aaalafkherstext

ورود
x
یا
x
ثبت‌نام
x

یا

۸ دلیل برای پرداخت حق‌الزحمه به کودکان در ازای انجام کارهای خانه

(زمان خواندن: 4 - 7 دقیقه)

در پست گذشته، توضیح دادیم، برای آن‌که ،کودک را هم با مفهوم وظیفه و هم مفهوم دریافت حق‌الزحمه در برابر کار آشنا کنیم. باید بین این مفهوم تمایز قائل شد و برای هر یک مواردی را تعیین کرد. همچنین نمونه‌هایی از توانمندی‌های کودکان در سنین مختلف را برایتان مثال زدیم. حال شما باید خودتان موارد وظیفه‌ای و کارهای حق‌الزحمه‌ای را مشخص کنید. در این مطلب به توضیح کارهای حق‌الزحمه‌ای و ۸ دلیل سودمند برای پرداخت حق‌الزحمه به کودکان در ازای انجام کار خانه می‌پردازیم.

کارهای حق‌الزحمه‌ای

به دسته دوم کارها که در مقابل وظایف قرار دارند یعنی کارهای حق‌الزحمه‌ای، پول می‌پردازم(یعنی کارهایی که جز وظایف نیست). برای انجام این کار، یک لیست و دستورالعمل، جهت راهنمایی پیرامون فعالیتی که به آن حق‌الزحمه تعلق می‌‌گیرد، تهیه کنید. مثلا اگر کودک‌تان کار خاصی انجام داد، ‌یا از خود علاقه‌ای به انجام کاری نشان داد که مقداری از وظایف روزانه‌اش سنگین‌تر بود (مانند: شستن خودرو، یا تمیز کردن باغچه، برف روبی، پاک کردن شیشه‌ها)، کاملا استحقاق دریافت یک پاداش، یا یک تشویقی خوب را دارد؛ ضمن آن‌که حواس‌شان به انجام کارهای روزانه‌شان نیز می‌باشد. پرداخت پول به منظور انجام کارهای اضافه در خانه، روش بسیار خوبی است؛ به‌خصوص زمانی که کودک به دنبال خرید یک محصول گران باشد.

فواید روش کارهای حق‌الزحمه‌ای

تقویت روحیه کاری و ایجاد ابتکار عمل: با این روش، هرگاه کودک پول اضافه‌ای بخواهد، می‌داند که برای به دست آوردن آن، می‌بایست ابتکار عمل به خرج داده، و از والدین خود تقاضای انجام کار دیگر بکنند. این امر در کودکان عادت مناسبی را می‌پرواند؛ که در پی آن، هرگاه در زمان کارمندی خود نیاز به ابتکار عمل جهت اضافه‌کاری بیش‌تر از حد نصاب را داشته باشند، به آن‌ها یاری می‌رساند. این امر سبب می‌شود تا فرزندان‌مان در آینده برای شرکت یا تجارت خود شخصی فعال و ارزش‌مند تلقی بشوند.

هم‌چنین این امر به او می‌آموزد که هرچه بیش‌تر تلاش کند، پول بیش‌تری کسب می‌کند. این درسی است که به هرحال روزی می‌بایست بیاموزد، پس چرا از همین الآن به او نیاموزیم؟

دلایل برای پرداخت حق‌الزحمه به کودکان در ازای انجام کارهای خانه

درک کردن والدین

با استفاده از این روش، کودکان می‌فهمند که چرا والدین‌شان مجبورند تا کار کنند. درک این نکته برایشان آسان‌تر می‌شود، اگر والدین کار نمی‌کردند، خانواده نیز پول کافی برای خریدن خیلی از نیازهای خانه در اختیار نداشتند. با علم به این موضوع، کودکان درک بهتری از لزوم انجام کار والدین کسب خواهند کرد؛ و بیش از پیش قدردان زحمات والدین‌شان خواهند بود.

آموزش مسئولیت‌پذیری و پیوند کار با عملکرد

برای کارهای خانه که به پول توجیبی مرتبط می‌شوند، قانون وضع کنید. کودکان باید بدانند، اگر کاری را انجام بدهند، پول می‌گیرند؛ اگر نه، از پول خبری نیست. این امر به آن‌ها کمک می‌کند تا متوجه شوند که اگر تمام کارهایشان را به نحو احسنت انجام ندهند، به طور کمال پول دریافت نمی‌کنند.

تداخل و تعدد کارها ممکن است شما را در حساب و کتاب دچار مشکل کند. اگه مایلید که کنترل بهتری بر کارهای خانه و مقدار پولی کودک‌تان کسب می‌کند داشته باشید، مفیدترین کار استفاده از جدول کارهای خانه است. شما می‌توانید گونه‌های مختلف جداول کارهای خانه را به صورت رایگان در اینترنت جست‌وجو کنید. اهمیت این امر وقتی به چشم می‌آید که شما می‌بایست حواس‌تان را به کارهای بیش‌ از یک فرزند منعطف کنید. هم‌چنین می‌توانید خودتان برنامه کارهای خانه‌تان را ترتیب ببینید.

