چطور در خرید سیسمونی نوزاد صرفه جویی کنیم؟ خرید لوازم کودک یا سیسمونی، یکی از سختترین کارهایی است که والدین قبل از به دنیا آمدن نوزادشان باید انجام دهند. بخشی از سختی کار، مربوط به هزینههای سیسمونی است. تا جایی که برخی از والدین مجبور میشوند از خرید برخی از لوازم ضروری کودک منصرف شوند. اما این روش اشتباه است و راههایی وجود دارد که نه تنها میتوان بیشتر نیازهای ضروری کودک یا نوزاد را تامین کرد، بلکه میتوان این کار را با صرف هزینههای کم و ارزان نیز انجام داد. این راهها که میتوان آنها را مهارتهای خرید نامید، شامل موارد متعددی است که اجرای آنها باعث صرفهجویی میشود.
چرا باید به دنبال راههای خرید ارزان باشیم؟
خرید ارزان یا مقرون به صرفه یا صرفه جویی در خرید، یکی از راههای مقابله با بحرانهای اقتصادی است. وقتی شرایط اقتصادی در کشوری بحرانی است یا تورم بالا است، باید تدابیری جهت مقابله با گرانیها به کار رود. به خصوص آنکه قشر ضعیف جامعه ممکن است بیشتر در معرض آسیبهای اقتصادی باشد.البته تنها موضوع گرانی و یا وضعیت بد اقتصادی، عامل شناخت مهارتهای خرید ارزان یا مقرون به صرفه نیست، بلکه یادگیری این مهارتها، تکنیکی جهت افزایش سواد مالی و راههای صحیح هزینه کردن و پس انداز کردن است. حالا برسیم به راههای خرید ارزان و مقرون به صرفه لباس و سیسمونی نوزادان.
۱) به دنبال خرید لباسها و وسایل ارزان باشیم
برخی تصور میکنند خرید ارزان به معنای خرید اجناس و لوازم بیکیفیت است. از این رو غرور و مقاومت خاصی در خرید لوازم ارزان قیمت دارند، اما واقعا اینطور نیست. بسیاری از لوازم ارزان قیمت، کیفیت مناسبی دارند و ممکن است یک لباس مشابه در مراکز فروش مختلف، قیمت متفاوتی داشته باشد.از طرفی نوزادان مانند گیاهان رشد سریع دارند، به این معنی که ممکن است لباسی که با قیمت بالا برای یک ماهگی کودک تهیه میکنیم به دلیل رشد سریع کودک، فقط یکبار استفاده شود. پس چه لزومی دارد لباسی را که قرار است یک یا دو بار پوشیده شود، با قیمت بالا تهیه کنیم؟
۲) خرید اکسسوری و لوازم غیر ضروری را حذف کنید
سیسمونی کامل کودک به معنای خرید هر چیزی نیست، بلکه سیسمونی کامل سیسمونی است که در آن لوازم ضروری و مورد نیاز کودک خریداری شود. برخی در خرید سیسمونی اقدام به خرید لوازم لوکس و اضافی میکنند و تصور میکنند اگر آن لوازم خریده نشود، سیسمونی کودکشان ناقص است. مثلا ساعت دیواری برای اتاق کودک، آباژور، ست تزئینات و... اما این اکسسوریها واقعا تا چه حد مورد نیاز و به درد بخور است؟ یک کودک حداقل تا 7 سالگی ممکن است نیازی به استفاده از ساعت و یا آباژور نداشته باشد. بعد از آن نیز ممکن است از طرح یا رنگ ساعتی که شما برایش انتخاب کردهاید خوشش نیاید.
خرید اکسسوریها، در بسیاری از موارد یک هزینه اضافی و غیرضروری است.
۳) ست چند تکه نخرید
برخی از لوازم ضروری کودک، در قالب ستهای چند تکه فروخته میشود. مثلا ممکن است قصد تهیه یک حوله نوزاد را داشته باشید، اما حوله در قالب ست چند تکهای همراه با دستکش، توربان و... باشد. به احتمال زیاد برخی از تکههای آن ست، ممکن است کاربرد زیادی نداشته باشد و حتی غیرکاربردی باشد. پس سعی کنید به جای ستهای چندتکهای، لوازم مورد نیاز خود را به صورت جدا بخرید تا مقرون به صرفهتر باشد.
