aaalafkherstext

ورود
x
یا
x
ثبت‌نام
x

یا

۱۶ کتاب از بهترین‌های سال ۲۰۱۹ در زمینۀ کسب‌و‌کار

(زمان خواندن: 4 - 7 دقیقه)

عناوینی که در ادامه می‌خوانید، توسط شرکت مک‌کینزی (McKinsey) شرکتی آمریکایی که معتبرترین شرکت مشاور مدیریت جهان است و 80 درصد از ابرشرکت‌های جهان و فهرست گسترده‌ای از دولت‌ها را در زمرۀ مشتریان خود دارد.) و فایننشال تایمز (Financial Times: یکی از قدیمی‌ترین، مهم‌ترین و پرنفوذترین روزنامه‌های اقتصادی‌سیاسی جهان که مرکز آن در لندن قرار دارد.) برای بزرگ‌ترین رقابت میان کتاب‌های حوزۀ کسب‌و‌کار انتخاب شده‌اند. این رقابت هرساله برگزار می‌شود و در نهایت پس از بررسی عناوین مختلف جالب توجه‌ترین و تأثیرگذارترین کتاب، برگزیده و صاحب جایزه می‌شود. این لیست از چندین کتاب با موضوعاتی از تبعیض علیه زنان گرفته تا شرحی نو بر بحران‌های مالی و یافته‌های جدید دربارۀ تأثیرات احتمالی هوش مصنوعی را تشکیل شده است.

 کتاب «عصر سرمایه‌داری نظارتی» نوشته شوشانا زابوف

۱) عصر سرمایه‌داری نظارتی (The Age of Surveillance Capitalism)؛ شوشانا زابوف

کتابی پیشگام،‌ برجسته، هشداردهنده و جالب توجه که استاد دانشکدۀ کسب‌و‌کار هاروارد، شوشانا زابوف، در زمینۀ «سرمایه‌داری نظارتی» نوشته است. فرانک رز در نقدی برای روزنامۀ وال استریت جورنال ((Wall Street Journalیکی از مهم‌ترین و پرنفوذترین روزنامه‌های اقتصادی‌سیاسی در جهان که مرکز آن در خیابان وال استریت شهر نیویورک قرار دارد.) نوشته است: «هدف اصلی این کتاب انتخاب نامی برای حوادث در حال وقوع و نگاه به آن‌ها از جنبه‌های فرهنگی و تاریخی است. این کتاب همچنین ما را وادار می‌کند که لحظه‌ای توقف کنیم و به آینده و تفاوتی که با امروز خواهد داشت، بیندیشیم.»

 کتاب زنان نامرئی نوشته کرولاین کریادو پرز

۲) زنان نامرئیInvisible Women؛ کرولاین کریادو پرز

در این گزیده، کریادو پرز نویسنده و فعال اجتماعی نشان می‌دهد چگونه طراحان و توسعه‌دهندگان اصرار دارند زنان را از مجموعه‌های  خود حذف کرده یا کار آن‌ها را بی ارزش جلوه دهند.

کتاب «نه بزرگ» نوشته ایمی وب

۳) نه بزرگ The Big Nine؛ ایمی وب

هوش مصنوعی چه تأثیری بر زندگی ما خواهد گذاشت و چگونه باعث پیشرفت آن خواهد شد؟ کسی نمی‌داند؛ حتی محقق آینده‌نگر ایمی وب. در این کتاب او سناریوهایی دربارۀ دستاوردهای خوش‌بینانه، عمل‌گرایانه یا فاجعه‌بار هوش مصنوعی طرح می‌کند که تمام آن‌ها با توجه به واقعیت‌های فعلی استنتاج شده‌اند.

کتاب «سازگار با انسان» نوشته استورات راسل

۴) سازگار با انسان Human Compatible؛ استورات راسل

این عنوان کتاب دیگری دربارۀ هوش مصنوعی اثر محقق این زمینه، استوارت راسل، است. این کتاب توضیح می‌دهد که انسان‌ها چگونه می‌توانند اساس این فناوری جدید را بازنگری کنند تا ماشین‌ها مطابق اهداف ما عمل کنند نه برخلاف آن‌ها.

