aaalafkherstext

ورود
x
یا
x
ثبت‌نام
x

یا

اصول لازم برای راه اندازی کسب و کار بزرگ

(زمان خواندن: 7 - 14 دقیقه)

راه اندازی کسب‌ و کار یکی از هیجان‌انگیزترین و با ارزش‌ترین تجربیاتی است که هر انسانی می‌تواند در زندگی داشته باشد، کارآفرینان کسانی هستند که موفق به راه اندازی یک کسب و کار شده‌اند. اما کسب و کارها چگونه شروع می‌شوند؟ راه‌ها و اصول  مختلفی برای راه اندازی کسب و کاروجود دارد و عوامل زیادی در شکل گیری یک کسب و کار بزرگ، موفق و پر بازده دخیل است. گذشته از شرایط لازم، تفکرات فرد و نوع کسب و کار نیز بسیار مهم است. برخی دوست دارند از کسب‌و کارهای کوچک شروع کنند؛ اما برخی ترجیح می‌دهند در مسیر کسب و کار بزرگ قدم بگذارند. در رابطه با کسب و کارهای کوچک، بسیاری از ما اطلاعات خوبی داریم؛ اما معمولا به کسب‌و کارهای بزرگ‌تر کمتر پرداخته می‌شود. این در حالیست که ممکن است بسیاری از ما شرایط راه اندازی کسب و کار بزرگ را داشته باشیم؛ اما دقیقا ندانیم که از کجا باید شروع کنیم. کسب و کار های بزرگ همانطور که پر بازده‌تر هستند، نیاز به بررسی و تحقیق بیشتری نیز دارند.  پس اگر شما هم جز این دسته افراد هستید یا علاقمند هستید اطلاعاتی در این زمینه داشته باشد با این نوشته همراه شوید تا اطلاعات لازم را به دست آورید.

کارآفرینی

کسب‌و کارهای بزرگ چیست؟

کسب‌و کارهای بزرگ به هر اقدام شغلی برای ارائه خدمات یا محصولاتی خاص به مشتریان است. بنابراین کسب‌و کارها می‌توانند شامل پروسه‌ای از تولید، مبادله و ارائه یا عرضه برای دست‌یابی به اهدافی خاص باشد. در ساده‌ترین نمونه می‌توان یک شرکت تولید کننده مواد شوینده را نام برد که در نوع خود یک کسب و کار بزرگ محسوب می‌شود. البته وقتی صحبت از اهداف می‌شود، برخی تصور می‌کنند، منظور اهداف مالی به منظور تحقق سود است؛ در حالی که برخی از اهداف کسب‌و کارهای بزرگ می‌تواند اجتماعی و غیرانتفاعی باشد. مانند کسب‌و کارهای مربوط به موسسات خیریه. گرچه در این موارد هم مسائل مالی مطرح است؛ اما اهداف اجتماعی بر مسائل مالی و اقتصادی اولویت دارند.

برا ی راه اندازی یک کسب و کار در ابتدا باید بدانید که قرار است چه محصولی را برای چه کسانی تولید کنید. اگر اقدام شما در جهت علایق خودتان باشد، مطمئنا به موفقیت‌های بزرگی دست پیدا خواهید کرد.

برای کسب‌و کارهای بزرگ چه سطح از سواد لازم است؟

برای راه اندازی کسب‌و کارهای بزرگ نمی‌توان از رشته یا مدرک تحصیلی خاصی صحبت کرد. چرا که اولا ماهیت شرکت‌ها و میزان مهارت‌هایی که برای کسب‌و کارها وجود دارد متفاوت است، در ثانی توانایی‌های افراد فارغ از مدرک تحصیلی آنان است. بدین معنا که برخی از مشاغل به تخصص و یا مهارت خاصی نیاز ندارند و افراد بدون هرگونه مدرک یا سوادی و با تکیه بر تجربه و درایت خود می‌توانند وارد آن کسب و کارشوند؛ اما برخی از کسب‌و کارهای بزرگ یا راه اندازی استارت‌آپ‌های بزرگ مستلزم مهارت و مدرک دانشگاهی خاص است. به عنوان نمونه یک کسب و کاربزرگ دیجیتالی را در نظر بگیرید. بدون شک اولین چیزی که برای راه اندازی چنین کسب‌و کاری لازم است مهارت‌ یا آموزش‌های لازم در زمینه فناوری اطلاعات است. اما یکسری تخصص‌ها هستند که تقریبا هر کسب‌و کاری برای موفقیت به آن‌ها نیاز دارد.

