اگر به فکر استعفا دادن از شغلتان هستید، باید چند نکته را در نظر بگیرید تا برای آینده پیشرو خود را آماده کنید. فرقی نمیکند که به خاطر یک کارفرمای جدید یا راهاندازی شغل خودتان به فکر استعفا افتاده باشید، حتی ممکن است دلتان بخواهد بازنشسته شوید؛ هر دلیلی که برای استعفا دادن دارید باید دقت کنید که اشتباه تصمیم نگیرید. برای استعفا دادن باید جنبههای مختلفی را بررسی کنید و بهترین روش ممکن را برای استعفا دادن پیدا کنید. روشی که هم روابط کاری و انسانی خود را حفظ کنید و هم از جنگ و جدال دوری کنید و بتوانید توصیه نامهای نیز برای خود از کارفرما بگیرید. بیایید در مورد نکاتی که میبایست پیش از استعفا دادن از شغل به آنها آگاه باشید، صحبت کنیم.

اقداماتی که قبل از استعفا دادن باید انجام دهید
همه میدانند باید پیش از آنکه هنوز از شغل خود استعفا ندادهاند، مقصد شغل بعدی خود را بیابند. فرد در وهله اول باید بهخوبی بداند که پس از استعفا از شغلش چه چیزی انتظارش را میکشد. تغییر شغل معمولا با استرس همراه است و اگر برنامهای برای دوران پس از استعفا نداشته باشید، ممکن است دچار افسردگی شوید. پس بهتر است قبل از استعفا دادن برنامهای برای شغل جدید خود داشته باشید.
چند مورد از رایجترین نکاتی که میبایست پیش از ترک شغل به آنها توجه کرد عبارتند از:
• از آنجایی که برای مدتی خبری از حقوق در کار نخواهد بود میبایست مقداری پول جهت پسانداز روز مبادا کنار گذاشته باشید.
• اگر از رایانه یا گوشی محل کار استفاده میکردید، در روز آخر میبایست تمام اطلاعات شخصیتان را از روی آن پاک کنید.
• پس از ترک شغل دیگر خبری از بیمه نیز نخواهد بود پس کارهای پزشکی خود را پیش از بر هم خوردن بیمه انجام دهید.
• بودجهتان را مطابق با وضعیت فعلی دوباره بازبینی کنید.
به بیمه و مزایایتان سامان دهید
پرداخت بیمهها توسط شرکت مزیت بسیار مناسبی است که پس از ترک شغل میبایست حتما آن را مد نظر قرار داد. قوانین مربوط به بیمهنامهها را مطالعه کنید و برای از بین نرفتن بیمهتان و یا برای جلوگیری از جریمه دیرکرد، برای پرداختهای آن برنامه بچینید. همچنین بیمه بیکاری نیز به افرادی تعلق میگیرد که قبل از گذشت ۳۰ روز از بیکار شدنشان اقدام کنند؛ پس بیمه را پشت گوش نیادازید.
یک مزیت دیگر که برخی شرکتها ارائه میدهند مشارکت در سهام شرکت است. این مورد شاید بهندرت پیش بیاید اما اشاره به آن خالی از لطف نیست؛ زیرا هر سهمی ارزش خاص خودش را دارد که میبایست تکلیفش حتما مشخص شود.

مسالمتآمیز استعفا بدهید
جدا شدن به صورت مسالمتآمیز قطعا به نفعتان تمام خواهد شد. در حالیکه خیلیها در ذهن خود سناریوی زدن زیر میز و شکستن شیشههای دفتر رئیس را تجسم میکنند، اما بهتر است که شبکه همکارانی را که مدتی با آنها تعامل داشتهاید، از بین نبرید. پلهای پشت سرتان را خراب نکنید و عملیات تغییر شغل را با آرامش تمام به پایان برسانید. برخی مشاغل حتی پس از استعفا نیز نیازمند صحبت با همکاران و سرپرستان برای مشخص شدن تکلیف هستند؛ پس حرفهای برخورد کنید. همچنین به خودتان فرصت بدهید تا از نصایح و پیشنهادات همکارانتان بهره ببرید. برخورد مناسب شما میتواند رئیستان را ترغیب کند تا توصیه نامهای نیز به شما بدهد.
ضمنا اگر در کار جدیدی مشغول به کار شدهاید، خیلی از شغل جدید خود تعریف نکنید.
برای افزایش حقوق یا کسب مزایا مذاکره کنید
نیازی نیست که تنها به خاطر کم بودن حقوق یا عدم مزایای کافی شغل خود را ترک کنید. در این شرایط میبایست با مدیر خود صادقانه پیرامون خواستههای خود صحبت کنید و آنها را در جریان دغدغههای خود قرار دهید. بررسی مزایای دیگر مشاغل ابدا مشکلی ندارد؛ ولی در عین حال، مذاکره بری شغل فعلی را نیز از یاد نبرید.
اگر تلنگر مناسبی به شرکتتان بزنید آنها نیز سعی میکند تا شما را نگاه دارند. این مواقع بهترین فرصت برای ارائه پیشنهاد پاداش، حقوق بالاتر یا دیگر مزایا برای بهتر شدن شرایط شغلتان است. با توجه به اینکه پیشنهادات شما مبنی برای ارتقای شغلتان به شرایط خاص شما و شرکتتان بستگی دارد بهتر است که این عمل را با احتیاط تمام انجام دهد. حتی اگر ماندگار شوید، رئیستان و دیگر سرپرستانتان میدانند که احتمال دارد یک روزی از پیششان بروید؛ این امر بر نحوه تعاملشان با شما تأثیرگذار خواهد بود.
حرفهای برخورد کنید
هر کس مسئول خوشبختی و موقعیت شغلی خودش است، پس اگر شغلتان سبب رضایت خاطرتان نمیشود وقت آن رسیده که از آن استعفا دهید و به سراغ شغلی بروید که لذت بیشتری به زندگی شما میبخشد. همچنین پیش از ترک شغل حتما میبایست یک برنامه از پیش تعیینشده برای شرایط پس از آن ترسیم کرده باشید. در طول فرایند استعفا دادن حرفهای برخورد کنید و پیش از استعفا از کار خود قوانین را بهخوبی مطالعه کنید تا از مزایایی مانند حق سهام و بیمه بینصیب نمانید.