aaalafkherstext

ورود
x
یا
x
ثبت‌نام
x

یا

چگونه یک با یک می‌شود چهار؟ / قانون «اثر چندگانه» و تأثیر شگفت‌انگیز آن بر پیشرفت

(زمان خواندن: 4 - 8 دقیقه)

حتماً تا به حال شنیده‌اید که یک کار خوب می‌تواند اثری چندبرابری و مثبت برایتان به ارمغان بیاورد. در مسائل مالی نیز این فرمول جواب می‌دهد. اسم این قانون «اثر چندگانه» است. نکته‌ی ظریف و کوچکی در خصوص مسائل مالی در زندگی شخصی وجود دارد و آن این است که هر قدم مثبتی که بردارید، نتیجه‌اش را چندبرابر بیشتر خواهید دید. این قانون در رسیدن به استقلال مالی و زودتر بازنشسته شدن، به ما کمک می‌کند. اما آیا این قانون مانند کار خیر کردن تنها ریشۀ اعتقادی دارد یا راهکاری عملی هم برایش وجود دارد؟ ما به شما خواهیم گفت که چگونه می‌شود یک عمل کوچکتان در مسائل مالی نتیجۀ چندبرابری بدهد.

Image

قانون «اثر چندگانه» در مسائل مالی چگونه عمل می‌کند؟

از آنجایی‌که مسائل مالی ممکن است تحت تأثیر عوامل متعددی قرار گیرند، سریع‌تر از آنچه انتظار دارید پیشرفت می‌کنند. عملی کوچک می‌تواند تأثیر بزرگی بر اوضاع مالی شما داشته باشد. خواهید دید که ۱+۱=۴ می‌شود؛ ولی دقت کنید که این اثر فقط در جهت مثبت نیست.

تأثیرات تصمیمات غلط هم ممکن است چندبرابر شوند و معادلات ما را به هم بریزند. بله، اشتباهات، بدون اینکه فرد متوجه شود، تبعات چندبرابر بدتری به همراه خواهند داشت. به همین علت است که افراد قبل از اینکه به خودشان بیایند در دردسرهای عظیمی می‌افتند.

Image

اجرای قانون «۲۵»

برای رسیدن به استقلال مالی باید از دارایی‌هایتان برای تأمین مخارج استفاده کنید. به این منظور باید تقریباً ۲۵ برابر هزینه‌های سالیانه‌تان را پس‌انداز کنید. سود این پول هر سال می‌تواند هزینه‌های شما را پوشش دهد. این قانون «قانون ۲۵» نام دارد. برای هرچه سریع‌تر رسیدن به چنین پس‌اندازی، هم می‌توانید هزینه‌هایتان را کاهش دهید، هم درآمدتان را افزایش دهید. یا اینکه با استفاده از قانون «اثر چندگانه» هر دو مورد را باهم پیش ببرید.

با کاهش هزینه‌ها نه‌تنها پول کمتری خرج کرده‌اید، بلکه به تلاش کمتری برای پس‌انداز، در جهت رسیدن به استقلال مالی نیاز خواهید داشت. پایان هر ماه پولی را که اضافه آورده‌اید، به حساب پس‌اندازتان اضافه کنید. این‌گونه خیلی سریع‌تر به رقم موردنظرتان برای ثروتمند شدن می‌رسید. علاوه بر این، هرچه پس‌اندازتان بیشتر باشد، سود بیشتری از سرمایه‌گذاری آن نصیبتان می‌شود. به همین منوال پولتان بیشتر و بیشتر می‌شود و قبل از اینکه متوجه شوید، حسابی پرپول دارید که با گذشت زمان رشد تصاعدی پیدا می‌کند.

این، همان قانون اثر چندگانه در مسائل مالی است.

 تا جایی که می‌توانید زیر بار قرض نروید، چرا که قرض، آفت ثروت است و روند ثروتمند شدن را کند می‌کند.

Image

قانون اثر چندگانه چگونه به کمک شما خواهد آمد؟

تأثیرات استفاده از این قانون روشن است؛ ولی با ذکر چند مثال موضوع را روشن‌تر می‌کنیم.

