند این است که هرچه پول بیشتری پس‌انداز شود بهتر و هرچه پول کمتری پس‌انداز شود بدتر است.

می‌شود گفت این قانون در حالت کلی درست است اما بسته به نیازها، سبک زندگی و درآمد شما، مقدار پولی که باید پس‌انداز کنید و در زمان‌های خاص در دسترس داشته باشید، می‌تواند خیلی متفاوت از میزان پس‌انداز دوستان، خانواده و همسایه‌هایتان باشد. یکی از موقعیت‌هایی که قیاس کردن ضرر دارد، آن هم تازه ضرر مالی، همینجاست! با این قیاس‌های نابه‌جا تنها برای خودتان سردرد و اضطراب اضافی می‌تراشید!

پس‌انداز کردن، ابزاری است که به شما کمک می‌کند تا از هر شرایطی بهترین استفاده را بکنید. پس‌انداز شروعی برای موفقیت های مالی است پس آن را نادیده نگیرید.

پیش از هر کار اول بدهی خودتان را بپردازید

ساده‌ترین راهی که برای پس‌انداز کردن می‌توانید انجام دهید، این است که هر موقع حقوق دریافت کردید یا پولی به دستتان رسید، پیش از هرکاری، مبلغی از آن را به عنوان بدهی به خودتان به یک حساب واریز کنید یا کنار بگذارید. انگار هر ماه قبضی برایتان می‌آید که مجبورید پیش از باقی خرج‌ها ابتدا به آن رسیدگی کنید. این قبض فرضی همان پس‌انداز شما محسوب می‌شود.

این روش بارها و بارها ثابت کرده که قدرت تغییر عادات رفتاری افراد را دارد. اگر راستش را بخواهید به نظر بنده این کار مهم‌ترین و کارآمدترین روش درباره‌ی پس‌انداز است که تا حالا بیان ‌شده است.

پس‌انداز و رهایی از نگرانی

اولویت با پس‌انداز است یا پرداخت بدهی‌ها؟

قرض‌ها و بدهی‌ها اغلب مانع بزرگی برای رسیدن به مرحله‌ی پس‌انداز هستند. اگر در حال پرداخت وام یا قرضی با ۱۵ درصد سود هستید و پس از کسر مبلغ بدهی و هزینه‌های جاری، دیگر هیچ پولی دستتان نمی‌ماند، با گوشت و استخوان سختی پس‌انداز کردن را حس کرده‌اید. یکی از همیشگی‌ترین سؤال‌هایی که پرسیده می‌شود این است که «اول باید بدهی‌هایم را بدهم یا پس‌انداز کنم؟»

حقیقت این است که برای این سؤال یک جواب وجود ندارد. بسته به میزان درآمد و مقدار بدهی ممکن است جواب هر شخصی متفاوت باشد؛ اما چیزی که روی آن توافق داریم این است که هرچه زودتر از بدهی‌هایی که بار روانی زیادی برایمان دارند خلاص شویم، برای بهبود زندگی‌مان چه از لحاظ مادی و چه روحی بهتر است. باید ببینید چقدر بدهی‌هایتان فوری هستند و چقدر می‌توانید آن‌ها را به تعویق بیندازید، بدون این‌که بر مقدارشان اضافه شود. البته فراموش نکنید که زمانی که با پس‌اندازهایتان بتوانید سرمایه‌گذاری کنید و به پولی بیشتر یا حداقل هم‌اندازۀ بدهی‌هایتان در زمانی کمتر دست پیدا کنید، پس‌انداز اولویت دارد. به‌علاوه، نوعی از بدهی‌ها هم هستند که به ما در مسیر سرمایه‌گذاری کمک می‌کنند. با یک برآورد کلی از وضعیت مالی و شرایط جانبی‌تان می‌توانید به این نتیجه برسید که بدهی‌هایتان را اول پرداخت کنید یا اول پس‌انداز کنید یا این‌که هر دو را باهم پیش ببرید.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

  دسترسی فعلی شما اجازه مشاهده نظرات تحت این بخش را نمی دهد

مقالات مرتبط برای دودوتا چهارتا

logo-samandehi

treebottom

address    سعادت آبادبلوار پیام | میدان بهرود خیابان عابدی | پلاک ۳  | واحد ۳

tel    ۶۳ ۲۴ ۱۱ ۲۲