کارآفرینی

تخصص‌های کلیدی برای راه اندازی کسب و کار

هر کسب و کاربزرگی برای پیشرفت امور خود به برخی از تخصص‌های کلیدی و ضروری نیازمند است. برخی از این تخصص‌ها عبارت است از:

حقوقدان
قطعا هیچ کسب و کاربزرگی را نمی‌توان بدون مشکل تصور کرد. مشکلات متعدد، مشخصه اصلی کسب‌و کارهای بزرگ است؛ اما حل آنها به خودی خود صورت نمی‌گیرد؛ بلکه مستلزم وجود حقوقدانی است که از عهده مشکلات و روندهای قانونی آن برآید. وجود حقوقدان در مواقع عقد قراردادها نیز بسیار ضروری است.

حسابدار مورد اعتماد
بخش حساب و کتاب، یکی از بخش‌های مهم هر کسب و کاربزرگ است. از این رو باید همواره جایگاهی خاص را برای یک حسابدار زبده در نظر گرفت تا به طور دقیق در جریان تمام امور مالی و نیز اعداد و ارقامی که در شرکت جابه جا می‌شود قرار گیرد.

متخصص بازاریابی و برندسازی
هر کسب و کارموفق، برند خاص خود را دارد. از این رو داشتن برند به کسب و کار شما اعتبار می‌دهد. اما لازم است توجه داشته باشید که برندسازی مستلزم داشتن یک متخصص خوب بازاریابی است. این متخصص باید در تیم شما باشد تا کمک کند به بازار هدف و شبکه مشتری‌های پای خود نزدیک شوید.

مدیر مالی
مدیر مالی که به شما در سرمایه‌گذری هوشمند و یافتن بهترین گزینه جهت سرمایه گذاری کوتاه مدت و بلندمدت کمک کند نیز بسیار ضروری است.

مدیر اجرایی
شما هر چقدر هم که استعداد رهبری و مدیریت داشته باشید، باز به یک مدیر اجرایی قوی نیاز خواهید داشت. زیرا این مدیر اجرایی است که شما را در ایفای نقش رهبری سازمان کمک می‌کند.

مشتری بالقوه
یک کسب و کاربزرگ و موفق، قطعا به بخش مشتری‌ها توجه ویژه‌ای دارد و مکانیسم‌هایی را برای ارتباط خوب مشتریان اصلی با مدل کسب و کارخود ایجاد می‌کند.

کپی رایتر یا ویرایشگر حرفه‌ای
کپی رایتر یا ویرایشگر حرفه‌ای نیز از جمله افرادی است که جز اعضای اصلی هیئت مدیره است. کپی رایتر مقیاس تعیین‌کننده کیفیت است و وجود او برای ارائه محتواهای با کیفیت ضروری است.

کارآفرینی

امکانات لازم برای کسب و کارهای بزرگ

راه اندازی کسب‌و کارهای بزرگ مستلزم وجود امکانات ویژه‌ای است؛ اما در میان تمام آن‌ها، امکانات مالی مهمترین اصل است. برخلاف کسب و کارهای کوچک که ممکن است با سرمایه کم و یا حتی بدون سرمایه اولیه قابل تحقق باشد، کسب‌و کارهای بزرگ مستلزم حداقل سرمایه هستند. در ضمن شما باید به منابع مالی مطمئن و بالقوه مانند وام‌ یا قرض، نیز دسترسی داشته باشید تا در مواقع لازم از آن استفاده کنید.
این موضوع در موفقیت مالی بسیار تاثیرگذار است. علاوه بر امکانات مالی، کسب مجوزهای لازم و طی کردن مراحل اداری و قانونی برای کسب‌و کارهای بزرگ نیز لازم است. در وهله بعد ارزیابی تمام جوانب کسب‌و کار، اعم از احتمال شکست و موفقیت، میزان سود و زیان، شناسایی رقبا، بررسی بازار کسب و کارنیز ضروری است.

