عادات مالی زنان موفقی که نانآور خانواده هستند
پول چیزی است که ما هر روزه درباره آن فکر کرده و حرف میزنیم. و وقتی به مسئله پول و زنان میرسیم، فکر کردن درباره مسائل مالیمان میتواند اضطرابآور باشد، خیلی اضطرابآور! باید ماهیانه اقساطی را بپردازید، بدهی هست که باید پرداخت شود، حسابهای پساندازی هستند که باید پر شوند، فرزندانی هستند که باید از آنها مرقبت شود و در نهایت زندگیای که باید زندگی شود.
نه تنها در این موارد بلکه در بیشتر اوقات نیز این کارها را به تنهایی انجام میدهیم. ما امور مالی خود را به عنوان یک زن مجرد، مادر مجرد، زن سرپرست خانوار یا ترکیبی از همه اینها مدیریت میکنیم.
به علاوه، حقایقی که در ادامه مطرح میکنیم نیز به اصل امور مالی زنان اضافه شده و بیشتر زنان نیز حین ذخیره ثروت و امور مالی خود با آن مواجه شدهاند:
زنان بیشتری در حال تبدیل شدن به سرپرست خانه خود هستند
این مورد شامل مادران مجرد و زنان متاهل نیز میشود که امور مالی خود و خانوادهشان را به دوش کشیده و مسائلی مانند درآمد و حمایت مالی را متحمل میشوند، و علاوهبر اینها خانه-داری نیز در حیطه مسئولیت آنان است. البته این برای زنان غیر عادی نیست که نسبت به همسر خود درآمد بیشتری داشته باشند یا در امر نانآوری خانه سهیم باشند.
این مسئله بدین معناست که علاوهبر عمده پولی که صرف خانهداری میکنیم، نیاز داریم بتوانیم امور مالیمان را بهخوبی مدیریت کرده و میزان داراییمان را افزایش دهیم.
البته در اینجا فاصله جنسیتی وجود دارد. به طور میانگین زنان در مشاغل یکسان ۲۰ درصد کمتر از مردان حقوق میگیرند.
به ازای هر دلاری که یک مرد سفیدپوست درآمد دارد، زنان ۲۰ درصد کمتر از آن را میگیرند. اما این فقط به طور میانگین است. اگر آمار را کمی بیشتر بشکافیم میبینیم که اعداد واقعا ناامیدکنندهتر از این هستند: به ازای هر یک دلاری که یک مرد سفیدپوست درآمد دارد:
• زنان آسیایی ۸۱ سنت درآمد دارند. (هر یک دلار ۱۰۰ سنت است)
• زنان سفیدپوست ۷۷ سنت درآمد دارند.
• زنان سیاهپوست آفریقایی ۶۱ سنت درآمد دارند.
• زنان آمریکایی اصیل ۵۸ سنت درآمد دارند.
• و زنان اسپانیولی/ لاتین ۵۳ سنت درآمد دارند.
در ضمن در طول زمان، زنان نسبت به مردان دستمزد بیشتری را از دست میدهند آن هم به دلیل اینکه یا حقوق نمیگیرند یا درآمدی کمتر از حد معمول دارند. همچنین آنها زمانی را نیز صرف بزرگ کردن کودکان خود میکنند که باعث ایجاد وقفه در دوران کاریشان شده و تاثیر زیادی را بر روی دستمزدشان میگذارد.
زنان معمولا بیشتر از مردان عمر میکنند
این بدین معناست که زنان نیاز بیشتری به پول دارند چون باید در زمان بازنشستگی بتوانند مخارج خود را تامین کنند. به خصوص مادران مجرد که از مزیت دو حقوق برای بازنشستگی، امنیت اجتماعی و مستمری محروم هستند.
زنان بهطور طبیعی از لحاظ احساسی و مالی از خودشان زیاد مایه میگذارند
زنان به طور طبیعی موجوداتی احساسی هستند. این در درون ژن آنهاست. همین مسئله باعث شده که آنها حتی در مواقعی که به ضررشان نیز بوده نتوانند جواب نه بدهند. به این دلیل و خیلی دلایل دیگر، در اولویت قرار گرفتن موفقیت مالی برای زنان باید بهشدت جدی گرفته شود و این به آن معنی است که باید برنامهای مالی برای خود تنظیم کنند.
