aaalafkherstext

ورود
x
یا
x
ثبت‌نام
x

یا

آموزش خرید هوشمندانه لباس به کودکان

(زمان خواندن: 4 - 7 دقیقه)

یادگیری و آموزش هوشمندانه خرج کردن پول در موارد ضروری، برای کودکان بسیار مفید خواهد بود؛ که به وسیله آن می‌توانند روش تنظیم یک بودجه مناسب، و اجرای خرج هوشمندانه پول را فرا بگیرند. یکی از موضوعات مورد علاقه اکثر افراد خرید لباس است. اهمیت دارد که به کودکان و نوجوانان، مدیریت پول در این حوزه را آموزش دهیم. 

خرید با کودکان

خرید لباس

تفاوتی نمی‌کند که کودک‌تان پول خرید لباس‌های خود را از طریق پول توجیبی‌‌اش می‌پردازد، یا از درآمد شخصی خود؛ مهم آن است که سپردن مسئولیت خرید لباس به آن‌ها، نکات مالی بسیاری را به آن‌ها می‌آموزد. 

بودجه‌بندی‌ پول برای خرید لباس

اگر فرزندتان به خرید لباس‌های گوناگون علاقه دارد، بنابراین باید یاد بگیرد که تمام پول خود را برای خرید یک جفت کفش تجملی هدر ندهد؛ تا بتواند پول کافی برای خرید باقی لباس‌هایش در اختیار داشته باشد. یا این‌که مجبور خواهد شد میان خرید چند شلوار، یا چند جنس ارزان دیگر تصمیم بگیرد.

خرید اجناس مرغوب

اگر کودک‌تان ‌بداند که برای خرید لباس‌هایش پولی کمی در اختیار دارد، خریدار بهتری خواهد شد. او اجبارا

  • به دنبال حراجی‌ها می‌گردد
  • قیمت‌ فروشگاه‌های مختلف را مقایسه می‌کند
  • و از خرید بی‌برنامه نیز پرهیز خواهد کرد.

سپردن مسئولیت خرید لباس به فرزندان، آن‌ها را مجبور می‌کند به تقسیم و بودجه‌بندی پولشان برای نیازهای مختلف خود مانند شلوار، کفش، شال و ...فکر کنند.

امروزه با گسترش رسانه‌ها، برای ما راحت‌تر است که از برندهای معتبری که در مراکز خرید به حراج گذاشته‌ شده‌اند، و از محصولاتی را به صورت کاتالوگ یا بر روی اینترنت تبیلغ می‌شوند، خرید کنیم. برندهای معتبر، معمولا کیفیت بهتری دارند و به دلیل شهرتشان، نقاط ضعف‌شان نیز مشخص شده است.

خرید با کودکان

جوانب احتیاط

سعی کنید تا در هنگام خرید لباس به سلیقه کودک احترام بگذارید (البته به شرطی که باقی اصول مهم را رعایت کرده باشند؛ مثلا لباس‌شان مقتضی سن‌شان باشد). این امر یک فرصت بسیار خوب برای کندوکاو کودک در خودش تلقی می‌شود. اختیار دادن به کودک، عزت نفس و اعتمادبه نفس او را افزایش می‌دهد. در کل، سعی کنید، نظرات خود را فقط به بخش مادی تصمیمات کودک، محدود کنید. بدترین اتفاقی که می‌تواند بیافتد آن است که کودک‌تان پولش را هدر بدهد؛ که در این صورت شما می‌توانید ایشان را آگاه کنید تا از اشتباه خود درس بگیرد.

زیرساخت‌ها در خرید لباس: نیازهای واقعی

به کودک‌تان پیشنهاد دهید تا نگاهی به کمد لباس‌هایش بیاندازد؛ و بررسی کند، کدام لباس هم‌چنان اندازه‌اش است. سپس با توجه به این نکات، لیستی از البسه مورد نیازش تهیه کند. این امر او را از خرج تمام جیره‌اش بر روی مواردی که به آن‌ها احتیاج نداشته، دور نگاه می‌دارد. 