اقداماتی که قبل از آغاز کسب و کاربزرگ باید بررسی شوند

برای راه اندازی یک کسب‌و کار، می‌توان یکسری کارهایی را انجام داد که می‌تواند روند پیشرفت را می‌تواند برای ما ساده‌تر کند:

یک شریک قابل اعتماد پیدا کنید
کسب‌و کارهای بزرگ برخلاف کسب‌و کارهای کوچک نیازمند امکانات بیشتری هستند. اما وقتی از امکانات صحبت می‌شود، تنها منظور مسائلی مالی کار نیست، بلکه امکانات می‌تواند شامل شرایط خاص و یا حتی نیروهای مناسب باشد. این نیروها می‌تواند شامل افراد استخدام شده در آن کسب و کارباشد و یا یک شریک تجاری خوب. شریکی که علاوه بر سهیم شدن در مسائل مالی، یک مشاور فکری خوب نیز باشد.

یک استراتژی و تمرکز منحصر به فرد ایجاد کنید
کسب‌و کارهایی که فاقد استراتژی‌ هستند، ممکن است در اوایل کار افزایش درآمد داشته باشند، اما در نهایت، شکست می‌خورند. برنامه استراتژیک مهم‌ترین بخش برای هر کسب‌و کاری اعم از کوچک و بزرگ است. این موضوع در کسب‌و کارهای بزرگ به دلیل پیچیدگی بیشتر کار، ضروری‌تر است. بنابراین باید استراتژی خود را تعیین کنید:

آیا استراتژی شما بر مبنای تمایز است؟ معنای تمایز نیز اهمیت دارد و باید در موردش مطالعه کرد و سپس تصمیم گرفت. مثلا اولین بودن یا تخصصی بودن یا شناخته شدن با یک خصوصیت ویژه، می‌تواند یکی از نشانه‌های تمایز شما با رقبایتان باشد در حالیکه کیفیت و مشتری مداری به صورت تخصصی از ویژگی‌های متمایز کننده شما با رقبا محسوب نمی‌شوند. پس باید بر روی تمایز خودتان حساب شده کار کنید.

آیا استراتژی‌تان بر مبنای رهبری هزینه است؟ رهبری هزینه یعنی کاهش هزینه تولید محصولات و خدمات نسبت به رقبا. دراین استراتژی تولید با حجم زیاد و هزینه کم انجام می‌شود و این موضوع عامل مزیت یک کسب و کاربزرگ می‌شود.

آیا استراتژی‌تان بر مبنای تمرکز است؟ تمرکز از اصول موفقیت شغلی از جمله کسب‌و کارهای بزرگ است. یعنی انتخاب قسمتی از بازار و ارائه خدمات تخصصی مورد نیازشان.

اشتباهات را شناسایی و جلوی آنها را بگیرید
ایجاد و برنامه ریزی استراتژی و تمرکز آسان‌تر از پایبندی به آن است. اما اگر می‌خواهید موفق شوید، فقط «بله» گفتن به چیزهای درست مهم نیست، بلکه «نه» گفتن به چیزهای اشتباه مهم است. این بدان معناست که ممکن است لازم است باشد در بعضی از مواقع برخی از نیروها اخراج شوند، یا اینکه از هزینه زیادی در بخشی از کارها جلوگیری شود. شناسایی اشتباهات و ممانعت از آنها در کسب‌و کارها بسیار مهم است.

پشتیبانی همتایان را پیدا کنید
به طور جدی، اداره یک تجارت یکی از تنهاترین مشاغل موجود است، حتی اگر یک شریک عالی داشته باشید. هیچ کس واقعاً نمی‌فهمد که شما چه می‌کنید. بنابراین باید همتایان خود را بیابید. گاه این اصل ایجاب می‌کند که شما به یک سازمان کارآفرینی ملحق شوید و یا با برخی از سازمان‌ها و نهادهای مربوط ارتباط برقرار کنید.