کتاب «بساز، بیندیش، تصور کن» نوشته جان براون

۵) بساز، بیندیش، تصور کن Make, Think, Imagine ؛ جان براون

در این کتاب مدیرعامل سابق شرکت بی‌پی، جان براون، دربارۀ قدرت رو‌به‌رشد نوآوری‌های مهندسی بحث می‌کند و چگونگی بهره بردن از آن در جهت داشتن آینده‌ای بهتر را توضیح می‌دهد.

کتاب «کسب‌وکار بزرگ: نامه‌ای عاشقانه به ضدقهرمان آمریکایی» نوشته تایلر کاور

۶) کسب‌وکار بزرگBig Business: نامه‌ای عاشقانه به ضدقهرمان آمریکایی؛ تایلر کاور

به گفتۀ سایت آمازون، کتاب اقتصاددان دانشگاه جورج میسن در خلاف جریان خشم عمومی به کارخانه‌های بزرگ حرکت می‌کند. این کتاب دفاعی پرتب‌وتاب از شرکت‌ها و نقش ضروری‌شان در داشتن جامعه‌ای متعادل، خلاق و در حال رشد ارائه می‌دهد.

کتاب کاچلند نوشته کریستوفر لئونارد

۷) کاچلند Kochland؛کریستوفر لئونارد

در این کتاب کریستوفر لئونارد، خبرنگار حوزۀ کسب‌وکار، ایده‌ای متفاوت مطرح می‌کند. استیو هال برندۀ جایزۀ پولیتزر (معتبرترین جایزۀ روزنامه‌نگاری در آمریکا) می‌گوید: « [این کتاب] شاهکاری درخشان از گزارشگریِ پژوهشگرایانه و نوشته‌هایی با روایت حماسی است؛ هنرنمایی پرشکوهی که ژرفای مراحل رشد یک شرکت خانوادگی قدرتمند را برای خواننده نمایان می‌کند. شرکتی که روی کارگران، بازار اقتصاد،‌ انتخابات و باورهای مورد اختلاف مردم در آمریکا تأثیر می‌گذارد.»

کتاب برابر نوشته کری گریسی

۸) برابر Equal؛ کری گریسی

روزنامه‌نگار، کری گریسی، در این کتاب مبارزه‌اش را در راستای رسیدن به حقوق برابر برای خود او و دیگر زنان در رسانه‌های عمومی انگلستان شرح می‌دهد. ویراستار سابق بی‌بی‌سی چین، داستانش را به گسترۀ وسیع‌تری از تلاش بلندمدت و ادامه‌دار زنان برای حق مساوی در محل کار تعمیم می‌دهد.

 کتاب پیروزی پراضطراب نوشته دونالد ساسون

۹) پیروزی پراضطراب The Anxious Triumph؛ دونالد ساسون

این کتاب که تاریخچۀ سرمایه‌داری از سال 1860 تا 1914 را پوشش می‌دهد به گفتۀ سایت آمازون «شاهکاری از یکی از تاریخ‌دانان بریتانیا با وسیع‌ترین گسترۀ مطالعات است که مردم مدتی طولانی برای انتشارش انتظار کشیده‌اند.» باتوجه به 768 صفحۀ‌ این کتاب، احتمالاً مطالعۀ آن خیلی راحت نخواهد بود.

 کتاب آتش‌نشانی نوشته بن برنیک، تیموتی گیتنر و هنری پالسون

۱۰) آتش‌نشانی Firefighting؛ بن برنیک، تیموتی گیتنر و هنری پالسون

تصور سه مؤلف که تأثیرگذاتر از یک سرآشپز سابق فد (Federal Reserve: فدرال رزرو، بانک مرکزی ایالات متحده) و دو منشی سابق خزانه باشند، سخت است. وارن بافت دربارۀ تلاش این سه نفر برای مقابله با بحران‌های مالی سال 2008 در این کتاب می‌گوید: «خوشحالم که مجبور به انجام دادن کاری که این سه "سرآشپز آتش" کردند، نشدم. من از این کتاب خیلی چیزها یاد گرفته‌ام که قبلاً نمی‌دانستم. مطالعۀ دوراندیشی‌های این کتاب دربارۀ آینده برای تمام سیاستمداران لازم است.»

