aaalafkherstext

ورود
x
یا
x
ثبت‌نام
x

یا

مطلب ویژه دوران کرونا: ۱۰ راهکار برای ادامه حیات کسب‌وکارهای کوچک

(زمان خواندن: 4 - 8 دقیقه)

در یک دهۀ اخیر کسب‌وکارهای کوچک هیچ‌گاه با بحرانی مشابه ویروس کرونا مواجه نبوده‌اند. مواجهه با تمام مسائلی که این بحران ایجاد کرده نیز البته هراس‌آور خواهد بود. متأسفانه ما درمورد اینکه چگونه می‌توانیم در این شرایط کسب‌وکارمان را حفظ کنیم و آن را به سطوح بالاتر ارتقا دهیم، چیز زیادی نمی‌شنویم. در این مقاله به ده راهکار همراه با جزئیات اشاره شده تا بتوان با ایجاد تغییراتی درهای کسب‌وکار خود را باز نگه داشته و کارمندان و مشتریانتان را به آرامش دعوت کنید.

درکسب‌و‌کارتان برنامه‌ریزی مالی داشته باشید

۱) در کسب‌و‌کارتان برنامه‌ریزی مالی داشته باشید

بزرگ‌ترین نگرانی صاحبان کار، حداقل در ابتدای کارشان، این است که چگونه از پس پرداخت‌هایشان در آخر هفته و هفته‌های بعد بربیایند و این روند تا کی ادامه خواهد داشت. البته که پاسخ‌دادن به این سوال بسیار سخت است. دراینجا به‌برخی از گام‌های مهمی که در مواجهه با این وضعیت هرچه سریع‌تر باید برداشته شود، اشاره می‌شود:

  • یک فهرست بودجه از گردش پول‌تان شامل هزینه‌های ثابت درمقابل هزینه‌های متغیر تهیه کنید. مشخص‌کردن هزینه‌های ثابت درها را به روی‌تان باز نگه می‌دارد تا بتوانید آن‌ها را پرداخت کنید. در لیست خود باید این هزینه‌ها را اولویت‌بندی کنید تا معلوم شود کدام‌شان مهم‌تر است و سعی کنید پول‌تان را براساس زمانی که قرار است این هزینه‌ها پرداخت شود، کنار بگذارید.
  • تحلیل کنید کدام هزینه‌های غیرضروری می‌بایست قطع شود که تولید درآمدی نمی‌کند یا از کارکردهای کلیدی کسب‌وکارتان پشتیبانی نمی‌کند.
  • درمورد کارمندان باتوجه به شرایط موجود میزان کارشان را کاهش دهید یا به ‌آن‌ها مرخصی بدهید. یادتان باشد، کارمندان‌تان می‌توانند به‌منزله یکی از بزرگ‌ترین دارایی‌های شما به شمار آیند و اگر تعداد زیادی از آن‌ها را از دست بدهید، برگشت آن‌ها ممکن است دیگر امکان‌پذیر نباشد.
  • درمورد مرخصی باید گفت می‌تواند شامل حالت‌های گوناگونی شده و باید متناسب با وضعیت پیش ‌روی شما باشد. ممکن است از کارمند درخواست کار با سرعت کمتر شود،‌ ممکن است کارمند به‌کلی مدتی کار نکند و در خانه بماند، ممکن است پرداختی آن‌ها کاهش یابد یا پرداختی کامل آن‌ها به زمان دیگری در آینده موکول شود. درهرحال از کارمندان خود تقاضای کار بدون حقوق نکنید، وگرنه به‌لحاظ قانونی و حرفه‌ای با مشکلاتی مواجه خواهید شد.
  • به‌دنبال منابع مالی اضافی برای درآمدتان باشید. درمورد فروش و بازاریابی سعی کنید خلاقیت به‌خرج دهید.
  • هرگونه پس‌انداز یا منابع احتمالی شامل وام‌های موجود را برای استفاده درنظر داشته باشید‌.
از امتیاز و تسهیلات پرداخت مالیات استفاده کنید

۲) از امتیاز و تسهیلات پرداخت مالیات استفاده کنید

در وضعیت کنونی دولت‌ها شرایط دریافت مالیات را تسهیل می‌کنند. در پی این اخبار باشید؛ اما روی آن به طور کامل حساب باز نکنید. با این حال هنوز هم لازم است که مالیات‌دهندگان مالیات خود را ثبت کنند. درصورت عدم اعلام مالیات ممکن است جریمه‌هایی برای مالیات‌دهنده درنظر گرفته شود.

