aaalafkherstext

ورود
x
یا
x
ثبت‌نام
x

یا

ابعاد کلی آموزش سواد مالی به کودکان (بخش دوم)

(زمان خواندن: 4 - 8 دقیقه)
آموزش سواد مالی به کودکان

مهیا ساختن کودکان برای کسب استقلال مالی سالم در آینده، یکی از اصلی‌ترین وظایف والدین در تربیت آن‌ها به شمار می‌رود. برای قرارگیری صحیح در مسیر پرورش استقلال مالی کودکان، باید به ابعاد مختلف این موضوع توجه شود. در مطلب گذشته به صورت کلی، به شش بعد اشاره کردیم. در این بخش، ۸ بعد دیگر را معرفی می‌کنیم. 

بعد هفتم: خرج و پس‌انداز هوشمندانه را آموزش دهید

پس از تنظیم برنامه پول توجیبی،‌ نکته بعدی که می‌بایست در مورد اعطای آن پول به کودکان در نظر بگیرید، نحوه خرج پول‌شان است. از این مرحله به بعد، والدین می‌تواند شروع به آموزش دروسی مانند «بودجه‌بندی»، «پس‌انداز»، «کنترل شهوت خرید»، و «تحمل جهت برآورده شدن خواسته‌ها» به کودکان‌شان کنند.
یک روش عالی برای به انجام رساندن این کار، افتتاح حساب پس‌انداز بانکی برای کودکان است. این کار را با توافق بر سر برنامه پس‌انداز با کودکان‌تان شروع کرده، و با آن‌ها در مورد اهدافی که مایلند تا برای دست‌یابی به آن‌ها پس‌انداز کنند، حرف بزنید. برخی از این اهداف عبارتند از:

• گردش در پارک مورد علاقه‌ آن‌ها؛
• تماشای فیلم در سینما؛
• یک اسباب‌بازی، بازی ویدئویی یا پوشاکی که دل‌شان می‌خواهد؛

از هنگامی که کودک‌تان به قدر کافی برای رسیدن به اهدافش پس‌انداز کرد، برای او شانس تصمیم‌گیری میان آن‌که آیا دلش می‌خواهد همان موقع از پولش استفاده کند، یا هم‌چنان به پس‌انداز پولش ادامه دهد، قائل شوید. این روش کودکان می‌توانند تصمیم بگیرند که چه موقع به پس‌انداز‌هایشان دست بزنند، و چه موقع خرید یک چیز به قدری برای آن‌ها مهم و ارزشمند است که بخشی از پول پس‌انداز‌شان را فدای خرید آن بکنند. 

بعد هشتم: روش‌های خرج عاقلانه را به آن‌ها معرفی کنید

هدر ندادن تمام پول و دارایی را می‌توان به هر شخص، و در هر سنی آموخت. برای مثال، اگر نوجوان شما عادت به نوشیدن قهوه دارد، برای کاهش هزینه‌های آن‌ها می‌توانید روش دم کردن آن در خانه را به آن‌ها یاد دهید.

• هزینه‌های کودک را به ساعات کاری آن‌ها پیوند بزنید. به آن‌ها بفهمانید که برای خرید یک محصول خاص، مجبورند به چه میزان می‌بایست کار کنند؛ و آیا آن محصول ارزش ساعات کاری را که انجام می‌دهند، دارد؟
• از کودک بخواهید تا تمام خرج‌های خود را یادداشت کند؛ تا بتوانند به آن‌ها نگاه انداخته، و ارزیابی کنند که آیا می‌بایست در نحوه خرج پول‌هایشان تغییری بدهند، یا خیر؟ 