اگر هزینه‌ای را مثل عضویت در باشگاه یا استفاده از ماهواره از زندگی حذف کنید:

به پس‌انداز کمتری برای دوران بازنشستگی نیاز خواهید داشت؛

هرچه به پس‌انداز کمتری نیاز داشته باشید، زودتر می‌توانید خود را بازنشسته کنید؛

همچنین هر ماه مبلغی اضافه خواهید آورد؛

این مبلغ مازاد را می‌توانید پس‌انداز یا سرمایه‌گذاری کنید، یا برای پرداخت بدهی‌هایتان کنار بگذارید؛

به این ترتیب قرض‌هایتان سریع‌تر تسویه می‌شود.

اگر یکی از قرض‌هایتان را پس بدهید:

ماهانه پول بیشتری برایتان می‌ماند؛

پس در ماه بیشتر می‌توانید پس‌انداز کنید؛

پس طبیعتاً بقیه‌ی بدهی‌هایتان را هم می‌توانید زودتر تسویه کنید؛

و پس از تسویه‌ی همه‌ی بدهی‌ها، سرمایه‌تان شروع به رشد می‌کند.

اگر پس‌انداز کنید:

سرمایه‌ی بیشتری خواهید داشت؛

هرچه سرمایه‌ی بیشتری داشته باشید، سود بیشتری دریافت می‌کنید، پس ثروتتان رشد تصاعدی خواهد داشت؛

با داشتن سرمایه‌ی بیشتر، زودتر به استقلال مالی می‌رسید.

قطعاً مثال‌های دیگری هم هستند که از قلم افتاده‌اند. ولی چیزی که واضح است این است که مسیر رسیدن به استقلال مالی راهی دورودراز نیست. سعی کنید تصمیمات اقتصادی درستی، مثل پس‌انداز کردن، پرداخت سریع‌تر بدهی‌ها و سرمایه‌گذاری بگیرید. قبل از آنکه متوجه شوید، این گام‌های به ظاهر کوچک به موفقیت‌های بزرگی منجر خواهند شد.

چه کارهایی باید انجام دهید؟

بخش کوچکی از درآمدتان را خرج کنید، مبلغ مازاد را سرمایه گذاری کنید، قرض‌هایتان را تسویه کرده و سعی کنید دیگر مقروض نشوید.

از بین این سه متغیر، به بررسی اولین مورد می‌پردازیم. این مورد اگر عملی شود به‌تنهایی می‌تواند شما را به وضع اقتصادی خوبی برساند؛ ولی اگر تمام موارد را با هم به کار بگیرید، انگار از یک شتاب‌دهنده استفاده کرده‌اید و سریعاً به هدف می‌رسید!

تنها به کم خرج کردن اکتفا نکنید، پول مازادتان را سرمایه‌گذاری کنید. وقتی بدهی‌هایتان تسویه شد، نرخ پس‌اندازتان را افزایش دهید. تا جایی که می‌توانید زیر بار قرض نروید، چراکه قرض آفت ثروت است و روند ثروتمند شدن را کند می‌کند.

Image

چگونه می‌توانم یک‌شبه پولدار شوم؟

متأاسفانه چنین چیزی غیرممکن است! تنها دو راه برای یک‌شبه ثروتمند شدن وجود دارد: یا قوانین احتمالات را زیر پا بگذارید یا قوانین انسان‌ها را!

می‌توان سرعت ثروتمند شدن را افزایش داد، ولی باز هم زمان نیاز است. البته این زمان نباید به درازای کل عمر باشد! ثروت‌اندوزی، فرایند پیچیده‌ای ندارد و بر پایه‌ی عملیات جمع و تفریق ساده‌ای است که با مصرف بخش کوچکی از درآمد آغاز می‌شود.

به‌محض اینکه پس‌اندازتان از هزینه‌هایتان بیشتر شد، اندوخته‌تان هم بیشتر می‌شود. این‌که با این اندوخته چه کار کنید، معلوم می‌کند آیا فقط می‌خواهید به‌سرعت پولدار شوید یا برای بازنشستگی زودتر برنامه‌ریزی کرده‌اید.

بسته به وضعیت اقتصادی فعلی‌تان، دو راه برای استفاده از اندوخته‌ی خود دارید:
۱) سرمایه‌گذاری
۲) تسویۀ قرض‌ها

اگر هیچ قرضی ندارید، مسلماً بهتر است در بازار سهام سرمایه‌گذاری کنید. پول، با گذر زمان ارزشش را از دست می‌دهد. حتی گذاشتن پول در بانک هم خیلی به‌صرفه نیست. بهترین کار همان سرمایه‌گذاری است. سرمایه‌گذاری اصلاً کار ریسک‌پذیری نیست.