تدارک جدول برنامه، بر روی کودکان در تمامی سنین موثر خواهد بود. کودکان کم‌سن می‌توانند استیکرهایی بر رو کارهای انجام شده جدول زمانی‌شان بچسبانند؛ این امر به آن‌ها حس غرور از به پایان رساندن وظایف‌شان می‌دهد. کودکان بزرگ‌تر (باسواد) نیز به راحتی می‌توانند از روی جدول برنامه مشاهده‌ کنند که کدام کار را به اتمام رسانده،‌ کدام‌یک هنوز تمام نشده، و به ازای انجام هر کار چقد پول نصیب‌شان می‌شود.

 این جدول شما را به خوبی در جریان بدهی‌هایی که به کودک‌تان دارید، می‌گذارد؛ خصوصا  در زمان‌هایی که قرار است بر طبق سیستم پول توجیبی‌ای که ترتیب دیده‌اید، برای کارهایی که کودک‌تان آن را انجام نداده کاهش پول توجیبی لحاظ کنید؛ یا در شرایطی که کار اضافه بر برنامه‌ای انجام دادن، برایشان اضافه حقوق در نظر بگیرید.

دلایل برای پرداخت حق‌الزحمه به کودکان در ازای انجام کارهای خانه

تفهیم ارزش پول به کودکان

از این‌که کودکان‌تان هنوز تفاوت میان ۲ هزار تومان و ۲۰ هزار تومان را نمی‌فهمد، به ستوه آمده‌اید؟ او را وادار به کار برای کسب پول کنید؛ تا قدردان این باشد که چه میزان تلاش لازم است تا هزار تومان پول به دست بیاورید. فرزندان‌تان از کودکی باید بفهمند که برای مثال اگر هر ساعت کار کردن مساوی با ۲ هزار تومان است، پس برای کسب ۲۰ هزار تومان می‌بایست ده ساعت تلاش کنند.

احتیاط در مورد نحوه خرج کردن پول‌

اگر به کودکان یادآوری کنیم که چقدر سختی برای کسب پول‌شان کشیده‌اند، آن‌ها نیز مدت‌زمان و تلاشی را که برای به دست آوردن پول خود صرف کرده‌اند، به خوبی قدر می‌دانند. این موضوع آن‌ها را قبل از خرج کردن پول‌شان به یاد آن ساعاتی که صرف کسب آن کردند، می‌اندازد. به عنوان مثال می‌توانید بگویید برای خرید این وسیله، باید ۸ بار ظرف بشویید.

دلایل برای پرداخت حق‌الزحمه به کودکان در ازای انجام کارهای خانه

استفاده مفید از انرژی کودکان

اگر فرزندان‌تان مدام با یک‌دیگر نزاع می‌کنند، می‌توانید سر ایشان را با کارهای خانه گرم کنید. هرچه شدت کاری که انجام می‌دهند بیش‌تر باشد (مانند نظافت پارکینگ)، انرژی کم‌تری برای دعوا با یک‌دیگر برایشان باقی می‌ماند. با این روش نه‌تنها خانه‌ای تمیز خواهید داشت، بلکه سکوت و آرامش بیش‌تری نصیب‌تان خواهد شد.

برقراری ارتباط سازنده بین والدین و کودک

والدین ظرفیت به مراتب بالاتری جهت درآمدزایی نسبت به کودکان‌شان دارند. وقتی بخشی از کارهای خانه‌ به وسیله کودکان انجام گیرد، باعث می‌شود تا والدین نیز، وقت بیش‌تری برای تفریح یا هر کار سازنده دیگری با کودکان‌شان در اختیار داشته باشند.

آموزش انجام کار تیمی

سپردن مسئولیت انجام یک کار به کودکان، آن هم به دست خود، بستری را فراهم می‌کند تا خواهران و برادران به هم‌دیگر کمک کنند. برای مثال، معمولا پیش می‌آید که یکی از کودکان برای رفتن مدرسه‌اش دیرش شده، و هنوز کارهایش را نیمه‌تمام گذاشته است. در بیش‌تر مواقع، خواهر یا برادرش به کمک او می‌آید تا کار نیمه‌تمامش را با یک‌دیگر به اتمام برسانند؛ تا بتوانند همراه یک‌دیگر به مدرسه بروند.

علاوه بر روش ذکر شده، روش دیگری نیز برای پرداخت پول توجیبی به کودکان وجود دارد که اتفاقا این روش طرفداران فراوانی نیز دارد. مطلب بعدی به این روش اختصاص دارد:

پیشنهاد مطالعه: «انواع پول توجیبی: پول توجیبی ثابت به همراه حق‌الزحمه»

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

  دسترسی فعلی شما اجازه مشاهده نظرات تحت این بخش را نمی دهد

مقالات مرتبط برای قلک

logo-samandehi

treebottom

address    سعادت آبادبلوار پیام | میدان بهرود خیابان عابدی | پلاک ۳  | واحد ۳

tel    ۶۳ ۲۴ ۱۱ ۲۲