در موارد مالی اضطراری این چنینی، دربرخی کشورها مشاهده شده که مالیات‌دهندگان از امتیاز بازپرداخت مالیات برخوردار شده‌اند. به‌عنوان مثال در سال ۲۰۱۵ گزارش شد که ۱.۴ میلیارد دلار مالیات جمع‌آوری‌شده مصرف نشد و در وزارت خزانه‌داری آمریکا نگهداری شد. این امکان وجود دارد که دولت باتوجه به شرایط موجود جهت حمایت از کسب‌وکارهای کوچک و نیازمند حمایت، قوانین مالیاتی ویژه‌ای برای آن‌ها درنظر بگیرد.

نکتۀ مهم: خود را قربانی این فکر نکنید که برای پرداخت قبوض مالیاتی مهلت خواهید داشت. درصورتی‌که یک کارفرما هستید، مالیات متعلق به شما از طرف دولت به‌عنوان بودجه تخصیص‌یافته درنظر گرفته می‌شود. با دم شیر بازی نکنید! پرداخت مالیات ممکن است تمدید نشود و جریمه و بهرۀ آن درصورت عدم پرداخت ممکن است به‌قدری زیاد باشد که از پس آن نتوانید بربیایید.

از وام‌هایی که به شما تعلق میگیرد استفاده کنید

۳) از وام‌هایی که به شما تعلق می‌گیرد، استفاده کنید

دولت‌ها عموماً ازطریق سازمان مدیریت کسب‌وکارها وام‌هایی را تا سقف مشخصی به کسب‌وکارهای کوچک تخصیص می‌دهند. ازاین وام می‌توان جهت پرداخت بدهی‌ها، پوشش‌دادن حقوق و دستمزدها و هزینه‌های مربوط به راه‌اندازی و ادامۀ کسب‌وکار بهره جست.

برای آن‌که وام به شرکت تعلق بگیرد، کارفرما و یا مالکان شرکت می‌بایست جهت کسب تأییدیه، تضمین مالی بدهند. تعلق‌گرفتن این وام ممکن است مدت زمانی طول بکشد، بنابراین باتوجه به زمان مورد نیاز کار‌های خود را برنامه‌ریزی کرده و ادامه دهید تا دچار زیان قابل توجهی نشوید.

این راهکار یک انتخاب منطقی مطمئن به‌نظر می‌رسد. بااین‌حال به‌یاد داشته باشید که این وامی است که باید آن را بازپرداخت کنید. اگر کسب‌وکار شما به‌سختی در حال پیشرفت و ادامه است، ممکن است زمان مناسبی برای آن نباشد که زیر بار قرض بیشتری بروید.

در کسب‌وکارتان رویه‌های خاص مربوط به کرونا را درنظر بگیرید

۴) در کسب‌وکارتان رویه‌های خاص مربوط به کرونا را در نظر بگیرید

با کارمندان خود براساس یک رویۀ مشخص در محیط شرکت دردوران کرونا و به صورت شفاف برخورد کنید. عاقلانه این است که از دستورالعمل‌های ارائه‌شده توسط مرکز کنترل بیماری‌ها پیروی کنید، فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنید، محیط کار را براساس راهکارهای ارائه‌شده تمیز نگه دارید و رعایت نکات بهداشتی لازم را به کارمندان خود گوشزد کنید.

