aaalafkherstext

ورود
x
یا
x
ثبت‌نام
x

یا

رقابت طلبی مالی، تفاوت رفتاری زنان و مردان

(زمان خواندن: 3 - 5 دقیقه)

جنسیت یکی از عوامل تعیین کننده رفتار افراد در ارتباط با پول است. همانطور که در مطلب گذشته مطرح شد، زن و مرد بودن بر نحوه خرج کردن پول اثرگذار است. تمایل به اشتراک پول با همسر و رقابت‌طلبی یکی در این مطلب به دو تفاوت دیگر اشاره خواهیم کرد.

تفاوت زنان و مردان

تفاوت زنان و مردان در به اشتراک گذاشتن درآمد

یکی از تفاوت‌های رفتاری بین زنان و مردان، تفاوت در میزان تمایلشان به ادغام پول‌هایشان است. مردها معمولاً می‌خواهند همه‌ی پول را یکی کنند و قدرت تصمیم‌گیری را برای خود نگه دارند. زن‌ها می‌خواهند حداقل بخشی از پول را نزد خود داشته باشند. برای مدیریت اوضاع می‌توان اقداماتی انجام داد.

یک راه این است که دو طرف دارایی‌شان را ادغام کنند ولی زن کمی پول برای خودش نگه دارد. زنان همیشه تمایل دارند، بخشی از پول را برای مخارج خود که ممکن است ولخرجی باشد، کنار بگذارند زیرا نمی‌خواهند وضعیت مالی خانواده را خراب کنند.

راه‌حل‌ها نباید حتما متوازن باشند تا جواب دهند. فقط باید به نیازهای عمیق دو طرف توجه کنند. بخش سخت ماجرا، فهماندن نیازهای شخصی به طرف مقابل است که در صورت تحقق، رابطه بسیار مطلوب‌تری را رقم می‌زند.

میل رقابت در مردان

تفاوت‌های رفتاری زنان و مردان در میل به رقابت

رقابتی بودن، یکی از تفاوت‌های رفتاری معروف بین زنان و مردان است. یک عقیده رایج این است که مردان به دنبال شکست دادن دیگران هستند و زنان به دنبال پیروزی خود.  

وجود این رفتار و ارزیابی آن به عنوان رفتار مثبت یا منفی به صورت علمی در تحقیقاتی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان داده یک زن معمولی نسبت به یک مرد معمولی، کمتر رقابتی است؛ یعنی کمتر تمایل دارد خودش را به عنوان فردی رقابتی توصیف کند و تمایل کمتری برای ورود به یک رقابت دارد.

زنان کمتر رقابتی هستند

چرا زنان از مردان کمتر رقابتی هستند؟

تحقیقات انجام شده این موضوع را به وضعیت اجتماعی زنان، نقش‌های خانه‌داری‌ای که زنان به طور سنتی ایفا می‌کنند، و نظم اجتماعی پدرسالارانه مرتبط می‌کنند که باعث شده زنان، از فضاهای رقابتی دور بمانند. این تحقیقات نشان می‌دهد که مردان بیشتر به دنبال رقابت هستند زیرا رقابت انگیزه آن‌ها را افزایش می‌دهد و باعث موفقیت بیشتر آن‌ها می‌شود.

در تحقیقاتی که در ایالات متحده انجام شده، از زنان و مردان پرسیده اند؛ چرا معتقدند رقابت خوب است ، و چرا معتقدند که رقابت بد است؟ 

پاسخگویان پاسخ داده‌اند، رقابت به این دلیل ‌که موجب

(۱) افزایش عملکرد 

(۲)  افزایش شخصیت

(۳) و همچنین منجر به ابتکاری برای حل مسئله می‌شود،

خوب است و به دلیل اینکه رقابت به طور بالقوه

(۱) رفتارهای غیر اخلاقی را ترغیب می‌کند

(۲) به اعتماد به نفس افراد آسیب می‌زند

(۳) روابط را آزار می‌دهد

بد است.

نتایج تحقیقات نشان داد که اکثر زنان، کمتر از یک مرد معمولی، رقابت را خوب و مثبت می‌دانند. یعنی یک مرد با میل رقابتی متوسط تقریبا از ۶۳ درصد زنان، بیشتر اهل رقابت است.

در مورد اعتقاد به بد بودن رقابت، تفاوتی بین زنان و مردان وجود نداشت و نتایج یکسان بود، واضح بود که آقایان بیشتر از زنان دشواری‌های رقابت را می بینند زیرا بیشتر با آن درگیرند.

همچنین از افراد مورد پژوهش پرسیده شد؛ آیا آنها ترجیح می دهند که پاداش آنها در محل کار، براساس عملکرد رقابتی (نحوه عملکرد آنها در مقایسه با دیگران) یا عملکرد مطلق آنها (صرف نظر از عملکرد دیگران) باشد؟ نتایج نشان داد که در واقع، افرادی که اعتقادات مثبت بیشتری نسبت به رقابت دارند، طرح پاداش رقابتی را نیز انتخاب می کنند. در پاسخ به این سوال، تعداد بیشتری از مردان گزینه رقابتی را انتخاب کردند. سطح بالاتر موافقت مردان با عملکرد رقابتی با اعتقادات مثبت‌تری که درباره رقابت دارند، همخوانی دارد.

نحوه نگرش به رقابت برای همه اثرگذار است مخصوصا زمانی که با فرصتی برای رقابت در محیط کار مواجه می شوند. معدودی از ما صراحتاً تعجب می کنیم که آیا این نوع مسابقات خوب یا بد است یا اینکه باید تلاش و رقابت کنیم یا نه. اما به هر حال این موقعیت‌ها ممکن است بر چشم‌اندازهای حرفه‌ای ما تأثیر بگذارند. چنانچه به دنبال رشد و ترقی در محیط کار خود هستید باید اثبات کنید که از بعضی‌ها برترید. چنانچه برای خودتان کار مستقلی دارید، حتما باید در جنبه‌هایی از کار، بر سایر رقبایتان برتری داشته باشید تا بتوانید مشتریان خود را حفظ کنید و حرفی برای زدن داشته باشید. بنابراین ارزشمند است که به این اعتقادات به صورت جدی بیندیشید.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

  دسترسی فعلی شما اجازه مشاهده نظرات تحت این بخش را نمی دهد

logo-samandehi

treebottom

address    سعادت آبادبلوار پیام | میدان بهرود خیابان عابدی | پلاک ۳  | واحد ۳

tel    ۶۳ ۲۴ ۱۱ ۲۲