پیشنهاد مطالعه: زنان! سکاندار مالی زندگیتان باشید + فایل صوتی
شش گام برای تنظیم یک برنامه مالی برای زنان موفق:
۱) ساخت یک بودجه برای مواقع اضطراری
داشتن یک بودجه برای مواقع اضطراری میتواند به حمایت از برنامه مالیتان کمک کند. در حقیقت این نقشه دوم شما برای مواقعی است که در زندگی اتفاقات پیشبینی نشدهای رخ میدهد. با این کار دیگر نیازی نیست که زیر بار قرض بروید تا بتوانید این مشکل را سپری کنید. میتوانید با پسانداز کردن ۱۰۰ هزار تومان برای سه ماه شروع کنید، و بعد مبلغ پول را برای ۶ ماه و بعد برای یکسال در یک حساب جداگانه پسانداز کنید.
بهترین راه برای تنظیم بودجه اضطراری این است که آن را در بودجهبندی ماهیانه خود منظور کنید. در ضمن آسان کردن دسترسی به پول نیز فکر خوبی است اما به شرطی که شما را وسوسه نکند آن را برای مواقعی که ضروری نیستند خرج کنید.
پیشنهاد مطالعه: ده عادت مالی زنان موفق + فایل صوتی
۲) بدهی خود را بپردازید
بدهی همیشه گران تمام میشود. هرچه بیشتر بدهی داشته باشید، کمتر میتوانید پسانداز کنید. میتوانید برای شروع به سراغ بیشترین قرضی که دارید بروید و سپس به سراغ قرضهای کوچک بروید. زمانی که بتوانید از شر قرضهای خود خلاص شوید، دیگر پولتان به سمت حسابهای پساندازتان و اهدافی که برای آن دارید سرازیر خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه: دستورالعملهای مالی که هر زنی باید بداند
۳) برای اهداف بلندمدت و کوتاهمدت خود پسانداز کنید
بهعنوان یک زن باید بگویم مطمئنا ما اهدافی غیر از برنامهریزی برای بازنشستگی داریم که ممکن است بلندمدت یا کوتاهمدت باشند. اما برای موفقیت در رسیدن به این اهداف نیاز به برنامهریزی برای آنها داریم. یعنی میبایست مبلغی را برای اهدافی مانند کمتر کردن اجاره خانه بهمنظور خرید یک خانه، رفتن به تعطیلات با خانواده، خرید یک ماشین یا شروع یک تجارت کنار بگذاریم.
برای شروع تمام اهداف مالی خود را بنویسید، آنها را اولویتبندی کنید، برایشان مهلت تعیین کرده، سپس آنها را در بودجه خود منظور کرده و برایشان پول پسانداز کنید.
۴) برای دانشگاه رفتن فرزندانتان برنامهریزی کنید
هرچه زودتر برای فرستادن فرندانتان به دانشگاه پسانداز کنید، هم هزینه تحصیل آنها را کاهش دادهاید و هم آنها را از مواجهه با وام و قرض دانشجویی دور نگه داشتهاید. با دادن آموزشهای صحیح مالی به کودکان خود میتوانید آنها را برای موفقیت مالی در آینده آماده کنید.
۵) به پسانداز خود برای دوران بازنشستگی بها دهید
این پول اندوخته شماست. یا به بیانی دیگر همین پول است که زندگی شما را در طول بازنشستگی حمایت خواهد کرد. اینکه بررسی کنید و ببینید برای زمان بازنشستگی به چه میزان پول نیاز داشته و برای آن شروع به پسانداز کنید فکر خوبی است. میتوانید این کار را با کمک کارفرمای خود انجام دهید یا به سراغ سازمان بازنشستگی رفته تا از تخفیفات مالیاتی نیز برخوردار شوید.
۶) بیمه درست را انتخاب کنید
نداشتن بیمه درست میتواند تقریبا هر هدف مالی که برای خود انتخاب کردهاید را نابود کند. در حالی که بیمههای ماشین، سلامت و مسکن از معمولترین انواع بیمه هستند، حتما با توجه به شرایط زندگی خود به بیمههای دیگری مانند بیمه نقص عضو، عمر، مستاجرین، اموال شخصی و حیوانات خانگی نیز نیاز دارید.
با داشتن این بیمهها اگر در زمینههای گفته شده اتفاقی رخ دهد میتوانید به اداره بیمه موردنظر مراجعه کرده و به جای نابود کردن اهدافتان، پولتان را برگردانید.
اگر هنوز برنامهای ندارید یا برنامهتان ناقص است و دستوپا شکسته، و تنها امور روزمرهتان را میچرخانید، در حالی که مسئولیت زندگی بر دوشتان است؛ هرچه سریعتر تا دیر نشده دست بجنبانید و روشی هدفمند و جدی در امور مالیاتان پیش بگیرید. اکنون زمان آن رسیده که یک برنامه ثابت برای آینده مالی خود بسازید و با تلاش و کوشش این برنامهها را تبدیل به واقعیت کنید.
پیشنهاد مطالعه: چگونه اشتباهات بزرگ زنان درباره پول را تکرار نکنیم؟