aaalafkherstext

ورود
x
یا
x
ثبت‌نام
x

یا

۷ روش برای خلق ایده های نو در کار + فایل صوتی

(زمان خواندن: 3 - 6 دقیقه)

ایده‌های جدید مانند خون جاری در رگ‌های کسب و کار هستند. فرآیند خلق ایده‌های نو و خلاقانه همواره برقرار نیست. گاهی ممکن است برای همه‌مان اتفاق بیفتد: یک لحظه ذهن‌مان پر است از ایده‌های بکر و ناب اقتصادی که نمی‌توانیم برای به ‌اشتراک‌گذاری آن‌ها با دیگران صبر کنیم. لحظه‌ای دیگر چشمه ابتکار و خلاقیت‌مان می‌خشکد و فکر می‌کنیم که دیگر هیچ‌گاه نخواهیم توانست ایده‌ای منحصربه‌فرد و نوآورانه عرضه کنیم. این اتفاق می‌تواند بسیار ترسناک باشد و روحیه شما را فلج کند، مخصوصا اگر کارآفرین و یا صاحب کسب‌وکار باشید.

چگونه می‌توان زمان این دوره‌های بی‌ایده را کوتاه‌تر کرد؟ کلید گشایش این کار استفاده از محیطی نوآورانه و سرشار از ایده‌هاست؛ تا ذهن شما بتواند رشد کرده و دوباره کسب‌وکارتان را روبه‌جلو حرکت دهد. در زمان مواجهه با مشکلات و چالش‌ها داشتن این توانایی که بتوانیم جور دیگری به موضوعات نگاه کنیم و یا خلاقیت به خرج دهیم و ایده‌های جدید بسازیم، بیش از همیشه اهمیت پیدا می‌کند.

چطور در کار خود ایده های نو خلق کنیم؟

۷ راهکار برای رسیدن به ایده‌های نو

در ادامه هفت راهکار برای رسیدن به ایده‌های نو را مرور می‌کنیم. شما با بهره‌گیری از این موارد می‌توانید ایده‌هایتان را از بند رها کرده و دوباره به‌جریان بیندازیدشان. 

۱) ترس‌هایتان را کنترل کنید

چسبیدن به کارهای خسته‌کننده و هم‌چنین حضور رهبرانی که ترس را در تیم تزریق می‌کنند، می‌تواند عملکرد و بازده همه اعضا را تحت‌تاثیر قرار دهد. ترس‌های گاه‌گاه و موردی طبیعی‌اند؛ اما اگر این عدم اطمینان را مدام با اعضای تیم‌تان در میان بگذارید، آن‌ها دیگر درباره مشکلات‌شان با شما صحبت نخواهند کرد و اعتمادشان به توانایی‌های مدیریتی‌تان کاهش خواهد یافت. این مسئله منجر به انجماد نوآوری می‌شود.

ترس و نداشتن اعتماد به نفس، باعث توقف نوآوری و تفکر خلاق در مدیریت می‌شود.

چه کاری از دست شما برمی‌آید؟ از تمرینات مدیریتی استفاده کنید. کارهای آرامش‌بخش انجام دهید. از دوستان‌تان برای عملکرد بهتر کمک بگیرید. فرصت گریه کردن و آرام شدن را از خودتان دریغ نکنید. به خودتان اعتماد داشته باشید و مطمئن باشید که در نهایت پیروزی با شما خواهد بود.

۲) افراد موثر را دور هم جمع کنید

در هنگام تشکیل دادن تیم خود بسیار بادقت عمل کنید. شما باید اتصال و پیوند میان اعضای تیم را درنظر داشته باشید. افراد تاثیرگذار از نظر استعداد و زاویه دید با هم متفاوت‌اند؛ و وظیفه شما این است که با پیوند مناسب این گوناگونی‌ها، به نتیجه و هدف مدنظرتان برسید.

تمرکز

۳) روی فرایند تمرکز کنید

شما به‌عنوان رهبر یک تیم وظیفه دارید که اعتمادبه‌نفس خلاقانه را در اعضای تیم خود تزریق کنید. شما باید شرایطی ایمن و راحت را برای آن‌ها فراهم بیاورید، تا بتوانند توانایی‌های خود را گسترش داده و از منطقه راحتی خود خارج شوند. برای این کار باید کامل و هشیارانه به صحبت‌های آن‌ها گوش فرا دهید. می‌توانید از ایده قدیمی اما موثر گفتن «بله، و...» به‌جای استفاده از یک «نه» سریع استفاده کنید.