۴) خرید بیش از اندازه لباس مهمانی، اشتباه است
برخی عادت دارند برای کودک خود چندین دست لباس مهمانی بخرند، این در حالیست که ممکن است تا چند ماهگی هیچ کدام از آن لباسها استفاده نشود، زیرا از یک طرف کودک سریع رشد میکند و از طرفی ممکن است به دلیل حساسیتهای فصلی یا جلوگیری از بیماری کودکان، نیاز باشد کودک تا چندین ماه بیرون از خانه برده نشود. ضمن آنکه راحتی نوزاد بیش از خوشلباس بودنش اهمیت دارد.
۵) لباسهای خارج از فصل نخرید
اگر قرار است کودک شما در تابستان به دنیا بیاید، بهتر است لباسهای او را مناسب با همان فصل بخرید و خرید لباسهای پاییزی یا زمستانی را در همان فصل انجام دهید تا هم سایز لباس کودک برایتان مشخص شده باشد، هم بدانید که به چه تعداد لباس تابستانی یا پاییزی نیاز دارید. یا مثلا اگر قرار است کودک در ماه شهریور به دنیا بیاید، بهتر است تعداد لباسهای تابستانی او کم باشد و در عوض لباسهای ضخیمتر را بیشتر بخرید.
۶) از خرید کفش و سرهمیهای جورابدار خودداری کنید
کودک حداقل تا قبل از یک سالگی نمیتواند راه برود یا اگر هم قادر به راه رفتن باشد، قرار نیست در کوچه و خیابان قدم بگذارد. پس خرید کفش یک خرید اضافی و غیرضروری است و بهتر است در خرید این لوازم خسیس باشید! از طرفی در خرید سرهمی نیز بهتر است از نوع بدون جوراب استفاده کنید. زیرا با رشد کودک، جوراب مانع استفاده مجدد از سرهمی میشود.
به جای سرهمی جورابدار، از سرهمی بدون جوراب و خرید جداگانه جوراب استفاده کنید.
۷) لباس را کمی بزرگتر از سایز کودک انتخاب کنید
بعضی از مادران دوست دارند لباس کودک کاملا برایش کیپ و چسبان باشد. این انتخاب باعث میشود که بسیاری از لباسها، خیلی زود یکبار مصرف شوند و قابل استفاده نباشند. از طرفی ممکن است کودک در لباسهای چسبان، اذیت شود، بنابراین انتخاب لباسی که کمی بزرگتر از سایز کودک باشد، نه تنها برای او بهتر است بلکه با رشد کودک میتوانید به راحتی از آن استفاده کنید.
توجه داشته باشید که منظور از لباس بزرگتر، به معنای لباس بسیار گشاد نیست، بلکه انتخاب لباس راحتتر نسبت به لباس چسبان و تنگ است.
۸) از لباسهای یقه فرشته استفاده کنید
لباسهای یقه فرشته، برای سر کودک مناسب هستند و به راحتی از سر رد میشوند. اما یقههای دیگر ممکن است باعث ناراحتی کودک شوند و مادران بعد از استفاده از این نوع لباسها مجبور شوند آنها را کنار بگذارند. پس به نوع یقه و راحتی آن نیز توجه داشته باشید.
۹) به رنگ لباس توجه داشته باشید
انتخاب رنگ لباس، میتواند در دوام آن تاثیر داشته باشد. لباسهای کاملا سفید گرچه برای کودک از نظر سلامتی و رعایت موارد بهداشتی بهتر است، اما به دلیل آنکه هر لکهای را به خوبی نشان میدهد و نیازمند شست و شوی مداوم است، ممکن است کیفیت خود را زود از دست بدهد. شما میتوانید به جای لباسهای کاملا سفید، از رنگهای روشن دیگر و یا حتی رنگهای خنثی که به کودک آرامش میدهد استفاده کنید.
هوشمندانه رفتار کنید
برخی از افراد، مخصوصا درگذشته که تعداد فرزندان بیشتر بود، لباسهای نوزادان را تا چند سال نگه میداشتند و آن را به نوزادان تازه متولد شده خواهران و برادران خود میدادند. زیرا معتقدند کودک خیلی سریع رشد میکند و خرید لباس زیاد کار اشتباهی است. این رسم با شرط رعایت موارد بهداشتی، رسم خوبی است و میتواند در کاهش هزینههای خرید سیسمونی یا لباسهای کودک مناسب باشد. این کار میتواند روشی عاقلانه برای حذف برخی از هزینههای غیرضروری باشد.