aaalafkherstext

ورود
x
یا
x
ثبت‌نام
x

یا

فرزندان‌تان را از کودکی به پس‌انداز پول عادت دهید

(زمان خواندن: 4 - 7 دقیقه)
پول کودکان

عادات دادن فرزندان‌تان به پس‌انداز پول شاید سخت‌تر از عادت دادن آن‌ها به شستن دندان‌هایشان یا مصرف خوراکی‌های مفید باشد. تحقیقات نشان داده‌اند که والدین پیرامون وظایف‌شان نسبت به آموزش پول و پس‌انداز به کودکان‌، عذاب‌ بسیاری متحمل می‌شوند؛ زیرا فرزندان همیشه به حرف والدین گوش نمی‌دهند. بر طبق تحقیقات انجام شده،  تعداد زیادی از فرزندان زیر ۱۸ سال فاقد حساب بانکی‌اند؛ هم‌چنین والدینی که گزارشات گردش مالی خانواده را با کودکان‌شان مرور می‌کند، تعدادشان بسیار کمتر از والدینی است که این کار را نمی‌کنند.

مسلما والدین در مورد فرزندان‌شان نیت خیر دارند؛ اما معمولا سرشان شلوغ است. در نتیجه گاهی‌اوقات از صحبت و حل مسائل این‌چنینی سر باز می‌زنند. با این حال،‌ پس‌انداز یکی از بهترین عادات مالی است که می‌توانید به آن‌ها بیاموزید. این مقاله را مطالعه کرده، تا از چگونگی پرورش ذهنیت پس‌انداز از سنین خردسالی تا نوجوانی فرزندان‌تان اطلاعات کسب کنید. چند روش‌ ساده نیز، مختص والدین پر مشغله را به جهت آموزش اهمیت پس‌انداز به کودکان‌شان معرفی می‌کنیم.

پس‌انداز در مقطع ابتدایی و پیش از آن:

سال‌های قلّک

درک خردسالان نسبت به پول بسیار سطحی است؛ بنابراین می‌بایست عمل پس‌انداز را تا حد امکان به صورت عملی دربیاروید. برای این منظور، کارتان را با قلّک شروع کنید. قلّک‌های متنوعی در بازار وجود دارند که هم می‌توانند ابزار آموزشی باشند، و هم وسیله سرگرمی.

برای کودکان کم‌سن اهداف ساده تعیین کنید. به یاد داشته باشید که کودکان این مقطع سنی افق زمانی کوتاهی دارند؛ بنابراین اهدافی را که برای آن‌ها تنظیم می‌کنید می‌بایست کوتاه‌مدت و بسیار قابل‌ دست‌یابی باشد؛ برای مثال خرید عروسک ارزان‌قیمت. برای ایجاد انگیزه بیش‌تر می‌توانید یک تصویر از آن عروسک را بر قلّک‌شان بچسبانید؛ تا انگیزه بصری دست‌یابی به هدف‌شان را از دست ندهند.

آموزش «صبوری»

آموزش «صبوری» مهم‌ترین بخش یادگیری عادت پس‌انداز در خردسالان است. به کودک خود آموزش دهید که «بعضی چیزها ارزش صبر کردن را دارند».

هنگامی که در صف ایستاده‌اید تا نوبت‌تان شود، یا زمانی که کودک منتظر فرا رسیدن تعطیلات مورد علاقه‌اش است، از فرصت بهره برده، و به آن‌ها بگویید که همگی می‌بایست برای چیزهایی که می‌خواهیم، صبر داشته باشیم. چنین آموزشی برای آینده کودکتان بسیار ارزشمند است و به او یاد می‌دهد که برای رسیدن به نتایج بهتر در آینده، باید صبوری کردن را یاد بگیرد.

می‌توانیددر برابر صبوری کودکتان به او پاداش دهید. پاداش دادن، روشی است که صبوری را در نظر کودکان بیشتر ارزشمند می‌کند. 

پس‌انداز؛ دوران دبستان و توجه به دنیای اطراف

«من هم دلم از اون کفش‌ها که بقیه دارند، می‌خواهد».

کودکان ۶ تا ۱۲ ساله شروع به توجه به دنیای اطراف‌شان می‌کنند، از جمله دارایی‌های دوستان و هم‌سن و سالان خود. با آن‌ها در مورد آن‌که مردم مرتبا برای تهیه اهداف‌شان پس‌انداز می‌کنند، به صحبت بنشینید. به آن‌ها در طراحی برنامه و پس‌انداز پول توجیبی یا هدایای‌ نقدی‌شان راهنمایی کنید. برای تشویق بیش‌تر فرزندان‌تان به امر پس‌انداز می‌توانید برای آن‌ها «برنامه هم‌سان» ترتیب ببینید: یعنی به ازی هر پولی که فرزندتان پس‌انداز می‌کند، از پول خود به پول داخل حساب پس‌انداز بانکی، یا قلک‌شان بیافزاید؛ برای میزان پولی که در هر هفته یا ماه به پس‌انداز آن‌ها اضافه می‌کنید نیز محدودیت قائل شوید.

کودکان امروزی با فناوری‌های دیجیتال وفق یافته‌اند؛ به این معنا که آن‌ها در جهانی مملو از تکنولوژی متولد شده‌، و این موارد برای آن‌ها عادی به نظر می‌رسد. بنابراین شما می‌توانید به فرزندتان نشان دهید که تکنولوژی چطور می‌تواند جهان پولی را نیز در بر بگیرد. برای کودکانی که به سن کافی برای افتتاح حساب پس‌انداز بانکی نرسیده‌اند، یک حساب جداگانه را ترتیب ببینید. سپس به صورت آن‌لاین به آن‌ها نشان دهید که موجودی حساب‌شان به چه شکلی افزایش می‌یابد. شما هم‌چنین می‌توانید به کودکان‌تان یاد بدهید که تراکنشات آن‌لاین انجام دهند، یا برای مثال با یک‌دیگر پول توجیبی‌شان را از حساب خود به حساب آن‌ها انتقال دهید.