با کارمندانی که درصورت ابتلا به بیماری یا موارد مشکوک درخواست ترک کار خود را دارند، با انعطاف برخورد کنید. سعی کنید محدودۀ تجمع در شرکت را به زیر ۱۰ نفر کاهش دهید. اجتماعات بزرگ را کنسل کنید و تاحد امکان از تماس‌های ویدیویی یا صوتی ازراه ‌دور برای برگزاری جلسات خود استفاده کنید. ازهرگونه دستورالعمل ارائه‌شده ازطرف دولت یا مقامات پیروی کنید و به‌دنبال حفظ سلامت کارمندان و مشتریان خود باشید. در این دوران بیشتر از همیشه باید به کارمندان خود توجه کنید.

در تعامل با کارمندان خود مدیریت صحیحی داشته باشید

۵) در تعامل با کارمندان خود مدیریت صحیحی داشته باشید

تمامی مسائل به کاهش هزینه‌ها ازطریق مدیریت حقوق و دستمزدها خلاصه نمی‌شود. نشان‌دادن منش مدیریت و رهبری نیز برای صاحبان کسب‌وکار ضروری است. درهنگام بحران باید بتوانید خونسردی و آرامش خود را حفظ کنید. شما برروی یک دریای مواج قرار دارید. از موج‌هایی که به سمت‌تان می‌آید، گله و شکایت نکنید. قرار نیست وضعیت آن‌ها تغییری کند، بلکه این شمایید که باید به آن‌ها توجه کرده و خود را با آن‌ها وفق دهید.

از برنامه‌ریزی بسیار طولانی‌مدت اجتناب کرده و به یاد داشته باشید که اوضاع غالباً درحال تغییر است. ابتدا برنامه‌ای برای چند هفته آتی و سپس برنامه‌ای برای ماه بعد خود بریزید. این برنامه‌ها تغییر خواهد کرد، اما دراینجا به یک سری ایده‌ها یا مراحلی اشاره می‌شود که می‌توانید به‌همراه تیم خود آن‌ها را لحاظ کنید:

  • درصورتی‌که تعدادی کارمند دراختیار دارید، مطمئن شوید که خیال‌شان از بابت امنیت‌شان راحت است. شما حتماً ‌تمایل دارید که افراد کلیدی کسب‌وکارتان را دراین شرایط از دست ندهید. در آخر، این افراد یک کسب‌وکار هستند که آن را به موفقیت هدایت می‌کنند پس روی افراد کلیدی خود تمرکز داشته باشید.
  • روی تصمیماتی که هفتۀ گذشته گرفته‌اید، پافشاری نکنید. سعی کنید با شرایط محیطی مطابقت‌پذیری داشته باشید و همواره طرح‌های جدیدی در آستین داشته باشید. بعد از اینکه این بحران به پایان برسد شما قرار است که به اجبار با تغییرات به‌وجودآمده از این بحران، به زندگی ادامه دهید.
  • هرگونه تغییرات درمورد مرخص‌کردن کارمندان بیمار را به آن‌ها ابلاغ کنید. اطمینان حاصل کنید که کارمندان بیمار سرکار حاضر نشوند و اینکه شما در مدت این بحران با کارمندان بیمار باسخاوت رفتار خواهید کرد (رعایت این موضوع به بحث هزینه‌های حقوق و دستمزد کمک خواهد کرد).
  • استخدام جدید را متوقف کنید مگر آنکه موردی باشد که مخصوصاً دنبال او هستید و نمی‌خواهید از دستش بدهید. دراین صورت ملاحظات دوران بحران را به وی ابلاغ کنید. متأسفانه، باید دراین دوران تصمیمات دشواری گرفته شود. چنانچه مجبور به گرفتن نیروی کاری جدید شدید مصاحبه‌های کاری را با دقت بیشتری برگزار کنید تا افرادی کارآمدتر و با استعداد بیشتری انتخاب شوند.

تا اینجا پنج راهکار ادامۀ حیات کسب‌وکارهای کوچک را خواندیم. در مطلب بعد، به ادامۀ راهکارها خواهیم پرداخت.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

  دسترسی فعلی شما اجازه مشاهده نظرات تحت این بخش را نمی دهد

logo-samandehi

treebottom

address    سعادت آبادبلوار پیام | میدان بهرود خیابان عابدی | پلاک ۳  | واحد ۳

tel    ۶۳ ۲۴ ۱۱ ۲۲