کتاب «مردی که مشکل بازار را حل کرد» نوشته گرگوری زاکرمن

۱۱) مردی که مشکل بازار را حل کرد The Man Who Solved The Market؛ گرگوری زاکرمن

این کتاب، نوشتۀ خبرنگار وال استریت جورنال زاکرمن، زندگینامۀ روایی جیم سایمون، مؤسس صندوق فناوری‌های رنسانس (Renaissance Technologies: شرکت خصوصی مدیریت سرمایه‌گذاری واقع در نیویورک) است.

 کتاب رونق نوشته مایکل شنایرسون

۱۲) رونق Boom؛ مایکل شنایرسون

هرچند تاریخ بازار هنر معاصر خسته‌کننده به نظر می‌رسد؛  نقدهای این کتاب توسط ویراستار سابق ونتی فر (Vanity Fair: مجله‌ای پیرامون فرهنگ عامه، مد و سیاست) خلاف این مدعا را ثابت می‌کند. این کتاب تاریخچۀ کسب‌وکار را به‌گونه‌ای به‌شدت سرگرم کننده‌ با سرعت زیاد و روشنگری شرح می‌دهد.

کتاب ستون سوم نوشته راگورام راجان

۱۳) ستون سوم The Third Pillar؛ راگورام راجان

کتاب دیگری از راجان، کارمند سابق بانک مرکزی و دولتمرد بانک رزرو هند است. او حالا اقتصاددان دانشگاه شیکاگو است و باور دارد حرفۀ او از نقش جامعه در رفتار و تصمیم‌های مردم غفلت می‌کند. سایت آمازون می‌گوید: «اقتصاددانان اغلب رشتۀ خود را پلی میان بازار و دولت می‌دانند و مشکلات اجتماعی را برای دیگر مردم باقی می‌گذارند. راجان عقیده دارد این کار تنها نزدیک‌بینی نیست؛ بلکه خطرناک است.»

کتاب اقتصادهای افراطی نوشته ریچارد دیویس

۱۴) اقتصادهای افراطی Extreme Economies؛ ریچارد دیویس

در این عنوان، دیویس اقتصاددان، اقتصادهای محلی تحت فشار را، از آچه در اندونزی گرفته تا گلاسکو در اسکاتلند، بررسی می‌کند و عکس‌العمل آن‌ها به فشارهای شدید و آموزه‌هایی را که این پاسخ‌ها دربارۀ برگشت‌پذیری تغییرات آب‌وهوایی،‌ تغییرات جمعیتی و شکست دولت محلی آموزش می‌دهند، مورد مطالعه قرار می‌دهد.

کتاب لون‌شاتس نوشته سفی باکال

۱۵) لون‌شاتس Loonshots؛ سفی باکال

دنیل کانمن، شخصیت برجستۀ نوبل، دربارۀ این کتاب که از ارتباط بین رفتار گروهی و خلاقیت، سخن به میان می‌آورد،‌ می‌گوید: «این کتاب همه‌چیز دارد: ایده‌های جدید، نظرات قابل توجه، تاریخچۀ‌ جالب و بررسی‌های متقاعدکننده. کسانی که می‌خواهند بفهمند ایده‌ها چگونه دنیا را تغییر می‌دهند، نمی‌توانند از خواندن این کتاب بگذرند.»

کتاب گستره نوشته دیوید اپشتین

۱۶) گستره Range؛ دیوید اپشتین

این کتاب دفاعی از جنرالیست‌ها (Generalists: کسانی که دانش عمومی گسترده‌ای در زمینه‌های مختلف دارند.) است در دنیایی که ارزش بیشتری برای متخصصان قائل می‌شود. مالکوم گلدوال (روزنامه‌نگار، نویسنده و جامعه‌شناس کانادایی) می‌گوید: «دیوید اپشتین به دلایلی که نمی‌توانم توضیح بدهم، تجربه‌ای برای من ساخت که کاملاً از آن لذت بردم؛ تجربه‌ای که به من می‌گفت تمام افکاری که در گذشته داشته‌ام، اشتباه بوده‌اند. من از مطالعۀ "گستره" بسیار لذت بدم.»

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

  دسترسی فعلی شما اجازه مشاهده نظرات تحت این بخش را نمی دهد

logo-samandehi

treebottom

address    سعادت آبادبلوار پیام | میدان بهرود خیابان عابدی | پلاک ۳  | واحد ۳

tel    ۶۳ ۲۴ ۱۱ ۲۲