اگر بدهکار هستید، یعنی در شرایط اضطراری قرار دارید و همان‌طور که گفته شد با مخرب‌ترین عامل ثروت طرفید، پس سریع‌تر باید خودتان را نجات دهید. با پولی که ماهانه اضافه می‌آورید، بدهی‌هایتان را بپردازید. در برخی موارد، پرداخت بعضی بدهی‌ها خیلی ضروری نیست، ولی این قسم بدهی‌ها مربوط به بحث ما نمی‌شود. در این پست فقط دربارهٔ بدهی‌های اورژانسی حرف می‌زنیم.

قانون اثر چندگانه، بازنشستگی زودتر از موعد را برای شما به ارمغان خواهد آورد. در مسائل مالی هر گام به ظاهر کوچکی اثرات عمیقی خواهد داشت. ولی فراموش نکنید که این قانون همیشه به نفع ما نیست. همان‌طور که اعمال مثبت تاثیرات مثبتی دارند، تصمیمات اشتباه هم بازتاب منفی خواهند داشت.

 اگر بدهکار هستید، یعنی در شرایط اضطراری قرار دارید و همان‌طور که گفته شد با مخرب‌ترین عامل ثروت طرفید، پس سریع‌تر باید خودتان را نجات دهید.

هشدار! قانون اثر چندگانه همیشه مثبت نیست

همان‌طور که گفتیم، قانون اثر چندگانه فقط در جهت مثبت عمل نمی‌کند. مثلاً اگر پس‌انداز نکنید، ثروتتان افزایش نخواهد یافت، نمی‌توانید سرمایه‌گذاری کنید و طبیعتاً بازنشستگی در سن پایین‌تر را هم باید فراموش کنید. یا مثلا تصور کنید، نرخ پس‌اندازتان صفر درصد باشد، یعنی اصلاً نتوانید پس‌انداز کنید. در این صورت، هرگز نمی‌توانید به استقلال مالی برسید، چراکه همیشه تمام درآمدتان را خرج می‌کنید.

اگر ماهانه تا سقف مشخصی بدهی برایتان مشکلی ایجاد نمی‌کند، بدهی تراشیدن اشکالی ندارد، ولی فراموش نکنید که پرداخت این بدهی‌ها در روند پیشرفت شما وقفه می‌اندازد. چون‌که بخشی از پولتان، پتانسیل سرمایه‌گذاری را از دست می‌دهد. پس ماشینی نو را ترجیح می‌دهید یا استقلال مالی را؟

اگر در گذشته در تصمیم‌گیری‌ها ضعیف عمل می‌کردید، از این به بعد سعی کنید تغییر کنید و تصمیمات بهتری بگیرید. اگر از اوضاع مالی‌تان راضی نیستید، ناامید نشوید و در انتخاب‌هایتان بیشتر دقت کنید و به این کار ادامه دهید. مطمئن باشید زودتر از آنچه انتظارش را دارید، خواهید دید که سرمایه‌تان روزبه‌روز بیشتر و بیشتر می‌شود.

Image

شما هم دست‌به‌کار شوید

آیا در مسیر رسیدن به استقلال مالی هستید؛ ولی از کند بودن سرعت پیشرفت‌تان دلسرد می‌شوید؟ شاید به این خاطر است که دیر دست‌به‌کار شده‌اید و اوضاع فعلی برایتان ناامید‌کننده شده است. خوشبختانه با به‌کارگیری «قانون اثر چندگانه» به زودی از پیشرفت خود شگفت‌زده خواهید شد.

 تنها به کم خرج کردن اکتفا نکنید، پول مازادتان را سرمایه‌گذاری کنید. وقتی بدهی‌هایتان تسویه شد، میزان پس‌اندازتان را افزایش دهید.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

  دسترسی فعلی شما اجازه مشاهده نظرات تحت این بخش را نمی دهد

مقالات مرتبط برای دودوتا چهارتا

logo-samandehi

treebottom

address    سعادت آبادبلوار پیام | میدان بهرود خیابان عابدی | پلاک ۳  | واحد ۳

tel    ۶۳ ۲۴ ۱۱ ۲۲