تفاوت اجناس بزرگ و کوچک

بر طبق تحقیقات به دست آمده مجله «ویکند» بر روی نوجوانان و رفتار آن‌ها با پول، تنها ۹ درصد از نوجوانان اعتقاد داشتند که می‌بایست در مورد هزینه لباس و کفش‌های خود مسئول باشند. شما به عنوان والدین ممکن است نظر دیگری داشته باشید. لباس یک بخش مهم و بزرگ از بودجه تلقی می‌شود. شما نیز می‌توانید کمی از مسئولیت خرج کردن پول بودجه بر لباس را به کودکان‌تان انتقال دهید؛ البته بدون آن‌که بخواهید کل بار این شاخه مهم از بودجه را بر گردن آن‌ها بیاندازید.
در ادامه چند رویکرد مناسبی را که می‌توانید برای تقسیم وظایف در هنگام خرید البسه با کودکان به کار بگیرید، معرفی می‌کنیم: 

از موارد کوچک شروع کنید

به کودک‌تان اجاز دهید تا تنها یک عدد از لباس مورد نیازش را خرید کند؛ سپس سطح رفتار او را بسنجید. برای مثال اگر کودک‌تان نیاز به خرید کفش دارد، می‌توانید به او تا سقف ۱۰۰ هزار تومان پول داده، سپس او را در تصمیم‌گیری خرید یک جفت کفش آزاد بگذارید. شاید فرزندتان بتواند یک کفش ۵۰ هزار تومانی بیابد؛ و شاید یک کفش ۱۰۰ هزار تومانی را که به آن تخفیف ۵۰ درصدی تعلق گرفته است، پیدا کند؛ و یا حتی نتواند هیچ کفشی زیر سقف قیمت تعیین‌شده‌تان پیدا کند. 

خرید به صورت فصل‌به‌فصل

می‌توانید برای خرید یک فصل کامل لباس کودک، یک پول توجیبی مخصوص را در نظر بگیرید؛ برای مثال، ۳۰۰ هزار تومان برای خرید البسه مدرسه (یا هر مقداری که توانایی آن را دارید). او با این کار مجبور خواهد شد تا نیازهایش را شناسایی کرده، و در ادامه با نحوه رفع آن‌ها دست و پنجه نرم کند. 

تقسیم وظایف

شاید بخواهید تا مسئولیت خرید پول لباس گران‌بها مانند کت را خودتان بر عهده بگیرید. با این روش کودک‌تان نیز مسئول خرید چیزهای کم‌هزینه‌تر مانند جوراب خواهد شد. 

موارد اضافی

می‌توانید با فرزندان‌تان توافق کنید که پرداخت لباس‌های ضروری مانند یک جفت کفش را همواره خودتان بر عهده می‌گیرید. اما اگر کودک‌تان چیزی فراتر از نیازهای اصلی بخواهد، مسئولیتش با خودش باشد. 

Image

به کودکان فرصت تفکر بدهید

اگر فرزند شما به سنی رسیده باشد که می‌توانید کل مبلغی را که برای خرید لباس در نظر گرفته‌اید در اختیارش بگذارید، این کار را انجام دهید. ممکن است، فرزند شما به لباسی علاقه داشته باشد که قیمت خیلی بالایی دارد و از نظر شما انجام چنین خریدی، اصلا صحیح نباشد. زمانی که شما اختیار و حق انتخاب را به خودش می‌دهید، این موقعیت به فرصتی عالی تبدیل می‌شود که فرزندتان پیرامون تصمیمش فکر کند. 

موقعیت مالی‌شان را تحلیل کنید

می‌توانید در تحلیل موقعیت اقتصادی به فرزندتان کمک کنید. مثلا بگویید با خرید این لباس احتمالا برای خرید سایر موارد با کمبود بودجه روبرو خواهد شد و شاید اصلا نتواند کفشی بخرد. به‌علاوه، خرید لباسی به این زیبایی با کفش‌های قدیمی و نامناسب، کل کیفیت کار و ظاهرش را زیر سوال می‌برد. خودش باید انتخاب کند که فقط همان لباس را داشته باشد یا لباس‌های زیبای دیگری را با قیمتی مناسب‌تر تهیه کند. در هر حال، میزان بودجه ثابت است و او باید مسئولیت خریدهایش را بپذیرد.
خیلی اهمیت دارد که همه‌ی فرصت‌ها را برای آموزش و توانمند کردن فرزندانمان، غنیمت بشماریم. با چنین رویکردی، خرید لباس، بهانه‌ای می‌شود برای افزایش دانش، محک زدن فرزندان، آموزش مدیریت پول، آموزش مسئولیت پذیری و همچنین افزایش اعتماد به نفس آن‌ها. فرصت آزمون و خطا و کسب تجربه را برای فرزندتان فراهم کنید.

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

  دسترسی فعلی شما اجازه مشاهده نظرات تحت این بخش را نمی دهد

مقالات مرتبط برای قلک

logo-samandehi

treebottom

address    سعادت آبادبلوار پیام | میدان بهرود خیابان عابدی | پلاک ۳  | واحد ۳

tel    ۶۳ ۲۴ ۱۱ ۲۲