به‌خاطر داشته باشید که هیچ ایده بدی وجود ندارد؛ بعضی ایده‌ها صورت اولیه‌ای از یک ایده خوب هستند و باید پرورانده شوند.

۴) کارتان را مفرح جلو ببرید

نوآوری یک فرایند منطقی نیست. این کار با حجم زیادی از تلاش‌ها، ریسک‌ها و شکست‌ها همراه است. اگر این فرایند همراه با تفریح و لذت نباشد، چرا یک نفر باید خود را برای شرکت در آن به زحمت بیندازد؟ فراموش نکنید که سیاحت در مسیر بسیار مهم‌تر از رسیدن به مقصد است. پس تا می‌توانید این مسیر را لذت‌بخش کنید. عوامل مفرح را وارد پروسه کاری‌تان کرده و از این طریق خلاقیت را همانند انرژی در تیم خود بدمید.

۵) قرارداد اجتماعی خود را بنویسید

بسیاری از تیم‌ها از کدهای اجتماعی و رفتاری نانوشته استفاده می‌کنند برای مثال کارکنان تفاوت درست و نادرست، خوب و بد، عدالت و بی عدالتی و ... را بدون آنکه جایی نوشته شده باشد درک می‌کنند و تلاش می کنند بدون به زبان آوردن کلمه‌ای بهترین رفتار را در تیم کاری خود داشته باشند. اما شما متفاوت باشید. از اعضای تیم‌تان بخواهید که یک قرارداد اجتماعی یا تعهدنامه‌کاری آماده کنند و سپس از همه بخواهید که آن را امضا کنند. به اعضای تیم خود کمک کنید که به عهدهایشان پای‌بند باشند (چیزی شبیه منشور اخلاقی در سازمان‌ها). در ‌این‌جا چند ایده برای نوشتن یک قرارداد اجتماعی خلاقانه مطرح می شود:

قوانین را فراموش کن و رویاپردازی کن.
در دفترت را باز بگذار و حرف‌های دیگران را بشنو.
اعتماد کن و اعتماد دیگران را نسبت به خود جلب کن.
همیشه روبه‌جلو نگاه کن.

اگر اسباب بازی ندارید، بسازید

۶) از اسباب‌بازی‌ها غافل نشوید!

حضور اسباب‌بازی‌ها می‌تواند محیط کاری‌تان را سرزنده‌تر و شاداب‌تر کند. می‌توانید با کمک اعضای تیم یک نماد خاص برای شرکت‌تان طراحی کنید و آن را به‌عنوان عضوی از تیم بپذیرید!

۷) تاثیر تفاوت‌های فرهنگی و اجتماعی را کاهش دهید

موانع اجتماعی، چه به‌وجودآمده از جغرافیا باشند و چه زبان و چه محل زندگی، می‌توانند رابطه‌های ارزش‌مند را پیش از این‌که آغاز شوند در نطفه خفه کنند. غلبه بر این موانع می‌تواند کلید موفقیت شما باشد. از خودتان بپرسید که کدام فرد با چه کسی همکاری و مشارکت نمی‌کند؛ و دلیل این عدم مشارکت چه عاملی می‌تواند باشد. سپس راهی بیابید تا این دو نفر را به گفت‌وگو و همکاری تشویق کنید. شاید ایجاد تغییر در انگیزه‌ها بتواند منجر به پروراندن ارتباط‌های بزرگ‌تر شود. قرارداد اجتماعی تیم‌تان را مرور کنید و از طریق اهداف مشترک اعضا، انگیزه‌های افراد را هم‌سو کنید.
با به کارگیری این راهکارها، در کار خود ایده‌های نو خلق کنید و از پویایی کسب و کار خود لذت ببرید.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

  دسترسی فعلی شما اجازه مشاهده نظرات تحت این بخش را نمی دهد

logo-samandehi

treebottom

address    سعادت آبادبلوار پیام | میدان بهرود خیابان عابدی | پلاک ۳  | واحد ۳

tel    ۶۳ ۲۴ ۱۱ ۲۲