پس‌انداز نوجوانان

پس‌انداز و مقطع نوجوانی

«۱۰ هزار تومان به من قرض می‌دهی؟»
از هنگامی که فرزندتان وارد دبیرستان یا اوایل دوران بزرگسالی می‌شود، چنانچه درآمد کسب می‌کند، به آن‌ها یاد بدهید که برای پولشان هدف‌گذاری کنند و برای پس‌اندازهای خود برنامه داشته باشند. چنانچه درآمدی ندارند و از طریق شما پول به دست می‌آورند؛ باز هم باید برنامه و هدف‌گذاری را درنظر بگیرند.
نوجوانان در حال ورود به دورانی‌اند که می‌توان از آن‌ها توقع اتخاذ تصمیمات و فداکاری‌های پیچیده‌تر نیز داشت. به آن‌ها کمک کنید تا پیش از هر تصمیم‌گیری‌ مهمی به جمع‌آوری و مقایسه اطلاعات کافی پیرامون آن، عادت کنند. می‌توانید در مورد مزایا و معایب حساب پس‌انداز، کارت بانکی، و دیگر روش‌های ردیابی و پس‌انداز پول‌ با آن‌ها صحبت کنید. 

مقطع دبیرستان و پول توجیبی

نوجوانان به خوبی می‌دانند که پول را می‌توان خرج، و یا برای هدفی در آینده پس‌انداز کرد. بنابراین آن‌ها گزینه‌‌‌های اصلی دریافت پول توجیبی‌ای هستند که به مسئولیت‌های خاص گره خورده باشد. توقع داشتن از نوجوانان به منظور پرداخت برخی از خواسته‌ها و نیازهایشان(سرگرمی‌ها و یا خرید پوشاک)، به آن‌ها به صورت خودکار انگیزه پس‌انداز می‌دهد.
می‌توانید پول توجیبی‌شان را در سه پاکت نامه مجزا با عناوین «خرج»، «پس‌انداز»، «اهدا» تقسیم کنید. اگر نمی‌خواهید که برای تقسیم پول‌ توجیبی کودکان در این پاکت‌ها به دردسر بخورید، برای آن‌ها درصد مورد نظر خود را به عنوان قانون لحاظ کنید؛ مثلا آن‌ها را به اختصاص حداقل ۱۰ درصد پول‌شان به پاکت پس‌انداز موظف کنید.
برای نوجوانان‌تان حساب پس‌انداز بانکی افتتاح کرده، و تمام فرایند و عملکرد آن را به آن‌ها توضیح دهید. بانک‌ها حتی در سنین نوجوانی نیز برای کودکان به شکل یک راز تلقی می‌شوند؛ آن‌ها معمولا از تماشای ناپدید شدن پول‌شان واهمه دارند.
برای تشویق هرچه بیش‌تر فرزندان‌تان به پس‌انداز، به همان میزانی که آن‌ها پول کنار گذاشته‌اند، به پس‌اندازشان بیافزایید. به کودکان‌تان به خاطر عمل نیک‌شان پاداش دهید. هنگامی که کودکان‌تان به اهداف‌شان رسیدند، آن‌ها را در خرج پول‌شان و لذت پرداخت به وسیله تلاش خود، آزاد بگذارید.
حال زمان آن رسیده تا از گام‌هایی که تابه‌حال برداشته‌اید، استفاده‌های بیش‌تری کنید. چه نوجوان‌تان پول توجیبی دریافت کند، چه به دست خودش پول دربیارود، می‌توانید رفته‌رفته بار مسئولیت‌های مالی آن‌ها را سنگین‌تر کنید؛ برای مثال، هزینه هدایا، پوشاک،‌کنسرت‌ها، گوشی تلفن همراه و سوخت خودرو را بر عهده خودشان بگذارید. به آن‌ها سرنخی از هزینه‌های دانشگاه نیز بدهید. اگر مشغول به کارند، غیرمعقول نیست که از آن‌ها بخواهید تا بخشی از درآمدشان را برای تأمین هزینه دانشگاه‌شان کنار بگذارند. همواره فرزندان‌تان را تشویق به واریز پول‌های دریافتی‌شان به حساب بانکی‌ کنید. پولی که به حساب بانکی منتقل می‌شود، معمولا عمر بیش‌تری خواهد داشت.
روند پرورش عادات مالی در کودکان، مانند پس‌انداز برای آینده، می‌بایست به تدریج صورت پذیرد. مادامی که کودکان‌تان رشد کرده، و عادات آن‌ها پرورش می‌یابند، می‌توانید به بنیان مهارت‌های مالی آن‌ها که در زمان بزرگسالی نیز به آن نیاز پیدا خواهند کرد، بیافزایید.
در این مقاله سعی شد به شکلی مختصر و کلی به موضوع پس‌انداز پرداخته شود؛ اما واقعیت این است که روش‌های متنوع و بسیار زیادی برای آموزش پس‌انداز به کودکان وجود دارد؛ که می‌توانید در همین سایت، آن‌ها را به طور کامل کنید. 

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

  دسترسی فعلی شما اجازه مشاهده نظرات تحت این بخش را نمی دهد

مقالات مرتبط برای قلک

logo-samandehi

treebottom

address    سعادت آبادبلوار پیام | میدان بهرود خیابان عابدی | پلاک ۳  | واحد ۳

tel    ۶۳ ۲۴ ۱۱ ۲۲