aaalafkherstext

ورود
x
یا
x
ثبت‌نام
x

یا

آیا با دوست خود شریک شویم؟ (شراکت در شغل و راه اندازی کسب و کار)

(زمان خواندن: 3 - 6 دقیقه)

پرسش اصلی این‌ است که آیا می‌توانیم با دوست‌مان شریک یا زوج تجاری خوبی بشویم؟ هر چه قدر هم که با دوست‌تان رفاقت خوبی داشته باشید، باز هم پاسخ این سوال پیچیده‌تر از آن‌ است که فکرش را بکنید. شریک شدن با دوست و فامیل و راه‌اندازی شغل با آن‌ها می‌تواند بسیار شیرین و لذت‌بخش باشد. کمپانی‌های بزرگ و موفقی مانند ایربی‌ان‌بی و بن‌‌اندجری با همین رفاقت‌ها آغاز شدند.

درست است که ما با دوستان‌مان اوقات خوبی را می‌گذرانیم، اما داستان شراکت کمی فرق می‌کند. پیش از آن‌که بخواهید تصمیمات مالی جدی در این زمینه بگیرید، بهتر است مزایا و معایب این فرایند را مطالعه کنید و به پرسش‌های سختی که در خود دارد، پاسخ دهید. برای مثال از خودتان بپرسید آیا قرار است هر دوی‌تان به یک اندازه در تجارت‌تان سرمایه‌گذاری کنید، مسئولیت کارها و وظایف بر عهده کیست، آیا مهارت‌های‌تان مکمل یک‌دیگرند، آیا عقاید و سبک‌ زندگی‌تان یک‌سان است یا در تضاد، آیا می‌توانید از دستورات و راهنمایی‌های دوست‌تان تبعیت کنید، آیا می‌توانید در طول روز یک‌دیگر را تحمل کنید و از همه مهم‌تر آیا به یک‌دیگر به اندازه کافی اعتماد دارید. با این پرسش و پاسخ‌های رک و البته دوستانه می‌توانید بفهمید که تا چه حد قابلیت مشارکت با یک‌دیگر را دارید.

داشتن یک دوست در تمام مسیر کار، اطلاع دقیق از نقاط ضعف و قوت یک‌دیگر، راحتی و سهولت در ایجاد ارتباط کلامی و... از مزایای همکاری با دوست به شمار می‌روند. هم‌چنین از آن‌جایی که اطلاعات بسیاری از اخلاق و زندگی ‌یک‌دیگر دارید، ممکن است احساسات و عواطف جلوی راه‌تان را سد کنند؛ دوستی‌تان فقط به تجارت خلاصه شود؛ و خدایی ناکرده در صورت شکست تجاری و مالی، رفاقت‌تان نیز از بین برود.

شراکت با دوست

۴ نکته برای شریک شدن با دوست و فامیل

پیش از آن‌که پای پول به وسط بیاید و کاری انجام شود شخصا خودتان را آماده کنید. با ذوق بالا به سمت تجارت جدیدتان قدم بردارید و تمام نقشه‌ها و برنامه‌های مربوط به راه‌اندازی امپراطوری‌تان را به صورت سند دربیاورید. ۴ نکته زیر را نیز مد نظر داشته باشید: 

۱) به آینده فکر کنید

مشکلات ریز و کوچک را جدی بگیرید؛ زیرا این مشکلات می‌توانند در درازمدت تلنبار شده و نهایتا شراکت‌تان را بر هم بریزند. برای جلوگیری از بروز این مشکلات، صادقانه و روراست درمورد تمام تفاوت‌های ریز و درشت یک‌دیگر صحبت کنید. داشتن عادات و سبک زندگی متفاوت شاید در ابتدای مسیر مشکل‌ساز نباشد؛ اما پس از گذشت مدتی همکاری با یک‌دیگر، می‌تواند دردسرهای بسیاری در پی داشته باشند.

۲) ارتباط مستمر

بر طبق تحقیقات به‌دست‌آمده، تقریبا یک‌سوم پروژه‌ها از فقدان ارتباط سازنده رنج می‌برند. با پیدا کردن یک روش مناسب برای ایجاد برقراری ارتباط سازنده و مفید با یک‌دیگر می‌توانید از شکست پروژه یا تجارت‌تان جلوگیری کنید. برای مثال با یک‌دیگر به صورت روزانه جلسه بگذارید یا به وسیله ارسال پیام، هم‌دیگر را از افکار و ایده‌های خود مطلع بسازید. برای شیرین‌تر شدن ارتباط‌تان می‌توانید جلسات را در کافه یا رستوران مورد علاقه‌تان برگزار کنید.

شراکت با دوست

۳) حد و مرزهای شخصی

با تدوین یک روال دقیق از ساعات کاری می‌توانید از بروز تنش‌های احتمالی در محل کار جلوگیری کنید. سعی‌تان این باشد که صحبت‌های شخصی و دوستانه خود را فقط به بیرون از محل کار اختصاص دهید. اگر شما و شریک‌تان نیاز به ایجاد مرزبندی‌های دیگر هم دارید  تمامی‌شان را به صورت واضح برای یک‌دیگر روشن بسازید.

۴) نوشتن قرارداد رسمی

پس از آن که از پیچیدگی‌های مربوط به راه‌اندازی و مدیریت کارتان اطلاع کافی کسب کردید، تمام‌شان را در یک پرونده یادداشت کنید. با این روش اگر در میانه راه چیزی اشتباه پیش رفت، می‌توان با استفاده از اسناد و نوشته‌ها به عنوان منبع برای رفع آن استفاده کرد. برای رسمی‌تر شدن این نوشته‌ها می‌توانید با وکیل یا محضر مشورت کنید تا یک سند رسمی برای‌تان دست و پا کنند. تمام وعده‌های مربوط به تجارت را می‌بایست در یک جا یادداشت کرد تا از سوءتفاهم‌تان احتمالی جلوگیری شود. میزان حقوق، سهم هر یک از سود و زیان، مشارکت‌های سرمایه‌گذاری، و حساب‌های تجاری مواردی هستند که حتما می‌بایست در قرارداد درج شوند.

پیش از آن‌که بخواهید وقت، انرژی و پول‌تان را برای استارت‌آپ رویایی‌تان خرج کنید مطمئن باشید که آمادگی‌اش را دارید. هم‌چنین می‌بایست به این اطمینان برسید آیا دوست‌تان نیز به اندازه شما آمادگی کافی برای ریسک همکاری با شما را دارد. در مجموع بهتر است که تمام بودجه و سرمایه‌گذاری‌های مربوط به استارت‌آپ خود را در یک جا یادداشت کنید.

کلام آخر

ایده کار کردن با دوست بسیار لذت‌بخش است. دو سوی ماجرا باید یک‌دیگر را همان‌طور که هستند بپذیرند و مدام با یک‌دیگر تعامل داشته باشند. به همان‌ اندازه‌ای که برای راه‌اندازی کار برنامه می‌ریزند برای جدا شدن احتمالی و رفتن به سوی زندگی خود نیز می‌بایست برنامه داشته باشند. در مجموع می‌بایست تا می‌توانیم از شیوه کار کردن و تعامل یک‌دیگر اطلاع کسب کنیم و به تفاوت‌های‌مان احترام بگذاریم.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

  دسترسی فعلی شما اجازه مشاهده نظرات تحت این بخش را نمی دهد

logo-samandehi

treebottom

address    سعادت آبادبلوار پیام | میدان بهرود خیابان عابدی | پلاک ۳  | واحد ۳

tel    ۶۳ ۲۴ ۱۱ ۲۲