آموزش سواد مالی به کودکان

بعد نهم: مهارت‌ هدف‌گذاری را به آن‌ها یاد بدهید

هیچ چیز مانند ایجاد انگیزه در وجود کودکان برای پول درآوردن، پس‌انداز کردن، و خرج عاقلانه آن، مؤثر نخواهد بود. درست مانند بزرگسالان، که گاهی تمایل دارند تا فداکاری‌های گوناگونی را در راستای رسیدن به اهداف بزرگ خود مانند خرید خانه، اعمال کنند، کودکان نیز می‌توانند به کسب درآمد (به میزان کافی)، برای دست‌یابی به چیزی که شدیدا به داشتن آن علاقمندند، مشتاق بشوند؛ البته اگر بتوانند آن هدف را در مدت‌زمان معقولی به دست بیاورند.
رویکرد هدف‌گذاری را با پرسش پیرامون آن‌که کودک چه برنامه‌ای برای استفاده از پول دریافتی یا اکتسابی خود دارد، شروع کنید. این امر می‌تواند تبدیل به یک مکالمه مستمر بشود؛ با صحبت‌ها و راهنمایی‌های ساده و مقتضی سن آن‌ها، فکرشان را به کار بیاندازید.

مطالعات نشان داده‌اند افرادی که برای خود هدف‌گذاری می‌کنند، بسیار موفق‌تر از دیگر افرادند و در تمام طول زندگی از مزایای آن بهره می‌برند.

به جهت ارتقای شانس موفقیت کودکان‌ خود، به آن‌ها کمک کنید تا اهدافی ویژه، اما واقعی برای خود ترتیب ببینند. 

بعد دهم: کودکان را عادت دهید گزارشات گردش مالی‌شان را ثبت کنند

کودکان برای فهمیدن آن‌که چطور پس‌انداز کنند و به اهداف‌شان برسند، نیاز دارند تا از هزینه‌های معمول خود آگاه شوند. می‌توانید از طریق تکنولوژی به آن‌ها پیرامون این امور مالی شخصی آموزش دهید. برای مثال، کودکان می‌توانند از طریق نرم‌افزارهای گوشی تلفن همراه یا رایانه، تمامی هزینه‌های خود را ثبت، و این اطلاعات را هر چندوقت یک‌بار مرور کنند. 

آموزش سواد مالی به کودکان

بعد یازدهم: به آن‌ها یاد بدهید تا مهارت‌های مالی خود را به صورت مستمر تمرین کنند

معمولا برای ما ساده‌تر است که در حق کودکان‌مان «لطف» کنیم؛ به جای آن‌که اجازه دهیم تا خودشان یاد بگیرند تا از پس معادلات زندگی بربیایند. اما مهم است که به خاطر داشته باشید زمانی می‌رسد که کودکان‌تان بزرگ شده، و سر زندگی خود می‌روند؛ و برای مثال اگر قواعد پخت‌وپز را یاد نگرفته باشند، برای آن‌ها سخت است تا بتوانند از این طریق، مقداری از پول‌شان را پس‌انداز کنند.

• یک کتاب آشپزی تهیه کرده، و دستورالعمل پخت خوراکی‌هایی را که کودکان‌تان در بیرون از خانه میل می‌کنند، به آن‌ها یاد دهید.
• به کودکان روش پخت چند خوراکی اساسی را که می‌تواند تا چند روز در یخچال سالم بماند، بیاموزید. 

بعد دوازدهم: اصول سرمایه‌گذاری را به آن‌ها بیاموزید

سرمایه‌گذاری مطمئن (مانند سرمایه‌گذاری‌ در حساب بانکی) می‌تواند یک روش خوب برای شروع به یادگیری مفهوم سرمایه‌گذاری به کودکان باشد. کارشناسان معتقند که می‌توانید قبل از ورود کودکان به پیش‌دبستانی، به آن‌ها پیرامون پول آموزش دهید. در این سنین حتی می‌توانید قواعد ابتدایی سرمایه‌گذاری را نیز به فرزندان‌تان بیاموزید.