هیئت مشاوران تشکیل دهید
شما هر چقدر هم که تجربه، سواد و مهارت داشته باشید، احتمالاً باز همه چیز را نمی‌دانید و حتی با داشتن یک شریک عالی و همتایان عالی، ممکن است با سردرگمی مواجه شوید. در حالی که داشتن دوستانی که می‌توانند به شما کمک کنند بسیار خوب است، اما بهتر است از طریق ایجاد هیئت مشاوران، اطلاعات لازم و مشاوره‌های درست را دریافت کنید. هیئت مشاوران می‌تواند گروهی متشکل از متخصصان امور مالی، حقوق، بازاریابی، مدیریت برند و فروش و... باشد.

در استخدام عجله نکنید
نیروهای به کار گرفته شده، بخش مهمی از پلتفرم یک کسب و کاربزرگ است. از این رو بهتر است در استخدام افراد عجله نکنید، چون ممکن است نیروهایی را به اشتباه استخدام کنید که بازده نهایی آنها چیزی جز شکست و زیان برای شرکت نباشد. آنچه که اغلب اتفاق می‌افتد این است که ما خیلی سریع برای استخدام فردی حرکت می‌کنیم و در نهایت فرد نامناسبی را برای موقعیت اشتباه استخدام می‌کنیم. سپس، حتی اگر شهود ما به ما می‌گوید فرد اشتباهی را استخدام کرده‌ایم، نمی‌خواهیم این واقعیت را بپذیریم، بنابراین تلاش می‌کنیم تا تصمیم را توجیه کنیم، آن شخص را به سمت موفقیت هدایت کنیم، و یا او را به موقعیت جدیدی منتقل کنیم. این اغلب مضرتر از استخدام فرد اشتباه در وهله اول است! راه حل؟ آهسته استخدام کنید.

فرهنگ و ارزش‌های بزرگ بسازید
شما و کارمندانتان بیشتر از هر جای دیگری، از جمله در خانه و خانواده، زمان بیداری را در محل کار می‌گذرانید. بنابراین ارزش‌های اصلی و فرهنگی که در محل کار پرورش می‌دهید برای موفقیت و خوشبختی شما کاملاً ضروری است.
شفافیت، مسئولیت‌پذیری و اشتیاق، وسواس برای موفقیت مشتری، انگیزه و بهبود مستمر برخی از ارزش‌هایی هستند که می‌توانند در کسب‌و کارهای بزرگ ساخته شوند.

برند تجاری خود را بسازید
دنیای اینترنت موبایل و رسانه‌های اجتماعی، «عملکرد و بزرگ به نظر رسیدن» را برای یک کسب و کاررا آسان‌تر از همیشه کرده است. امروزه، خواه در وبلاگ، فیس بوک، توییتر یا لینکدین، از طریق ویدیو یا تصاویر آنلاین، یا مقالات یا کاغذهای سفید، شما این توانایی را دارید که برند خود را بسازید تا کسب و کارخود را معتبرتر، قابل اعتمادتر و در دسترس‌تر کنید. برند خود را ثبت کنید و مالکیت آن را بدست آورید.

کارآفرینی

شخصیت شناسی افرادی که به کسب‌و کارهای بزرگ می‌پردازند

افرادی را که به کسب‌و کارهای بزرگ می‌پردازند را می‌توان کارآفرینانی بزرگ دانست. کارآفرین بودن کار آسانی نیست، آن هم کارآفرین یک کسب و کاربزرگ. درست است که وجود شرایط و امکانات مهم و تعیین کننده است؛ اما واقعیت آن است که اگر افراد برخی از ویژگی‌های شخصیتی مهم را نداشته باشند، ممکن است در این مسیر با شکست مواجه شوند و یا مسیر خود را به درستی طی نکنند. از این رو وجود برخی از ویژگی‌های شخصیتی بسیار مهم است. برخی از این ویژگی‌های مهم عبارت است از:

خلاقیت
اگرچه خلاقیت اغلب با فعالیت‌های هنری همراه است، اما داشتن آن ویژگی مهمی برای همه کارآفرینان است. خلاقیت فقط در مورد عناصر بصری یا برندسازی صدق نمی‌کند. کارآفرینانی که قادر به حل خلاقانه مشکلات هستند، می‌توانند به سرعت راه‌حل‌های لازم را که منجر به رشد کسب‌وکار می‌شود، تغییر داده و اجرا کنند.

