در مطالب گذشته ما در مورد اهمیت پرداخت پول تو جیبی و فوایدش صحبت کردیم.
برخی از والدین، از دیدگاه پرداخت پول به کودکان در برابر انجام کارهای خانه استقبال نمیکنند؛ زیرا معتقدند که فرزندانشان میبایست وظیفه خود را به عنوان عضوی از خانواده خود، بدون هیچ چشمداشتی به انجام برسانند.
دلایل والدین برای ندادن پول توجیبی به کودکان
در ادامه دلایل رایج پیرامون عدم اعطای پول توجیبی به منظور انجام کارهای خانه به کودکان را بیان میکنیم.
۱) در این میان هیچ پولی نصیب والدین نمیشود
کارهای خانه مواردیاند که تمامی اعضای خانه میبایست آنها را انجام دهند. پختوپز، نظافت، باغبانی، شستن ظروف و البسه کثیف، و... این لیست پایان ندارد؛ و همه موارد داخل آن میبایست به انجام برسند، تا خانه تمیز به طور مناسب بگردد.
مسئولیت اکثر کارهای خانه بر دوش والدین است؛ زیرا کودکان کمسن، قادر به انجام تمامی آنها نیستند. هیچکس به والدین در انتهای کار خانه پولی نمیپردازد؛ بنابراین وقتی کودکان کاری انجام میدهند که در توانایی آنها است، به چه دلیل باید پول بگیرند؟
۲) کودکان نیز در این خانه زندگی میکنند
تنها دلیلی که در خانه کار تراشیده میشود، به خاطر وجود افراد داخل آن است. خانه خالی نیاز به انجام هیچ کاری ندارد. همینطور اگر والدین، خود به تنهایی در خانه زندگی کنند، کارهای نسبتا کمتری خواهند داشت. کودکان زیر همان سقفی که والدین زندگی میکنند، نفس میکشند، و در ریختوپاش خانه شریکند. بنابراین از ایشان انتظار میرود تا بدون هیچ توقع مالیای در نظافت خانه نیز مشارکت داشته باشند.
۳) فرزندان حتی اگر پول نخواهند، میبایست کارهایشان را انجام دهند
پرداخت پول به کودکان در راستای انجام کارهای خانه، این پیشزمینه را در بردارد که ایشان در حقیقت پول میخواهند. پول در واقع نقش محرک را برای به پایان رساندن کارهایی که در غیر آن صورت انجام نمیدهند، بازی میکند. اما اگر یک روز کودک تصمیم بگیرد که نیازی به پول ندارد چه؟ اگر صاحب فرزندی هستید که ذاتا پساندازکننده باشد، او احتمالا به پولی که دارد، قانع خواهد بود؛ و دیگر لزومی نمیبیند که برای کسب پول بیشتر، تلاش کند. بنابراین آیا میبایست به آنها اجازه دهیم تا خود را از انجام وظایفشان معاف کنند؟ خیر.
پیشنهاد مطالعه: ۸ دلیل برای پرداخت حقالزحمه به کودکان در ازای انجام کارهای خانه
پس نباید به کودکانمان پول توجیبی بدهیم؟
موارد بالا، دلایل بسیار خوبی جهت عدم پرداخت پول توجیبی به کودکان تلقی میشوند. اما واقعیت این است که اگر کودکتان پول توجیبی دریافت نمیکند، به این معنی است که شما در حال پرداخت پول به خواستهها و تمایلاتشانید؛ و در حقیقت خودتان پول آنها را مدیریت میکنید. نقش آنها این است که بازیچه شما باشند. بهتر است به فرزندانتان اجازه دهید تا خودشان مدیریت پولشان را یاد بگیرند. نیازی نیست که همه کارها را خودتان انجام دهید.
چه بخواهیم چه نخواهیم، پول یکی از ارکان اصلی زندگی به شمار میرود. کودکان میبایست از سن کم، قدرت پول را بفهمند. قدرت نهفته در پول بهخودی خود چیز بدی نیست؛ پول را میتوان هم برای اعمال خوب، و هم در جهت کارهای بد استفاده کرد. کودکانیکه قدرت پول را بفهمند، نحوه استفاده صحیح از قدرت آن را نیز یاد میگیرند.
اهدای پول توجیبی در حقیقت موقعیتی است در جهت داد و ستد پول، و فرصت اضافهای است برای داشتن مکالمات مالی با کودکان. بنابراین به کودکان خود پول توجیبی دهید، اما نه به صورت راحت و بیقید و شرط. پول توجیبی را به عنوان گامی در جهت یادگیری مفاهیم مهم مالی به کار بگیرید. در مجموع، گرچه کودکان هیچ احتیاجی به پول ندارند؛ اما نیاز به آموختن قدرت پول دارند. در آینده، آنها باید کارهای فراوانی با پول انجام دهند. آموزشهای صحیح را از کودکی ملکه ذهن آنها کنید.