بعد سیزدهم: روش‌های الهام‌بخش جهت تحریک روحیه کسب درآمد در کودکان را به کار بگیرید

اجازه دادن به کودک برای انجام کارهای خانه در ازای دریافت پول، یک سیاست بسیار عالی برای شروع آموزش‌های مالی پیرامون ماهیت کسب «درآمد» به کودکان است. شست‌وشوی خودرو، تمیز کردن باغچه و حیاط، نظافت خانه، و هر فعالیت دیگری که والدین تمایل به اختصاص دست‌مزدی عاقلانه در ازای انجام آن‌ها را داشته باشند، می‌تواند مفهوم پول درآوردن را به کودک بیاموزد.

 مشاغل ساده تابستانی، نگه‌داری از نوزادان، یا دیگر مشاغل پاره‌وقت این‌چنینی، می‌تواند به تدریج روحیه کارآفرینی را در وجود کودک بپروراند؛ و در نهایت روش خوب دیگری برای آموزش پول به کودکان‌تان باشد. هم‌چنین در روند اجرای کارآفرینی‌، آن‌ها شاید یک منفعت جدید ملی یا حتی جهانی کشف کنند.
کودکان خود را با خواندن داستان‌ زندگی افرادی که از کودکی به سمت کارآفرینی کشیده شده‌اند، تشویق کنید. آشنایی کودک با مفهوم کارآفرینی را می‌توانید با پیشنهاد فعالیت‌هایی که مناسب شخصیت و طرز فکر آن‌ها باشند، یا دیگر فعالیت‌هایی که در حال حاضر از انجام آن لذت می‌برند، شروع کنید.

• آن‌ها می‌توانند اسباب‌بازی‌ها، البسه، یا تجهیزات ورزشی خود را که دیگر استفاده‌ای از آن‌ها ندارند، یا سن‌شان از بازی کردن با آن‌ها گذشته، در فضای اینترنت به فروش برسانند.
• اگر کودکان‌تان هنر خاصی دارند، به آن‌ها کمک کنید تا اثرات خود را از طریق اینترنت، به دید دیگر افراد علاقمند به آن رشته برسانند.
• همسایه‌ها و دوستان‌تان نیز شاید مایل باشند که در ازای انجام کارهای خانه خود، برای مثال برای مراقبت از نوزادشان، به کودک شما پول بدهند.

بعد چهاردهم: به کودکان بیش‌فعال نیز یاری برسانید

اگر صاحب کودک بیش‌فعال هستید، مدیریت پول آن‌ها می‌تواند تبدیل به چالش سختی شود. برخی از رفتارهای ریشه‌ای که از کودکان بیش‌فعال سر می‌زند شامل عدم تحمل برای برآورده شدن خواسته‌ها، در نظر نگرفتن عواقب منفی تصمیمات‌شان، و عدم اولویت‌بندی و صبر جهت دریافت پاداش برای سرمایه‌گذاری بر روی چیز بزرگ‌تری در آینده، می‌باشد. تمام این‌ موارد کودک را به سمت تصمیم‌گیری‌های ضعیف مالی سوق می‌دهد. 

در این موارد یک مشاور خوب یا متخصصان سلامت روانی می‌تواند کمک بسیار خوبی باشند. تعامل با یک متخصص می‌تواند به والدین درگیر کمک کند تا عادات مالی خود را بهبود داده، و انتقال این مهارت‌ها به کودکان‌شان را برای آن‌ها ساده‌تر بسازد.
آشنایی با ابعاد کلی یک موضوع، می‌تواند راهنمای شما در یادگیری مفصل و جزئی هر یک از این ابعاد باشد. هریک از ابعاد مطرح شده در زمینه سواد مالی، به تفصیل در مطالب دیگر سایت آمده است. جهت دسترسی آسانتر به این موارد، پیشنهاد می‌شود، کار را با مطالعه قسمت «مسیر یادگیری» در سایت آغاز نمایید.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

  دسترسی فعلی شما اجازه مشاهده نظرات تحت این بخش را نمی دهد

مقالات مرتبط برای قلک

logo-samandehi

treebottom

address    سعادت آبادبلوار پیام | میدان بهرود خیابان عابدی | پلاک ۳  | واحد ۳

tel    ۶۳ ۲۴ ۱۱ ۲۲