خودآگاهی
کارآفرینانی که دارای حس خودآگاهی هستند می‌توانند به صورت حرفه ای برای رسیدن به موفقیت تجاری از آن استفاده کنند. زمانی که یک کارآفرین از خود آگاه باشد، می‌تواند نقاط قوت و ضعف خود را در ارتباط با اداره کسب و کارخود بشناسد. به قول گری وینرچاک یکی از کارآفرینان بزرگ «من از ٪۹۹ چیزها لذت می‌برم، اما روی ٪۱ که در آن مهارت دارم، تمام تلاشم را می‌کنم.»

مدبر بودن
بسیاری از کارآفرینان با وظایف و چالش‌هایی روبرو هستند که قبلاً هرگز با آنها روبرو نشده بودند. مدبر بودن، ذهنیتی است که به کارآفرینان کمک می‌کند تا به اهداف عالی دست یابند بدون اینکه راه روشنی برای دستیابی به آنها وجود داشته باشد.
زمانی که کارآفرینان قادر به کار هوشمندانه باشند، می‌توانند به طور موثر مشکلات را حل کرده، رشد دهند و کسب و کارخود را بدون داشتن تمام پاسخ‌ها یا منابع برای انجام این کار، توسعه دهند.

مدبر بودن مستلزم نگرش و تمایل به کار خلاقانه برای مدیریت موثر یک تجارت بدون داشتن دانش فوری است.

داشتن روحیه همدلی
همدلی یک ویژگی ضروری برای کارآفرینان است. چه یک صاحب یک کسب و کاربزرگ باشید یا کوچک، فرقی نمی‌کند، شما باید بتوانید در سطحی واقعی با دیگران ارتباط برقرار کنید.

اعتماد به نفس
اعتماد به نفس ضروری‌ترین و پایه‌ترین ویژگی برای هر کسب‌و کاری است. کسی که به خود ایمان نداشته باشد، نمی‌تواند هیچ قدمی بردارد، هر چند بزرگترین توانایی‌ها را داشته باشد.

انعطاف‌پذیر بودن
برای داشتن یک کسب ‌و کار پایدار و موفقیت درازمدت، کارآفرینان باید مایل باشند انعطاف‌پذیر باشند. انعطاف‌پذیر بودن می‌تواند شامل تغییر فرمول یک محصول برای بهبود آن باشد، یا تجدید نظر در استراتژی کسب و کاربرای رقابتی ماندن، کارآفرینانی که بیش از حد سفت و سخت هستند و از پذیرش تغییر می‌ترسند خیلی زود شکست می‌خورند.

ریسک‌پذیر بودن
ریسک‌پذیر بودن یکی از با ارزش‌ترین مهارت‌هایی است که یک کارآفرین می‌تواند داشته باشد. هنگامی که صاحبان مشاغل مایل به ریسک هستند، می‌توانند درس‌های ارزشمندی را در تجارت بیاموزند که می‌تواند در دراز مدت به شرکت آنها کمک کند.

کارآفرینی

سخن نهایی

کسب‌و کارهای بزرگ، حاصل تلاش و تفکرات بزرگ هستند. بدین معنا که شما باید تمام عوامل مهم و تاثیرگذار بر راه اندازی کسب و کار بزرگ را شناسایی کنید، اطلاعات لازم را به دست آورید، با افراد خبره در این زمینه مشورت کنید، میزان احتمالی شکست و موفقیت خود را بسنجید، سپس به این موضوع بپردازید که آیا آن کسب و کاربا ویژگی‌های شخصیتی شما سازگاری دارد یا خیر. سپس اقدام به راه اندازی کسب و کار کنید. با این حال از عوامل مهم همچون امکانات مالی و مهارت‌ها نیز غافل نشوید. بعد از آن اقدامات لازم را انجام دهید تا در نهایت بتوانید به نقطه اصلی برسید. 

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

  دسترسی فعلی شما اجازه مشاهده نظرات تحت این بخش را نمی دهد

logo-samandehi

treebottom

address    سعادت آبادبلوار پیام | میدان بهرود خیابان عابدی | پلاک ۳  | واحد ۳

tel    ۶۳ ۲۴ ۱۱ ۲۲